Moeizame maar verdiende overwinning voor de E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

26 september 2015 10:00

Matthijs de Vries

Vandaag hadden de mannen van Gert en Mike niets te klagen over het weer, zeker naar het troosteloze weer van afgelopen week. Ze hadden een strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Mike en Gert hebben de staf uitgebreid met twee assistent trainers, te weten met Corné (B1) en Lotte (MA1).

Voor 1 speler van de E1 was het een bijzondere en ook belangrijke wedstrijd, want Dean zou vandaag tegen een aantal klasgenootjes spelen. Vooraf gaf hij bij zijn teamgenoten aan zeker te willen winnen, want anders zou hij dit het rest van het jaar moeten horen op school. En dat zag Dean echt niet zitten.

EERSTE HELFT
De jongens startten meteen met een aanval en dit resulteerde in een kleine kans, maar Nunspeet laat meteen merken dat zij ook voor de volle drie punten zijn gekomen. Bij de eerste kans werd Niels al op de proef gesteld, maar hij hielt de bal knap uit zijn goal. En gedurende de wedstrijd maakte hij verschillende mooie reddingen.

De jongens weten elkaar vaak goed te vinden en laten bij vlagen mooi combinaties zien.

Wat resulteerde in bijna doelpunten, jammer genoeg tellen bijna doelpunten niet. De bal moet toch echt in het netje. Zo zijn het o.a. Merlijn, Figo, Cas en Jochem die het niet lukte de uitstekend keepende doelman van Nunspeet te passeren.

Aan het eind van de eerste helft vielen pas de eerste doelpunten. Jochem gaf een mooie assist aan Cas. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal er schitterend in. De keeper van Nunspeet was gewoon kansloos.

Mogelijk waren de jongens nog aan het nagenieten van de 1-0, want Nunspeet maakte na een kleine 2 minuten alweer de gelijkmaker. Nummer 3 kreeg de bal in zijn voeten en schoot deze vervolgens hoog in het doel, waardoor het 1-1 stond.

De mannen van Mike en Gert waren niet van plan om de rust met een 1-1 score in te gaan en zochten daarom de aanval weer op. Merlijn kreeg de bal na fraai overspelen in zijn voeten gespeeld en besloot om dan maar iets fraais te laten zien. Met een mooi uitgekiend lobje verschalkte hij de keeper, zodat ze met een 2-1 voorsprong de rust in konden gaan.

TWEEDE HELFT
De jongens startten weer sterk en Tim liet zien dat hij op de linkerkant uitstekend uit de voeten kan. Dit tot spijt van de grote nummer 9 van Nunspeet, die bij tijd en wijle niet weet hoe om te gaan met deze kleine, maar zeer wendbare en snelle speler.

Gedurende de tweede helft ging het spel weer op en neer en beide teams kregen meerdere kansen. De nummer 9 kreeg twee kansen, maar deze werden makkelijk door de verdediging en keeper opgevangen.

Rinze stond vandaag weer vaak aan de basis van de aanval, soms met een mooi hak balletje verraste hij zijn tegenstanders.

Het was DVS die kort na het starten van de tweede helft de 3-1 maakte. Het was wederom Cas die met een afstandsschot de keeper passeerde. Met een comfortabel 2 doelpunten verschil ging DVS op jacht naar meer.

Dean kwam kort daarna, na een mooie combinatie, vrij voor de keeper. De keeper was geen probleem voor Dean en hij speelde hem eenvoudig uit. Iedereen rekende al op de 4-1, maar Dean miste jammer genoeg voor een open doel.

Mogelijk dat de keeper baalde dat hij eerder werd uitgespeelt, maar nog geen paar minuten later stonden de keeper en Dean weer oog in oog. Omdat de keeper de bal niet kan pakken besloot hij maar om Dean met twee armen vast te houden. Waardoor de aanval en doelkans voorbij was. Opmerkelijk was dat de overtreding, ook gesignaleerd door de scheidsrechter niet werd bestraft met een strafschop of penalty.

Aan het eind van de tweede helft nam de druk van Nunspeet toe en DVS had het hier lastig mee. De ballen die gespeeld werden misten hun zuiverheid en vlak voor het einde maakte de nummer 7 van Nunspeet de 3-2.

Thijs had tijdens de wedstrijd laten zien waarom hij een rots in de branding is. De aanvallers van Nunspeet liepen vaak op hem vast en hadden weinig tegen hem in te brengen. Mede door het goede verdedigende werk hebben we de knappe maar verdiende 3-2 overwinning behaald.