Deane Mountney (penalty)

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

10 oktober 2015 10:00

Stefan Offenberg A1

Op deze zaterdagochtend in oktober waren de weergoden ons wederom goed gezind. De zon straalde weer volop, echter het windje voelde al wat frisser aan. Onze jongens waren daar allemaal niet mee bezig, zij waren gefocust op onze tegenstander uit Hoevelaken.

Het leek erop dat Hoevelaken na de aftrap nog niet helemaal bij de les was, want onze jongens kregen de tijd en ruimte om richting het doel te combineren. Dit leverde in de eerste 10 minuten al gelijk een aantal kansen op. Dean werd mooi vrij gespeeld voor de keepster, maar deze bracht redding. Ook Cas mocht aanleggen voor een schot op doel, maar deze ging helaas via een been naast. En daar waar je denkt dat onze jongens een doelpunt gaan maken, gebeurt het tegenovergestelde. In rap tempo steekt Hoevelaken het veld over en schiet fraai in de bovenhoek binnen, 0-1. Dit is een tegenvaller voor ons en onze jongens zijn even van de leg. Het aanvalspel verloopt stroever en Hoevelaken doet er een schepje boven op. Tot aan de rust krijgen we nog een paar kansen. De meegekomen Tim en Thijs mogen allebei een keer aanleggen, maar de schoten smoren in de verdediging van Hoevelaken. De corners leveren niet veel op, want in het doel van Hoevelaken staat een zeer talentvolle keepster die menig gevaar onschadelijk maakt. Zo gaan we de rust in met een 0-1 achterstand, waar we eigenlijk al lang 1 of 2 doelpunten hadden moeten maken. Trainer Gert pept de mannen in de rust op. Er moet een schepje bovenop om dit klusje te klaren. Aan het begin van de 2e helft zetten onze jongens aan, maar Hoevelaken laat zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Telkens wanneer we denken in kansrijke positie te komen, zit er een voet van een verdediger tussen of zit de paal in de weg. Merlijn en Cas komen vrij voor het doel, maar het laatste zetje lukt net niet. Dan toch valt halverwege de tweede helft de gelijkmaker. Een heel gelukkige voor ons kunnen we wel zeggen. Een pass van Rinze komt niet aan en de keepster van Hoevelaken kan de bal rustig met de voet aannemen. Echter, de zon staat laag, het veld is glad en de bal slipt onder haar voet door. Heel sneu voor de keepster, want tot die tijd was zij de baas op het veld. Deze gelijkmaker geeft onze jongens weer wat spirit en ze gaan op zoek naar de winnende. De toeschouwers houden de adem in, gaan we deze pot nog winnen? Bij Hoevelaken is het beste eraf en onder aanvoering van Rinze en Figo geven we druk naar voren. Het is Merlijn die 5 minuten voor tijd door de verdediging soleert en vervolgens door een verdediger van Hoevelaken onder de grond wordt gestopt. Over de toegekende penalty bestaat geen discussie. Merlijn kan hem zelf niet nemen, hij moet met een zere enkel het strijdtoneel verlaten. Dean gaat achter de bal staan en schiet vol overtuiging binnen, 2-1! Keeper Niels zet zijn verdedigers Jochem, Thijs en Tim nog eens op scherp, dit geven we niet meer weg. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een benauwde overwinning voor onze jongens, maar de traktatie van trainer Gert zal er niet minder om smaken.

Volgende week naar de ongeslagen koploper Sparta uit Nijkerk!