SDC Putten E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

31 oktober 2015 10:00

Erik Liibaan A1

Na de prachtige overwinning tegen Sparta Nijkerk E1 was vandaag SDCP E1 aan de beurt om aan de zegenkar te binden. SDCP betrad met knikkende knieën ons sportpark, maar waren toch zeer gebrand om de trotse koploper DVS E1 te verslaan. Het was prachtig weer, veel toeschouwers langs de lijn en de verwachtingen waren hoog gespannen. De scheidsrechter floot om 10:00 uur voor het begin van de wedstrijd. De bal werd rustig rondgespeeld door DVS E1 en SDCP keek eerst even de kat uit de boom. Het tempo lag laag en er werd wat afwachtend gespeeld. Positioneel stond SDCP goed opgesteld en onze mannen konden in de beginfase geen vuist maken. SDCP voelde dat er vandaag misschien wel een stunt in zat en nam al snel het initiatief over. Na een goedlopende aanval wist SDCP onze verdediging voor het eerst op de proef te stellen. De aanval werd afgeslagen, maar een hoekschop was niet te voorkomen. Uit deze hoekschop wist SDCP de verdiende 0-1 te maken. Traditioneel zijn de eerste 10 minuten niet de sterkste van DVS E1, dus nog niets om zorgen over te maken. DVS E1 werd door de 0-1 wel wat meer wakker geschud en begon meer te voetballen. De combinaties begonnen te lopen en door goed druk zetten wist Rinze aan de rechterkant de bal te onderscheppen en met een bekeken pass Figo te bereiken. Figo neemt de bal goed mee en legt de bal behendig voor zijn rechterbeen en weet met een bekeken schot de keeper van SDCP E1 te verschalken: 1-1. Na deze goal wist DVS E1 het initiatief weer te pakken, alhoewel er nog steeds in een laag tempo werd gespeeld. SDCP E1 kon met hun handige en snelle aanvallers toch nog wel een paar keer gevaarlijk worden, maar Niels, Jochem, Thijs, Tim en Rinze konden door elkaar goed te helpen op de juiste momenten toch het doel schoonhouden. Onze aanvallers Cas en Merlijn werden moeilijk bereikt. Toch wist Figo aan de rechterkant de bal te veroveren en gaf een loepzuivere pass op Merlijn. Merlijn draaide goed weg kwam na een mooie dribbel oog in oog met de uitstekende keeper van SDCP E1. Zijn schot verdween onhoudbaar in de rechter onderhoek en daarmee was de 2-1 een feit. Na deze bevrijdende goal gingen onze jongens ook wat meer onbevangen voetballen en Cas en Merlijn kregen na mooie acties nog kansen op de 3-1, maar de keeper van SDCP E1 wist met mooie reddingen zijn doel tot de rust verder schoon te houden. Het rustsignaal klonk en Gert en Mike spraken de mannen toe en het was duidelijk dat we ons geen momenten van verslapping konden permitteren tegen deze gevaarlijk tegenstander. Na de rust was dat juist wel wat er gebeurde. DVS E1 begon weer wat mat aan de 2e helft en SDCP E1 bleef rustig en zag zijn kans schoon. Na 2 minuten wisten de Blauwen de gelijkmaker in het net te schieten. Voordat DVS E1 goed en wel bekomen was van de gelijkmaker wist SDCP er zelfs 2-3 van te maken. Het was weer tijd voor wat actie en Tim speelt aan de rechterkant naar Merlijn die naar binnen kapte en een mooie steekpass op Cas gaf. Cas wist wel raad met dit buitenkansje en kon de bal nog net onder de keeper van SDCP door schieten: 3-3. Het kon alle kanten op. Onze solide verdediging werd vandaag wel zwaar op de proef gesteld. Door een combinatie van wat pech en gebrek aan goede communicatie kon SDCP E1 weer op voorsprong komen. SDCP E1 ging er steeds meer in geloven en met deze voorsprong op zak konden ze wat makkelijker voetballen. Onze mannen wilden wel laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan en het was Merlijn die zich aan de linkerkant een paar goed vrijspeelde en met mooie passes Cas wist te bereiken, maar de lat en de keeper van SDCP lagen constant hinderlijk in de weg. SDCP E1 wist goed de geboden ruimte te benutten en zelfs de 3-5 binnen te schieten. DVS trok nog een keer goed aan en dit keer was het Rinze die net de aansluitingstreffer niet binnen kon schieten. DVS E1 bleef drukken om weer aansluiting te krijgen, maar we waren niet scherp in de afronding vandaag en aan de andere kant was de verdediging ook iets minder scherp dan onze toppers normaal gesproken zijn. Bij SDCP lukte vandaag werkelijk alles en schoten in de slotfase zelfs de 3-6 binnen en deelde daarmee de genadeslag uit. DVS E1 was erg teleurgesteld. We staan weer met beide benen op de grond. De verschillen in de competitie zijn klein en goed om te beseffen dat als DVS E1 volledig scherp en geconcentreerd is we van iedereen kunnen winnen, maar als dit niet het geval is we ook van iedereen kunnen verliezen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen ASVD. Een mooie gelegenheid om onze plek in de top 3 te verstevigen en te laten zien dat we gewoon meedoen voor het kampioenschap!