asv Dronten E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

7 november 2015 10:00

Jelle Zeeboer A1

Op 4 november stond deze wedstrijd op het programma. Na de nederlaag de week ervoor tegen Putten wilden de jongens iets recht zetten.  Dronten staat in de middenmoot, maar heeft een paar wedstrijden minder gespeeld. Als ze die allemaal zouden winnen kunnen ze in punten gelijk komen met DVS. Dat moest natuurlijk voorkomen worden.

Om 10.00 uur begint het duel en DVS probeert gelijk de aanval te zoeken. Dat lukt in de 2e minuut via Tim op Figo, die doorspeelt op Merlijn, maar zijn puntertje hobbelt net naast.

DVS valt opnieuw aan, maar een middenvelder van Dronten onderschept goed de bal. Zij breken uit met 2 snelle buitenspelers. Gelukkig kan Niels net de bal voor een Drontens been wegplukken. Dronten houdt druk op ons doel en we ogen wat onrustig. De ballen worden te snel weggeschoten i.p.v. de combinaties te blijven zoeken. Na 4 minuten krijgt Dronten een corner en de bal krijgen we niet weg 0-1. DVS trapt af en probeert op te bouwen. Opnieuw een onderschepping, maar Niels kan redding brengen.

In de 8e minuut worden wij gevaarlijk. Een uitbraak via Jochem op Figo op Merlijn. Zijn schot keert de keeper met de voet, het wordt een corner. Helaas nog geen doelpunt.

Dronten zoekt weer de aanval en steekt deze helft veel energie in het spel. Met veel lopende spelers houden ze ons onder druk en lopen we soms achter de tegenstander aan.

Even later een aanval via Thijs op Merlijn die handig doorspeelt op Cas. Het schot is hard, maar toch pakt de keeper de bal klem.

In de 12e minuut krijgen we een corner. Merlijn zet voor en Jochem staat vrij en schiet mooi binnen 1-1. Zo halverwege de 1e helft zijn de teams nu wat meer in evenwicht.

De jongens veren op en nemen nu het heft in handen. Er volgt al snel weer een corner voor DVS, maar dit levert helaas geen doelpunt op.

Niels heeft de bal en geeft mee aan Thijs. Hij wordt elke keer snel onder druk gezet, maar ziet goed dat Rinze helemaal vrij staat op rechts. Die stoomt op, schiet, maar de keeper keert zijn schot. Even later Cas over rechts en zijn schot wordt tot corner verwerkt. Deze corner levert geen gevaar op. Met nog vijf minuten te gaan opnieuw een aanval van DVS. Tim passeert over links handig 2 man en zoeft door naar voren. Speelt in op Merijn, die tikt de bal snel door op Cas. Helaas zag de keeper dat ook, want hij pakt de bal weg voor de voeten van Cas. De rust breekt aan.

Aan het begin van de 2e helft heeft Dronten meer de bal en zij krijgen een vrije trap. Die draait gevaarlijk in, maar Figo kopt de bal weg. We breken vervolgens uit via Jochem op Cas op Rinze, maar zijn schot gaat naast.

Dronten krijgt opnieuw een vrije trap. Niels stompt de bal weg, maar een Drontens been werkt het leer helaas in ons doel 1-2.

We geven zeker niet op. Even later krijgt Tim een inworp en via Figo passt hij mooi in op de vrijlopende Jochem. Zijn schot wordt gekraakt door een verdediger. We spelen meer op de aanval, waardoor de uitbraken van Dronten gevaar opleveren met hun snelle mensen. Halverwege de 2e helft wordt het zelfs 1-3.

Maar dacht je dat onze boys het opgeven… Mooi niet! We krijgen weer een corner en hetzelfde recept als in de eerste helft: Jochem schiet de corner van Merlijn handig binnen 2-3. Yeah.

Na een minuut ligt de bal weer in ons doel 2-4. Toch zetten we weer aan. Rinze speelt Merlijn prachtig vrij die met dit buitenkansje wel raad weet 3-4. Opnieuw een aanval via Tim op Rinze, die Cas vrij ziet staan. Maar we zijn iets te gehaast…., waardoor deze kans geen doelpunt oplevert.

Met nog een paar minuten te spelen krijgen we een vrije trap. Het publiek gaat er nog maar eens achter staan. Thijs schiet….., de bal die draait van het doel af….., en met een halve omhaal op ruim 1 meter hoogte weet de rechter van Figo de bal in het doel te krijgen. Zelfs de goed keepende goalie van Dronten kijkt zeer verbaasd dat het leer nu toch echt weer in zijn netje ligt 4-4.

Na nog een minuut spelen blaast de scheidsrechter af waardoor een 4-4 op het scorebord prijkt.