DVS'33 Ermelo JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

5 december 2015 14:30

Koenderink, J.F.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd van DVS’33 A1 tegen Voorwaarts Twello A1 om 14.30 uur op het programma. Op het moment van spelen was de stand als volgt: Kampong A1 op plek 1 met 27 punten uit 11 wedstrijden, gevolgd door DVS’33 A1 met hetzelfde aantal punten en wedstrijden. Alleen het doelsaldo van Kampong A1 is met 4 doelpunten iets gunstiger. Kampong A1 speelde vanaf 15.30 uur uit bij de nummer 3 Bennekom A1. Een verslag…

WEDSTRIJD THUIS VERLOREN
De vorige wedstrijd thuis tegen Voorwaarts werd met 2-3 verloren en met dit in ons achterhoofd gingen we richting Twello. In de korte, maar duidelijke voorbespreking werd maar 1 doel gesteld: de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afsluiten en zodoende revanche nemen op de verloren thuiswedstrijd.

WEERSOMSTANDIGHEDEN INVLOED SPEL
Om 14.30 uur mochten we aftrappen op het keurige kunstgrasveld van Voorwaarts. Het werd al meteen duidelijk dat Voorwaarts niet de punten cadeau zou doen aan DVS’33. Met vooral snel druk zetten op de defensie probeerde Voorwaarts de opbouw van DVS’33 A1 te verstoren, dit lukte de 1e 10 minuten voortreffelijk. Na deze 10 minuten kwam DVS’33 A1 steeds beter in het spel met combinatievoetbal over de grond, aangezien de wind grip had op hoge ballen. Mede door deze wind hanteerde Voorwaarts veelvuldig de lange bal om hun buitenspelers aan het werk te zetten.

DVS’33 A1 OP VOORSPRONG
Na ongeveer 25 minuten spelen wordt de bal diepgegeven op Mathijs v Dusschoten die centimeters voor de achterlijn de bal voortrekt. Voorwaarts had er niet opgerekend dat deze bal nog voorgegeven zou worden en zodoende stond de keeper van Voorwaarts uit positie en kon Jelle Zeeboer de bal vanuit de lucht in het doel plaatsen, 0-1. Nu was het zaak om de score uit te breiden en comfortabel de rust in te gaan. Niets was minder waar, na de voorsprong van DVS’33 bleef Voorwaarts gevaarlijk met uitvallen via de buitenkanten. In de 45e min werd dit beloond door de 1-1 van Voorwaarts. Een uitermate vervelend moment net voor de rust.

2E HELFT MET EEN ZINDERENDE EINDE
In de rust gaf het trainersduo John en Koen aan om rustig te blijven aan de bal en deze zo snel mogelijk rond te laten gaan. Natuurlijk ook rekening houden met de wind in de rug. Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat DVS’33 A1 probeerde om de voorsprong uit te bouwen. Dit lukte niet door een voortreffelijke keeper van Voorwaarts die met goede reddingen zijn hok schoon hield. Dit hield hij vol tot aan de 70e min waarin Mathijs van Dusschoten de 1-2 mocht aantekenen. Bij deze goal kwam DVS’33 A1 goed weg i.v.m. het vlaggen voor handsballen van 2 DVS spelers voordat de bal in het doel verdween. De scheidsrechter beoordeelde dit anders en keurde het doelpunt goed. Door dit doelpunt was Voorwaarts helaas nog niet KO en bleef door middel van de counter zoeken naar de gelijkmaker. Door goed keepers werk van Tom de Groot kwamen de oranjehemden niet verder dan een bal op de lat, deze werd onderweg genoeg aangeraakt door Tom.

EXTRA TIJD BIJGETROKKEN VAN EEN HELEBOEL MINUTEN
Naarmate de wedstrijd vorderde merkten ook dat de spelers van beide elftallen veel energie en strijd in hun spel staken. Met een aantal overtredingen, waaruit ook de verzorgers hun diensten moesten bewijzen, resulteerde dat er uiteindelijk 9 min werden bijgeteld!!!

ONTLADING EN AFWACHTEN
Nadat de scheidsrechter na 54 minuten !!! uiteindelijk de wedstrijd afblies sprongen de alle spelers en staf een gat in de lucht van opluchting. De vooraf betitelde moeilijke wedstrijd tegen Voorwaarts Twello A1 werd door teaminzet en strijdlust winnend over de streep getrokken door DVS’33 A1. Nu was het afwachten wat de directe concurrent Kampong A1 zal doen tegen Bennekom A1, puntverlies of volle winst. Na 60 minuten bovenaan gestaan te hebben werd duidelijk dat Kampong A1 hun bedoelingen voor dit seizoen duidelijk maakt. Met een 1-2 winst bij Bennekom A1 heeft Kampong A1 de koppositie weer overgenomen van DVS33 A1. Het verschil met de nr 3 Bennekom A1 bedraagt nu 9 punten.

WAAR GAAT DIT EINDIGEN?? 13 FEBRUARI 2016 VANGT DE COMPETITIE WEER AAN MET EEN THUISWEDSTRIJD TEGEN VICTORIA A1.