12 oktober 2013 10:30

Engel, J.W. van den

Afgelopen zaterdag stond DVS’33 Ermelo C1 een uitduel naar HHC C1 in het Overijsselse Hardenberg te wachten. Vooraf bepaald geen makkelijk competitieduel want HHC geeft in thuiswedstrijden doorgaans weinig tot niets weg en men weet in Hardenberg ook altijd de mouwen flink op te stropen. Ondanks het feit dat de staf van DVS’33 Ermelo C1 er een hele week mee bezig was geweest begon DVS C1 haar duel tegen HHC C1 in Hardenberg wat slap. Daardoor kreeg onze gastheer HHC C1 na een ietwat aarzelend begin steeds meer geloof in eigen kunnen.

Danny schiet net naast..
Zo rond de 11e speelminuut was het Mahunda Sinyangwe die Huub ter Horst aanspeelde en Huub wist na een actie middels een voorzet Bas de Groot te bereiken en Bas legde de bal vervolgens terug op Danny Lubbersen die daarna de bal net naast het doel van HHC schoot. Pakweg een minuutje of drie later via Marvin Hanenberg en Josh Bleijenberg een Ermelose aanval. Josh wist Ruben v.d. Berg fraai in de diepte aan te spelen en deze legde vervolgens aan met een schot, een schot dat vervolgens gekeerd werd tot corner middels een verdediger van HHC.

Bram en Cor-Jan goed bezig
De thuisploeg wist via veel vrije trappen toch aardig gevaar te stichten maar dankzij Bram Doppenber en goalie Cor-Jan de Vries kon men die fase schadevrij doorkomen. Bram en Cor-Jan waren als een rots in de branding! Dan zo rond de 21e minuut komt DVS C1 toch op voorsprong; het is Danny Lubbersen die Rowan Pul weet vrij te spelen en Rowan op zijn beurt weet Huub ter Horst in kansrijke positie te spelen. Huub ziet zijn doelpoging eerst nog geblokkeerd door de goalie van HHC C1 maar in tweede instantie weet Huub dan toch DVS C1 op voorsprong te brengen en dat betekende 0-1.

Bram op zijn post!
Via een corner weet HHC C1 zich ook een grote doelkans te creëren maar het is dan Bram Doppenberg die op de doellijn redding weet te brengen en zo zoeken beide teams de kleedkamers op met een 0-1 voorsprong voor DVS C1. In de rust wordt duidelijk aangegeven dat als DVS C1 zo door blijft spelen men wel eens de deksel op de neus zou kunnen krijgen en dat geschiedde dus.

HHC weer naast DVS
De wedstrijd is nog maar nauwelijks aan de gang of DVS C1 krijgt via de spits van HHC het nakijken en dat betekende 1-1! Het team van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger heeft het daarna even wat moeilijk maar begint dan toch weer te voetballen en middels een prachtige aanval weet Danny Lubbersen Ruben v.d. Berg vrij te spelen en Ruben speelt dan vervolgens zijn tegenstander goed uit en daarna weet Bas de Groot bij de tweede paal goed bij zijn opponent weg te lopen en fraai binnen te koppen en dat betekende 1-2 voor DVS C1!

Fraaie derde Ermelose treffer!
Na deze tweede Ermelose treffer speelt DVS C1 zich in wat rustiger vaarwater en begint ook weer beter voetbal te spelen. De thuisploeg krijgt gewoon minder mogelijkheden en DVS controleert dus de wedstrijd. Het mooiste bewaart DVS C1 voor het laatst…Acht minuten voor tijd wordt Huub ter Horst aangespeeld en deze weet Latif Uzen te bereiken. Latif blijft rustig en goed kijken en Latif lepelt vervolgens beheerst de bal naar Casper Lagendijk en de laatste weet prachtig met binnenkant voet 1-3 aan te tekenen. Technisch een heel fraai uitgevoerd doelpunt! De Ermelose formatie speelt probleemloos de wedstrijd verder goed uit en is wederom een driepunter rijker.

DVS C1 blijft goed mee doen in Hoofdklasse K
Qua veldspel had het misschien in Hardenberg allemaal iets beter gekund maar als je ook een mindere wedstrijd winnend weet af te sluiten is dat toch ook weer een pluspunt. Kortom, DVS’33 Ermelo C1 blijft gewoon lekker mee doen in de Hoofdklasse K . Op 26 oktober 2013 volgt er een thuiswedstrijd voor de competitie tegen ASV Dronten C1. Vanaf deze plek wil ik de elftalcorrespondent van DVS C1 bedanken voor zijn gegevens.