46'
49'

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 04

28 november 2015 9:00

Het heeft van vrijdag op zaterdag de hele nacht geregend, bij DVS zijn alle wedstrijden op gras afgelast en daar staan we dan om 8:00 op de parkeerplaats om te vertrekken voor de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. Ook op de parkeerplaats van Rood-Wit geldt: alleen betreden in bezit van een zwemdiploma, tjonge wat een plassen.

Gelukkig spelen we op het kunstgrasveld en kan de wedstrijd gewoon gespeeld worden.

Terwijl de groep zich warmloopt/inspeelt worden er langs de lijn belangrijke zaken besproken, volgens Gerald kwam de maan alweer op, na enig overleg met omstanders zijn we het toch eens geworden dat die niet opkwam maar nog onder moest gaan. Ook kwam Gerald tot de ontdekking dat de bidons nog in de auto stonden, dan maar een keer zonder.

Voor de eindstand in de competitie wordt dit een wedstrijd om “des keizers baard”, SDV Barneveld is niet meer te achterhalen en zelfs bij een verlies vandaag leveren we de 2e plaats niet meer in. Toch zie ik voor de aftrap Kevin en Frank de groep een set instructies meegeven. Ook deze laatste wedstrijd moet er gepresteerd worden.

DVS begint de eerste helft met de aftrap en begint met bouwen aan een aanval die eindigt met een schot op doel van Axel welke door de keeper tot hoekschop gepromoveerd wordt. DVS blijft druk zetten en dat leverde in de eerste 4 minuten evenzoveel corners op. Al die corners worden goed verwerkt door Rood-Wit.

Axel probeert het nog maar eens maar raakt de bal niet goed en de keeper pareert de zwak ingeschoten bal maar weet deze niet klemvast te hebben, Abdi staat goed op te letten maar schiet de rebound op de lat. Al met al een sterk begin van onze E2. De volgende schoten op doel zijn ook tussen de palen, Axel schiet eerst met links en via een kluts komt de bal voor z’n rechter maar ook daar heeft de keeper een antwoord op. In de 9e minuut legt Abdi de bal terug op Axel, die neemt em vol op de wreef maar ziet de bal ver naast het doel verdwijnen.

Inmiddels zijn we aanbelandt in de 10e minuut als Abdi de verdediging van Rood-Wit afjaagt en de voet er tussen krijgt, helaas gaat het puntertje net naast. Rood-Wit heeft het openingsoffensief overleeft en zet een prima aanval op, het schot op doel gaat uiteindelijk ruim naast en de beurt is weer aan DVS. Na de opbouw van achteruit komt Tumelo in positie om te schieten, zijn schot wordt gepakt door de keeper. DVS blijft aanvallen en Janse besluit de keeper te testen van een iets grotere afstand, of was het toch als voorzet bedoeld? We zullen er wel nooit achter komen maar de bal verdwijnt over de keeper in de verre hoek, 0-1.

Een kwart van de wedstrijd is gespeeld en Janse en Axel worden gewisseld voor Mandy en Thijn. Het spelbeeld blijft ongewijzigd, DVS valt aan en Rood-Wit probeert onder de druk vandaan te spelen maar dat valt nog niet mee. Abdi begint aan een van zijn vele solo’s die we dit seizoen gezien hebben en geeft een prima steekpas op Tumelo, helaas is de pass net iets te hard en is de keeper iets eerder bij de bal dan Tumelo. Ruben haalt de angel uit een van de spaarzame aanvallen van Rood-Wit en speelt de bal te hard terug op Damian, die kan een hoekschop niet voorkomen. De hoekschop wordt goed uitverdedigd en het spel is alweer voor het doel van Rood-Wit, het volgende schot komt van de voet van Mandy maar stuit op de keeper, Tumelo krijgt de rebound voor de voeten en schiet de 0-2 in de kruising.

De eerste helft begint al aardig op te schieten en DVS gaat op dezelfde voet verder, een schot van Janse beland op de buitenkant van de paal. Mandy probeert de keeper te verschalken maar schiet net naast. Deze helft eindigt toch met nog een nog een doelpunt, Thijn begint een aanval op te bouwen en speelt in op Abdi die na een weer heel aardige solo de bal aflegt op Niels van Essen en die weet daar wel raad mee en tikt de 0-3 binnen.

Rood-Wit trapt af voor de 2e helft maar DVS neemt al gauw weer over. Via Mandy en Niel E. wordt Tumelo voor het doel ingespeeld, die stuit op de keeper en zoals eerder heeft die de bal niet klem, de rebound is voor Janse en die schiet de 0-4 tegen de touwen. Rood-Wit heeft moeite met opbouwen en een schot van afstand wordt door Damian naast gekeken. Ook de 0-5 is voor Janse, gescoord uit……………een schot  natuurlijk. Rood-Wit komt steeds minder in het verhaal voor en 2 minuten later ontstaat de volgende kans voor Tumelo, die kreeg weinig tijd om te schieten en de bal gaat net naast. Rood-Wit mag het weer proberen maar de aanval loopt zich telkens vast op de prima spelende verdediging van DVS. Thijn, Mandy en Axel geven niets weg en weten elke opkomende Rood-Witter te stuiten. Het volgende wapenfeit is een schot van Janse wat ruim over het doel verdwijnt, de voorafgaande opbouw begint  bij Thijn die zelf mee naar voren komt. Direct neemt Mandy zijn plek over. Halverwege de 2e helft worden Niels E. en Tumelo gewisseld voor Abdi en Ruben, die twee laten zich direct gelden, Abdi tikt de 0-6 binnen na weer een solo waarbij afleggen van Ruben eenzelfde resultaat haf gehad want die stond ook helemaal vrij. Dan is het tijd voor een van de weinige halve kansen van Rood-Wit en weer wordt de bal naast geschoten, zo wil Damian er wel 100 hebben. De opa en Oma van Ruben kwamen ook nog kijken en die hebben waar voor hun geld gehad. Een vrije trap na een overtreding op Janse wordt door Janse direct genomen terwijl Rood-Wit nog bedenkelijk naar de scheidsrechter stonden te kijken, ditmaal geen schot op doel maar een prima pass op Ruben die keurig aanneemt en de bal vol overtuiging tegen het net schiet, 0-7.

We zetten de klok nauwelijks een minuut verder en de volgende aanval is een feit, Rood-Wit doet wat het kan maar wordt overklast door een goed spelend DVS. De voorzet komt dit keer van Janse en Abdi heeft dit keer geen solo nodig, de bal aannemen en langs de keeper schieten is voldoende, 0-8.

De wedstrijd nadert zijn eind en Rood-Wit snakt naar het einde, maar de prima fluitende scheidsrechter heeft de timer nog niet op 25 minuten staan. Ruben pikt de bal op op een metertje of 20 van het doel en speelt zich langs 3 tegenstanders om de 0-9 binnen te schieten, zo zitten de dubbele cijfers er zelfs nog in. Een hoekschop van Janse wordt nog naast het doel gewerkt door Abdi welke even later de keeper probeert te verschalken met een lobje, de bal eindigt jammer genoeg op het dak van het doel. Dat afleggen op de vrijstaande Janse beter was geweest daar waren ook de trainers/leider het over eens.

In de allerlaatste minuut schiet Janse alsnog de 10e binnen en hebben onze jongens en dame deze jaarhelft met een prima resultaat afgesloten.

Na het douchen gauw terug naar de kantine van DVS voor de beloofde patat met een snack.

En het bleef nog lang onrustig…………………………………………………..