5 - 3

DVS'33 Ermelo JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 04

31 oktober 2015 8:45

Op zaterdag 31 oktober 2015 treden de dame en heren van de E2 van DVS’33 Ermelo in Stroe aan tegen de E1 van de plaatselijke VV.

Na het geflatteerde bekerverlies een week eerder tegen Unicum E2 zou het team de rug moeten rechten om in de competitie mee te blijven doen om het kampioenschap.

Het is een ideaal voetbalklimaat, het zonnetje komt net op en zorgt voor een prettige temperatuur, het (kunst) gras is nog een beetje vochtig, al met al voorwaarden voor een goede pot voetbal.

Toch lijkt de E2 al met wat strubbelingen te beginnen, Damian heeft tijdens de training een blessure opgelopen en heeft daar nu toch wat last van. Gelukkig is hij een bikkel en besluit toch het doel te verdedigen.

Eerste helft

De scheidsrechter fluit en het is inderdaad DVS dat het voortouw neemt. De bal gaat goed rond en via snelle combinaties verplaatst het spel zich richting het doel van Stroe. En in de 1e minuut is het al bijna raak. Thijn komt op van achteruit, passeert met een paar handige lichaamsbewegingen enkele spelers van Stroe en haalt daarna hard uit. Het schot gaat rakelings langs de paal, maar de toon lijkt alvast gezet. Vlak daarna in de 2e minuut is het Tumelo die alleen op de keeper af kan gaan na een pass van Axel. Het lijkt een zeker doelpunt te worden maar helaas schiet hij naast. En zoals altijd treed dan de beruchte voetbalwet in werking. Als je de goals zelf niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. DVS staat met veel te veel mensen voor de bal en wordt simpel weggecounterd door Stroe die met een laag schot Damian kansloos laten; 1-0. De E2 laat zich echter niet zomaar aan de kant zetten en al snel krijgt Tumelo weer een goede kans na een pass van Janse. Maar hij krijgt jammer genoeg de bal niet onder controle en deze is een prooi voor de keeper van Stroe. DVS valt daarna telkens aan maar schakelt te langzaam om bij balverlies wat in de 15e minuut leidt tot de 2-0, opnieuw uit een counter. Waarbij gezegd moet worden dat Stroe dit goed uitspeelt. Stroe is nu duidelijk de betere partij. Passes komen niet meer aan en er wordt te weinig meeverdedigd door het hele team. 4 minuten voor rust valt de 3-0 door opnieuw halfslachtig verdedigen. Opnieuw is de goal van Stroe er niet minder mooi om. Ruststand: 3-0.

Tweede helft

Nadat de scheidsrechter opnieuw had gefloten was de verwachting dat de E2 de zaken alsnog met veel strijdlust recht zou gaan zetten. Echter het zat er ook aan het begin van de 2e helft niet in. Na een wat gezapig zonder al te  veel kansen verlopende eerste 10 minuten van de tweede helft was het toch weer Stroe dat de score opende. Bij een verdedigende actie was het Niels die de bal totaal verkeerd raakte nadat Damian deze in eerste instantie knap had gepakt. Daarmee bezorgde hij Stroe een cadeautje waar ze dankbaar gebruik van maakten en de 4-0 binnen schoten. Na een aantal snelle uitbraken van Stroe die door Ruben onschadelijk werden gemaakt was het heel even DVS dat gevaarlijk werd via Tumelo die vanuit de draai de eerste paal raakte. Helaas was het kort daarna toch weer raak voor Stroe die daarmee 5-0 aan lieten tekenen. In de 45e minuut was er dan eindelijk de langverwachte goal voor DVS. Abdi pingelde zich dit keer eindelijk langs een paar van de uit de kluiten gewassen verdedigers van Stroe. Hij bediende Niels met een behendige steekpass, die op zijn beurt met een puntertje de bal om de keeper heen speelde en daarmee de eretreffer scoorde; 5-1.

En toen ging het ineens hard, nu was het Niels die met een mooie pass Tumelo bediende, Tumelo draaide handig naar binnen en verschalkte de keeper met een prachtige lob; 5-2. Zou de E2 dan nu toch de geest krijgen? DVS bleef nu wel doorgaan en via Mandy kwam de bal terecht bij Abdi die op zijn karakteristieke wijze de tegenstanders het nakijken gaf en de bal in het doel werkte; 5-3.

Helaas was het te laat voor een echte stunt en was het eerste verlies helaas een feit.

Soms heb je van die dagen dat het allemaal even niet meezit. Helaas ontbrak het op dat moment ook even aan de werklust en was Stroe ook een goede tegenstander. Nu echt even de rug rechten en tegen SDVB laten zien dat DVS E2 een tegenstander is om rekening mee te houden.