0 - 1

DVS'33 Ermelo JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

3 oktober 2015 10:00

Stipt om 9 uur rijden we vanuit Ermelo naar sportpark De Horst in Zeewolde. Voor de wedstrijd stoomt Gert de jongens klaar voor de wedstrijd met een stevige warming-up.

Dan nemen de jongens hun positie in op het veld en wachten op het fluitsignaal. Het eerste balcontact gaat van Cas naar Figo die de bal vervolgens mooi naar Niels doorspeelt. Al snel volgt een eerste actie van Zeewolde op het goal waarbij Thijs in de rug wordt getikt. Die laat zich niet kennen en het spel gaat door. Zeewolde komt wat sterker over, DVS heeft wat meer tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Als snel komt Zeewolde met een actie die mooi wordt weggewerkt door Rinze en Jochem. De wedstrijd blijft wat wisselvallig met nog een vrije trap tegen die gelukkig naast het doel verdwijnt.

Op advies van Gert brengt Niels wat meer rust in de wedstrijd. Zeewolde heeft het in deze wedstrijd op Thijs gemunt, hij wordt wederom onderuit gehaald. Dit levert een vrije trap op die helaas door Zeewolde goed wordt opgevangen. Dan ontstaat enige commotie bij DVS over een mogelijk onterecht toegekende vrije trap aan Zeewolde. Gelukkig gaat deze bal over het doel. Snel daarop wordt het even heel spannend: Zeewolde bouwt een nieuwe actie op die Figo gelukkig knap pareert door de bal weg te halen van de doellijn. Niels maakt het mooi af door de bal klemvast te grijpen. Daarna ligt het spel even stil omdat Niels zijn veter moet strikken ;-)

Ruim voor de rust wordt Cas gewisseld voor Dean en Rinze voor Tim. Snel daarop krijgt DVS een vrije trap die wordt genomen door Merlijn. De bal wordt afgeketst door een speler van Zeewolde. Het spel hervat zich maar nog steeds weet DVS na 22 minuten de bal nog niet in het netje te leggen. Gedurende de rest van de eerste helft krijgen zowel Zeewolde als DVS kansen, helaas leveren die nog steeds niets op. Zoals een actie van Tim met een schot op het doel, helaas gaat deze naast. Dan, vanuit het niets, schiet Thijs de bal vanaf de rechterzijde naar Dean die het prachtig afmaakt met een doelpunt, 0-1. Voor de rust krijgt DVS nog een vrije trap wegens een handsbal. De vrije trap wordt genomen door Merlijn en nadat deze bal is afgeketst fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust pept Gert de jongens nog eens extra op voor de tweede helft. Zeewolde trapt af en lijdt al snel balverlies door een slappe terugspeelbal. Merlijn gaat er met de bal vandoor maar wordt onderschept door de keeper van Zeewolde. Dan wordt Zeewolde toch wat gevaarlijk door een knappe counter, gelukkig gaat de bal over het doel. Niels speelt mooi uit naar Tim die een 1-2’tje maakt met Figo. Tim schiet de bal naar voren en creëert daardoor een mooi schot op goal voor Jochem. Helaas gaat deze naast.

Acties van beide teams gaan over en weer, beide partijen blijken goed aan elkaar gewaagd. In het midden van de tweede helft begaat DVS nog een overtreding waardoor Zeewolde een vrije trap krijgt die gelukkig naast gaat. Naar het einde van de wedstrijd weet DVS wat meer druk te zetten, zo heeft Cas een actie en een schot op het goal. Helaas naast. Ook Dean heeft nog een mooie actie op het doel die helaas door de keeper wordt onderschept. Toch blijft Zeewolde niet geheel ongevaarlijk met een actie op het doel die wederom in de handen van Niels eindigt. Na het verstrijken van de speeltijd fluit de scheidsrechter af zodat DVS met de winst huiswaarts keert.