5 - 2

DVS'33 Ermelo JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 02

12 oktober 2013 9:30

Een redelijk vroege ochtend maar gelukkig wel droog op weg naar Nijkerk waar we het moesten het opnemen tegen Sparta E1. Een geduchte tegenstander want de weg omhoog hebben zij reeds belopen. Wij hebben  helaas de afgelopen weken net te veel pech gehad en we waren gebrand op een goed resultaat.

Op het nieuwe kunstgras van Sparta mochten we aantreden, dit deden we 2 spelers van de E2 Milan Pul en Bas vd Pol. Omdat Emiran (geblesseerd), Stan (afwezig) niet beschikbaar waren begonnen we de wedstrijd.  Thijmen (niet fit) was  er wel bij maar wist niet of hij ging voetballen.

Sparta startte heel fel en even waren we van slag, maar gelukkig herpakte we ons snel en via de rechtsback Luca van de Poppe belandde de bal bij Lars vd Ridder die handig de keeper omspeelde en de bal met zijn rechtervoet  zuiver in het doel schoot 0-1. We stonden voor en we werden ook beter dan Sparta. Onze voorsprong was van korte duur want na 3 minuten was het 1-1.

Het is en blijft belangrijk dat we onze man blijven houden en niet te snel happen als de tegenstander de bal heeft. Toch waren we nog lekker bezig en met een goede uitbraak via Thijmen Verdoorn die even mocht mee doen kwam de goed vrijgelopen Lars vd Ridder aan de bal de een goede diepte pass gaf in de lopende Luca vd Poppe die keurig in de 20e min. afronde 1-2. Weer stonden we op voorsprong maar net als bij de 0-1 was ook dit weer van korte duur want nu was het al na 1 minuut dat Sparta langszij kwam 2-2.

Dit kwam niet omdat Sparta op dat moment heel goed was  maar toch weer door onze onachtzaamheid kon scoren. Voor rust probeerden we nog wel een voorsprong te creëren maar we waren niet alert genoeg om de bal voor open goal in te schieten. Dit gebeurde een aantal keren want Lars en Bas mochten eigenlijk wel scoren. Jammerlijk gebeurde dit niet.

We gingen met deze stand de rust in  en er werd verteld dat we op deze manier moesten doorgaan. En toen de 2e helft begon werd dit ook gedaan, weer werden er kansen gecreëerd maar er werd door ons niet meer gescoord. Sparta die ook hun kansen kregen profiteerde goed van onze aanvalsdrift.

Ze kwamen op een 3-2 voorsprong omdat we vergaten met onze man mee te lopen en dat werd ons fataal want ondanks dat Roel v. Nieuwenhuizen goed zijn best deed kon hij niet voorkomen dat het ook nog 4-2 en 5-2 werd. Wederom een geflatteerde uitslag want gezien de kansen die we krijgen hadden we ook deze wedstrijd niet mogen verliezen.  Je ziet dan ook maar dat als je zelf niet scoort dan vallen ze aan de andere kant. Momenteel zitten wij in deze fase maar ik denk ook dat we hier ook weer uitkomen want we hebben mooie dingen laten zien. Jullie hebben goed gewerkt.

In het verslag heb ik niet iedereen genoemd maar Olaf Klein, Rick Onderweegs, Wilrik Selles, Thijmen Verdoorn en Milan Pul top gedaan ondanks deze uitslag. Goed gewerkt!

Jongens volgende keer gaan we de 3 punten wel pakken. Eerst voor de beker tegen Fc Horst E1 op 19 oktober op DVS.

Bas van de Pol en Milan Pul bedankt voor het meedoen.