48'
49'

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 04

26 september 2015 9:15

Om  08:15 is iedereen aanwezig bij DVS om te vertrekken naar Uddel waar gespeeld wordt tegen Prins Bernhard E1. Het is fris en mistig wanneer we daar aankomen op de Zandsteeg. Na het warmlopen/spelen op het veld achter de kantine om wat minder last te hebben van de laagstaande zon wordt de wedstrijd aangevangen op veld 2 voor de kantine. De mist is aardig opgetrokken en Prins Bernhard trapt af. DVS zet meteen aan om PB onder druk te zetten wat in de eerste minuten resulteert in een aantal corners voor DVS en een schot van Thijn dat via de keeper met behulp van de lat over gaat. Het spel is lang niet zo sprankelend als vorige week, de bal rolt moeilijk op het natte gras en veel passes komen niet aan zodat PB er steeds tussen kan komen. Sander laat zich duidelijk horen vanaf de kant, het gaat allemaal te gezapig en scherpte is ver te zoeken. PB maakt gebruik van de foutjes aan onze kant en komt er in de derde minuut uit, wat uitmond in een schot op doel welke gemakkelijk door Damian gepakt wordt. Het spel gaat op en neer zonder dat daar echt mogelijkheden uit komen. Na nog maar eens een corner van DVS komt PB weer voor de dag met een aardige aanval. Ruben verricht het noodzakelijke storende werk en het rollertje richting doel word door Thijn tot corner verwerkt. Deze corner wordt laag richting eerste paal gegeven waar een aanvaller van PB prima voor onze man komt en de bal laag in de hoek schiet. DVS laat zich niet uit het veld slaan en probeert met hard werken het doel van PB te vinden. Het spel gaat een minuut of tien op en neer waarbij beide teams een schot op doel toestaan. Damian komt goed uit zijn doel en dwingt de aanvaller van PB over te schieten, vervolgens is er een prima redding van de keeper van PB. Langzaam aan krijgt DVS weer vat op de wedstrijd wat resulteert in de zoveelste corner door DVS, toch duurt het tot de 20e minuut voor de gelijkmaker valt welke door Tumelo binnen geschoten wordt. Een minuut later komt DVS op voor voorsprong, Abdi besluit een vrije trap niet direct op doel te schieten maar de bal neer te leggen voor de linker van Thijn en die weet daar wel raad mee en schiet keurig de 1-2 binnen. In de slotminuut van de eerste helft schiet Abdi nog op de paal maar ziet geen kans de return tot doelpunt verheffen. De scheids heeft blijkbaar een snellopend horloge en fluit na ruim 22 minuten het rustsignaal.

Na de peptalk van Kevin en Sander mag DVS aftrappen voor de 2e helft. Het eerste wapenfeit is van PB met een schot op doel maar Damian voert zijn taak prima uit en redt. Damian kan de bal vaak prima kwijt bij Mandy of Thijn om van daaruit te beginnen met de opbouw. Via Thijn en Niels komt de bal bij Tumelo, die schiet vervolgens op de lat. DVS blijft PB onder druk zetten en dat resulteert als snel in de 2e helft tot de 1-3, Thijn schiet de bal weer heerlijk binnen. Ondanks dat wij proberen PB onder druk te houden komt PB toch tot kansen, PB speelt vaak de lange bal en dat zorgt nogal eens voor gevaarlijke momenten. In de 5e minuut van de 2e helft wordt een schot van PB door Damian tot corner verwerkt. Nu is het weer de beurt aan DVS en via Mandy, Axel en Niels komt de bal bij Abdi die zich met een fraaie solo van meerdere tegenstanders ontdoet en de 1-4 in het net legt. Het zelfvertrouwen groeit en DVS controleert de wedstrijd. Axel schiet op lat en de rebound door Tumelo komt ook op de lat terecht, die lat zal nog een grotere rol gaan spelen want in de 12e minuut schiet Axel nogmaals op de lat. De volgende kans lijkt voor Janse te zijn maar die krijgt de bal niet goed mee na een prima uitkap actie. PB krijgt achterin de bal niet goed weg en Ruben en Axel zetten PB vast, Ruben speelt Axel vrij en die besluit op doel te schieten, de keeper van PB wil de voet ertegen zetten maar raakt de bal verkeerd en de bal ligt in het net, 1-5. DVS blijft aanvallen en een minuut later schiet Janse de 1-6 binnen. Een paar tellen later krijgt Janse weer de gelegenheid voor een schot maar ditmaal red de keeper van PB. De volgende aanvallen van DVS worden beide tot corner verwerkt door PB waar geen kansen uit voortkomen. En weer belandt een schot op de lat, ditmaal door Janse. (het lijkt wel of die doeltjes daar in Uddel lager zijn dan ergens anders J) Na de zoveelste corners van DVS probeert Axel het nog maar eens van afstand en ziet de bal via buitenkant paal achter het doel verdwijnen. De mannen van PB zetten nog eens aan en krijgen kort na elkaar 2 kansen, weer beide via een lange bal naar voren. Het eerste schot verdwijnt via de lat over maar het 2e schot wordt hard in de verre hoek geschoten, Damian strekt zich nog maar het schot blijkt onhoudbaar, 2-6. De wedstrijd is al vergevorderd en DVS zet weer aan om meer tegendoelpunten te voorkomen, zoals en paar keer eerder blijkt Janse over een prima schot te beschikken en hij schiet de 2-7 binnen. Dit zal ook de eindstand blijken, in de laatste minuten laat Abdi nog weer een prima solo zien maar strand op de keeper. Het laatste woord is aan PB met een schot welke door Damian uit de hoek gehouden word.

Al met al een lastige wedstrijd die door hard werken een heel redelijke uitslag opleverde, wat dat betreft hebben de dame en mannen een compliment verdient.