Geen oefenwinst voor DVS’33 Ermelo tegen Treffers

De Treffers 1 (zon)

2 - 2

9 januari 2016 14:30

DVS’33 Ermelo oefende een week voor de hervatting van de competitie van de Topklasse Zaterdag  in Groesbeek tegen De Treffers, dat in de evenknie op de zondag op de tweede plek staat. Dat was zeker in de eerste helft van de oefenpot nauwelijks zichtbaar. De zaterdagvoetballers namen op sportpark “Zuid” een 0-2 voorsprong, maar na de thee maakte de thuisclub nog gelijk.
Anders in de aanloop naar een nieuw seizoen is er weinig tijd voor experimenteren en moet de hoofdmacht er in korte tijd weer staan. De winterstop kwam na de goede reeks van vier wedstrijden met drie overwinningen in de competitie en een gewonnen bekerwedstrijd in de tussenronde wellicht wat ongelegen, maar een rustperiode hoort er nu eenmaal bij. Natuurlijk willen de geelzwarten een passend vervolg geven aan de fraaie 0-4 zege bij Rijnsburgse Boys. Daarom liet trainer Roeland ten Berge zijn ploeg starten in een samenstelling, die slecht op één plaats afweek van de formatie, die in in die goede serie. Daarin liet hij Jorran van Santen opdraven als rechtsback en werd het hart van de verdediging gevormd door Basil Camara en Edmund Mijnheer. Nu moest de laatste wachten tot de tweede helft. Stevan de Geijter speelde nu als rechtsback vanaf het eerste fluitsignaal.

DVS met goed combinatievoetbal voordelig de rust in
Misschien was de naam van Kozakken Boys motiverender voor de runner-up uit de zondagtopklasse, maar de koploper van de Topklasse Zaterdag had bekerverplichtingen (8-0 winst tegen De Raven), zodat DVS als sparringpartner tijdens het trainingsweekend in Doorwerth in beeld kwam. De wedstrijd begon in een laag tempo, maar daar kwam wat verandering in, nadat De Treffers door een misverstand in de 4e minuut op een 0-1 achterstand kwam. Maurice de Ruiter liep door op een te zachte terugspeelbal, die vervolgens door onoplettendheid in de Groesbeekse verdediging in de voeten van de attente Mike Ahrens kwam. Hij scoorde vrij voor doelman Niels Kornelis beheerst. Nadat de eerste helft vorderde had de thuisclub wel wat meer balbezit, maar dat zorgde voor geen enkele dreiging. Sterker nog, DVS was veel beter aan de bal en legde weer fraai combinatievoetbal op de overigens matige grasmat. Die stak wat schril af tegen de fraaie opstallen van sportpark “Zuid”. Misschien was het spelen op een dergelijk veld wel juist gunstig voor de aanloop naar de hervatting van de competitie bij FC Lisse, waar ook op natuurgras aangetreden wordt. Dat de beter voetballende geelzwarten op 0-2 kwamen, was dan ook niet zo vreemd. Hayri Pinarci zette Maurice de Ruiter in de 20e minuut met een weergaloze steekpass vrij voor de Groesbeekse sluitpost en de clubtopscorer van het seizoen ’14-’15 tekende met een geplaatste schuiver voor de 0-2. De 0-3 was in de fase hierop logischer dan de aansluiting voor de gastheren. Een gedrevener DVS kreeg daar twee minuten later de mogelijkheid voor, toen Ali Akla na druk zetten het leer uit de kluts in bezit kreeg. Dat was dan wel op een plaats, waarop er geen vervolg gegeven kon worden. In de 29e minuut kon Kay Velda nog wel schieten na een langdurige aanval, maar de positie was toen al niet meer het meest optimaal. Nu ging zijn inzet naast. In het laatste kwartier had De Treffers nog wel zich op de aansluiting, maar niet door uitgespeelde kansen. In de 37e minuut kon Kay Velda ruimen na een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, belandde een afstandsschot van Charles Kauslaskas twee minuten later buiten bereik van Paul Eppink net onder de kruising op de paal en op slag van rust schoot aanvoerder Ken Leemans vrij voor de Ermelose doelman hoog over. De 0-2 ging daardoor mee de rust in.

Winst voor DVS na de rust door terugkeer Ronald Hoek en Okan Soykan
Zes wissels bij de Ermeloërs en vier bij De Treffers zorgden voor een ander spelbeeld. Trainer Anton Janssen zal verre van tevreden geweest zijn over de verrichtingen van zijn ploeg in het eerste bedrijf. Bij DVS bleef in de verdediging alleen Jorran van Santen staan, terwijl Laurens Dekker de plaats onder de lat innam. Voorin verving Yordi Grovenstein Maurice de Ruiter en Michael Musa topscorer Ali Akla. De combinaties van voor de rust warenveel minder te zien, terwijl de Groesbekers aanzetten voor de aansluiting. Die viel al snel in de 48e minuut na een knappe aanval, waar Charles Kazlauslas een teruggelegde bal vanaf de rand van het strafschopgebied droog in de verre hoek deponeerde, 1-2. Voor de thuisclub het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en die viel halverwege de tweede helft. Na goed doorzetten van Thiemo Vanmaris mocht Robin Janssen in alle rust op de rand van de ‘zestien’ aanleggen voor een schot. Zijn geplaatste schot ging er fraai in in de rechter bovenhoek. In die stand zou geen wijziging meer komen, hoewel beide clubs nog een mogelijkheid kregen voor de winnende treffer. Invaller Edmund Mijnheer bereikte in de 74e minuut  met een lange bal Mike Ahrens, die er met zijn inzet wel in slaagde om het leer langs invaller-doelman Jordy van de Kracht te krijgen, maar niet tussen de palen. De net ingevallen Ronald Hoek moest in de 77e moest op de doellijn nog redden op een inzet van Vanmaris. Met de terugkeer van de geroutineerde rechtsback in het laatste kwartier (vervanger voor Jorran van Santen) en de invalbeurt van Okan Soykan (voor Yasin Kurt) voor de laatste vijfentwintig minuten van de wedstrijd, boekte DVS toch nog winst in de tweede helft. Beiden vierden hun rentree na langdurig blessureleed. De technisch begenadigde middenveld bleek het spelletje bij lange na niet verleerd te zijn en zette als vanouds weer de combinaties op. Voetballend was de eerste helft echter maatgevend en met dat vertoonde spel reist DVS met vertrouwen af naar Lisse.

Scoreverloop: 4’ Mike Ahrens 0-1, 20’ Maurice de ruiter 0-2, 48’ Charles Kazlauslas 1-2, 65’ Robin Janssen 2-2.

Wilt u de beelden zien? klik dan hier.  (Beelden gemaakt door Vink Video Analysis)