EFC '58 E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 2

12 december 2015 10:00

Martijn Verdoorn

Ermelo – 12 december 2015. De voor menigeen langverwachte derby startte op een frisse maar zonnige zaterdagochtend. De verwachtingen waren hooggespannen. De jongens hebben dit seizoen ruimschoots bewezen dat ze qua voetbalkwaliteiten niet hoeven te vrezen voor dit team van EFC’58. De zon verdween letterlijk en figuurlijk echter al snel achter de grijze wolken… want al gauw stond de tegenstander op voorsprong en werd het duel op vechtlust gewonnen door EFC’58.

De E1 begon de wedstrijd, in de wetenschap dat hun tegenstander vastbesloten was om niet tegen DVS’33 te verliezen. Thijn van Wijk (E2) was ter versterking opgeroepen, door gebrek aan een scheidsrechter wordt de wedstrijd gefloten door Martijn Verdoorn. DVS’33 mocht beginnen met de aftrap en ging gelijk op zoek naar de ruimte. Al snel werd duidelijk dat EFC’58 er kort op zat en vastberaden was niet te verliezen vandaag; met als resultaat een knap openingspunt in de vierde minuut: 0-1.

Direct nadat het tegendoelpunt was gevallen doet DVS’33 diverse pogingen om de gelijkmaker te scoren. Tim die aanvallend staat te verdedigen en zijn tegenstanders een aantal malen verrast met mooie passeerbewegingen, Rinze die op aangeven van Cas de bal net naast het doel schiet. Vrij kort daarop volgt via een goede voorzet van een sterk spelende Jochem een afstandsschot van Rinze die deze keer net over het doel gaat. Ondanks de druk van DVS’33 blijft EFC’58 echter sterk verdedigen en storen. Ook bij een corner van Cas, die nét voor het hoofd van Figo langs gaat, lukt het niet om de gelijkmaker te maken. Kansen genoeg voor DVS’33, maar EFC’58 heeft er minder nodig om te scoren; dit bewijzen ze door een knap ingekopte corner in de 15e minuut: 0-2.

Wissel: eruit Tim & Rinze, erin Merlijn en Thijn.

HOE KOMT DVS HIER GOED UIT…?
Na een rommelig begin van de wedstrijd lijkt DVS’33 zich te herpakken door betere  combinaties, maar het blijft moeilijk doorkomen bij EFC’58 die zich in deze fase weinig op de helft van DVS’33 begeeft. In de 19e minuut volgt dan eindelijk het eerste doelpunt voor DVS’33: via een uitstekende corner van Merlijn kopt Cas de bal netjes in het goal: 1-2.

DVS’33 lijkt zich te herpakken en het vertrouwde goede combinatievoetbal te gaan spelen. Diverse kansen volgen elkaar snel op: een vrije trap van Merlijn, een schot op het doel van Merlijn via voorzet van Figo, maar in beide gevallen valt de bal in handen van de keeper.  Figo krijgt in de 24e minuut een goede kans, maar helaas… ook dit schot wil er niet in.

EFC’58 verdedigt geconcentreerd, ruimt goed op en kan slechts sporadisch counteren, wat vervolgens goed gepareerd wordt door o.a. oplettend spel van Thijs. In de 24e minuut is een laatste kans in de tweede helft: via uitverdedigen van Thijn op Cas, die voorzet op Figo. Het schot gaat echter net langs het doel. De verrassend goed fluitende ‘inval’ scheidsrechter Martijn fluit af voor de tweede helft (voor herhaling vatbaar… J). Rust.

DVS’33 zet gelijk weer druk op de verdediging van EFC’58. Combinatie Merlijn, Cas met voorzet op Jochem met een schot in de handen van de keeper (die de bal los laat en onhandig bijna in het doel laat rollen).

Kansen te over… In de 30e minuut volgt wederom een schot van Merlijn, via combinatie Thijs en Figo. 31e minuut: Rinze schiet nét over, 32e minuut: Figo onderschept uittrap keeper en mist het doel net met een mooie punter, 33e minuut: uitbraak Figo, passt op Jochem die in de handen van de keeper schiet, 34e minuut: Merlijn passeert knap de verdediging, geeft mooie voorzet op Figo die heel mooi inschiet: 2-2.

Wissel: eruit Thijn en Cas, erin Tim en Rinze

EROP EN EROVER…?
Het tij lijkt gekeerd…! Rinze schiet nog geen minuut na de aftrap van EFC’58 hard op het doel, helaas zonder treffer. Uit het niets, geheel tegen de verhouding in, komt EFC’58 in de 37e minuut via een counter plotseling weer voor het doel… 2-3.

Maar DVS’33 geeft niet op! 39e minuut: Rinze geeft breed op Merlijn, die direct uithaalt. De bal stuitert via de verdediging terug en Merlijn geeft voor op Jochem die heel knap inschiet! 3-3.

In de 41e minuut mist een afstandsschot van Rinze het doel, EFC’58 komt via een snelle counter langs de rechterkant van DVS’33 voor het doel. Met een schot via een knappe redding van Niels krijgt EFC’58 een corner, die EFC’58 ook hier weer weten te benutten: 3-4.

In 43e minuut volgt opnieuw een kans van Rinze door een afstandsschot op de keeper, helaas geen treffer. In de 44e minuut lijkt het dan bijna gedaan voor DVS’33, EFC’58 mist ternauwernood een corner welke Niels er maar net uit wist te houden.

Laatste poging…

48e minuut via ingooi van Tim die Jochem wegstuurt langs de zijlijn, krijgt DVS’33 dan nog een corner maar deze komt helaas niet aan….

DVS’33 heeft genoeg kansen gekregen tegen de hekkensluiter van de competitie maar kon deze helaas niet in genoeg doelpunten verzilveren.

OP NAAR DE PLATTE KAR...?
De boys hebben dit jaar laten zien dat het echte teamplayers zijn, die over voldoende voetbalcapaciteiten en inzicht beschikken (o.a. mooie winst op de koploper Sparta Nijkerk). Hopelijk gaan ze dit tijdens de voorjaarscompetitie elke wedstrijd laten zien, zodat de platte kar vast uit de schuur gehaald kan worden!