3 - 2

DVS'33 Ermelo JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 04

19 september 2015 9:00

Er werd gespeeld tegen de D2. Na een goede warming up in de stromende regen moest er ongeveer 20 minuten gewacht worden op een inval scheids. Sportief als DVS is eisen we niet de reglementaire overwinning op voorhand op, we gaan lekker de wedstrijd spelen!

De toon werd snel gezet, binnen een minuut kwam er een serieuze kans voor DVS. En een paar minuten later scoorde Tom!! Helaas was dit vanuit een buitenspel situatie, dus geen tellend doelpunt. Maar het was het begin van een overheersend DVS D2. Want ongeveer een minuut later scoort Luca de 0-1 !! Niet veel later kopte Luca alweer een bijna doelpunt, nu de bal op de paal na een voorzet van Tom.

Op momenten dat SDC tot aanvallen kwam was er niet veel te vrezen: Lars dook midden in de menigte boven op de bal en weg was de dreiging weer. Kennelijk heeft het slaapfeest Lars geen slecht gedaan. De verdediging zat goed op slot mede door Remco’s koelbloedig optreden. Zo werd een bal voor de doellijn gehouden door Remco toen Lars net wat verder van het doel af was geraakt. Nog in de eerste helft waagt Owen een lange afstand schot net over de keeper, maar helaas ook net over het doel.

De 2e helft begint met een andere inval scheids. Dit betekende helaas niet echt een verbetering …

Dilan start fraai met een mooie voorzet op Ilyas, helaas niet leidende tot 0-2. Ook nu houdt Lars zijn hoofd koel en wordt prima in de handen geschoten door SDC. Helaas is het ongeveer in de 50e minuut raak voor SDC met een lob over Lars heen: 1-1

Ilyas waagt het er nog eens op in een één-op- één duel met de keeper, maar het blijft 1-1. Owen doet ook een duit in het zakje met een fraaie solo die helaas strandt op de doellijn van SDC. Martijn was ook goed wakker: een dreigende corner werd nog net omgebogen tot een ingooi voor SDC.

Emirhan komt als wissel voor Owen en scoort al vlot na een erg fraaie actie van Ilyas. Deze passeert zijn tegenstander door achter zijn eigen standbeen te spelen en door te draaien, waarna Emirhan het kan afronden: 1-2 !!

SDC voerde de druk op en na aanvankelijk een fraaie duik / redding van Lars komt de bal na de paal toch nog op de voeten van een SDC’er en wordt het 2-2. Owen komt weer het veld in. Bijna scoort hij uit een vrije trap die door Chris genomen werd na een overtreding op Tom. Er volgen nog een paar vervelende situaties met de scheids waarbij overduidelijke overtredingen niet werden herkend en dus wellicht uiteindelijk hebben bijgedragen aan de eindstand van 3-2. Wie de hele wedstrijd gezien heeft, moet beamen dat DVS superieur in het spel was. Helaas vertaalde zich dit niet in de eindstand, maar deze wedstrijd was voor de ouders en jongens een grote opsteker en belooft een mooi jaar te worden als dit wordt vastgehouden in de komende wedstrijden.

Ga zo door jongens! Het is een genoegen naar jullie te komen kijken!