10 oktober 2015 12:00

Iersel, G.B. van

Man off the Match:
Isa Kiziler.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij nieuwkomer in de reserve Hoofdklasse DZC’68 op het programma. Net als DVS waren zij goed aan het seizoen begonnen. DVS startte uitermate zwak en kwam dan ook snel op een achterstand. Gelukkig werd deze in de 2e helft ongedaan gemaakt en werd er zelfs een verdiende overwinning geboekt. Hierbij de belangrijke wapenfeiten op een rij.

Minuut 5: Een vrije trap vanaf de zijkant wordt goed ingekopt door de nr. 9 van DZC, 1-0. Tom de Groot is kansloos op zijn inzet.

DZC start sterk, zit er fel bovenop en geeft DVS geen ruimte. Daarnaast wordt er niet goed gedekt, de geel-zwarten lijken nog niet helemaal wakker.

Minuut 11: Een corner vanaf de linkerkant kan wederom gemakkelijk worden ingekopt. Het is Nick Dobbenberg die op de doellijn redding brengt, maar de rebound kan wederom door een speler van DZC worden ingekopt. Zijn inzet wordt volgens de leidsman door Tom vanachter de lijn weggehaald. 2-0.

Na het matige begin voetbalt DVS zich steeds vaker onder de druk uit en bouwt voorzichtig aan enkele aanvallen.

Minuut 24: Na al enkele veelbelovende aanvallen is het David van de Groep die na een vloeiende combinatie alleen voor de goalie verschijnt, zijn schot belandt helaas in het zijnet.

Minuut 31: Mooie aanval DVS besluit in een kopbal van Lars van Wetering na een voorzet van Nick, de keeper redt stijlvol.

Minuut 37: Steekpass van Marlo Grunder zet Lars vrij voor de keeper, deze komt als winnaar uit de 1-op-1 situatie door het schot met zijn voet tegen te houden.

Minuut 41: Een inzet van David wordt wederom door de keeper van DZC gered met de voet.

DVS creëert mogelijkheden maar weet zich nog niet te belonen. DZC is duidelijk de minder voetballende ploeg maar loert op de counter. De tweede helft staan Remco van Rijn en Peter van der Horst aan de aftrap ten faveure van David en Tom van Steden.

Minuut 47: Isa Kisiler lost een schot vanaf pakweg 25 meter, deze spat uiteen op de lat.

Minuut 48 en 56: Steekpasses van Roelof de Groot op Lars en Isa leiden tweemaal niet tot een treffer doordat de keeper van DZC hen torpedeert. De leidsman laat beide malen door spelen.

Minuut 57: Counter DZC wordt door de nr. 9 naast geschoten.

Minuut 60: Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Roelof richting de goal gedraaid. Lars komt los van zijn tegenstander en werkt de bal in de goal, 2-1.

Minuut 61: Balverovering direct na de aftrap van DZC door Roelof. Hij besluit zijn dribbel in het vijandelijke doelgebied met een pass op Marlo die niet kan uithalen, waardoor de bal voor de voeten van Isa terecht komt. Zijn schot belandt loepzuiver in de kruising. 2-2!

DZC kruipt ietwat meer uit zijn schulp en begeeft zich weer wat meer op de helft van DVS. DVS op zijn beurt is even onzeker of het vooruit blijft voetballen, maar besluit om toch vol voor de overwinning te gaan.

Minuut 69: Nick verlaat geblesseerd het veld voor Marnix Groenewold.

Minuut 72, 74 en 75: Lars weet tot 3 maal toe net niet succesvol aan het einde van een aanval te staan. Op aangeven van Isa en Marlo komt hij niet tot een doeltreffende afronding.

Minuut 76: Fysio Jesper Sturkenboom komt in het veld voor de geblesseerde Peter.

Minuut 80: Isa snelt langs twee verdedigers van DZC het zestienmetergebied in. In plaats van een schot legt hij breed op Roelof, die de bal met binnenkant voet in de verre hoek plaatst. 2-3 voor DVS.

DZC ontwikkeld nu met lange ballen behoorlijk veel druk op de verdediging van DVS om nog een punt aan de wedstrijd over te houden. DVS komt niet meer aan een degelijke aanval toe.

Minuut 87: Jesper pakt geel voor het wegtrappen van de bal.

Minuut 90+2: Een kopbal van de mee opgekomen centrale verdediger van DZC gaat over.

Minuut 90+4: De scheidsrechter blaast voor het eindsignaal.

DVS maakte het zichzelf zeer lastig door DZC een 2-0 voorsprong te laten pakken door ongeconcentreerd te starten maar weet door middel van de aanvallende kwaliteiten toch nog de 3 punten mee naar huis te nemen.