asv Dronten A1

A-junioren, A1, Groep 1 01

24 oktober 2015 14:30

Mun, G. van

Op deze dag stond de bekerwedstrijd in de knock-outronde  tegen een bekende sparringpartner van DVS’33 Ermelo A1, en wel te verstaan de A1 van ASV Dronten.  Deze ploeg komt, via nacompetitie en promotie, uit in de 3e divisie. De  divisie waar DVS A1 vorig seizoen uit gedegradeerd is.  Na een praatuurtje tussen de verscheidende stafleden kwam boven water dat dit geen makkelijke divisie is en dat toont de ranglijst ook aan. ASV Dronten heeft 7 wedstrijden gespeeld en 0 punten. Dit geeft aan dat de wedstrijd tussen ASV Dronten A1 en DVS’33 A1 een gelijkwaardige strijd zou worden.

Vol gas
Nadat  de wedstrijd 15 minuten later was aangevangen dan gepland i.v.m. het uitlopen voorgaande wedstrijden, kwam al snel aan het licht dat DVS A1 deze wedstrijd absoluut belangrijk vond om winnend af te sluiten. Vanaf de 1e minuut gaf DVS A1 vol gas en zorgde dat ASV Dronten alleen middels de lange bal een aanval op kon zetten.  Doordat ASV Dronten over snelle en sterke spitsen beschikt lukte dit ook aardig, alleen stond de defensie bij DVS’33 A1 redelijk stevig en konden dit relatief makkelijk opvangen.

Mathijs opent score
Nadat Mathijs van Dusschoten al een grote kans had, 1 op 1 maar keeper redt,  op de 1-0 kwam  DVS’33 A1 toch door laatstgenoemde op een 1-0 voorsprong. Helaas konden we dit niet vasthouden tot aan de rust door een “klein foutje” van Thom v Santen die de bal tussen zijn vingers door liet glippen. Zodoende gingen we met een 1-1 de rust in.

Collega’s uit Hoogeveen op bezoek
Onder toeziend oog van een aantal collega’s (Jordy Roelofs, Harmen Feijer en Erwin Schippers) van teammanager Wouter v Iersel, speciaal overgekomen uit Hoogeveen, begon DVS A1aan de 2e helft. Hierin werd wederom duidelijk dat DVS’33 A1 deze wedstrijd absoluut wilde winnen. Na een goede actie van ( ik geloof) Ardwin Vreemann  werd deze tussen de beruchte lijnen te val gebracht en mocht Jelle Zeeboer vanaf 11 meter de bal proberen te scoren. Jelle kennende zal dit niet een zacht, geplaatst schot zijn maar een snoeiharde en rechtdoor genomen penalty. En zo gebeurde ook, een 2-1 voorsprong. In de resterende minuten kwam ASV Dronten A1 nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van DVS’33 A1 maar tot scoren kwam ASV Dronten niet.

Hartelijk dank aan PR van DVS!
Aan de andere kant rondde wederom Mathijs van Dusschoten een goede voorzet af en zo kwam de eindstand op het bord van 3-1.Het was een wedstrijd die onder groot aantal belangstellende toeschouwers werd gespeeld. Tevens was het ook de 1e keer dat DVS A1 gebruik mocht maken van de aanwezige middelen om het scorebord en de opkomstmuziek te  bedienen. Namens DVS A1 willen wij de PR/Media van DVS’33 Ermelo bedanken voor het mogelijk maken van bovenstaande. DVS A1 dankt de aanwezige toeschouwers en  hoopt dat we jullie hebben kunnen vermaken met het vertoonde spel en dat tijdens de resterende wedstrijden wederom veel toeschouwers DVSA1 zal ondersteunen.