Millingen SC 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 Stn

5 februari 2016 20:30

Dijk, Jan van

DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek zich ten koste van sc Millingen geplaatst voor de achtste finales voor de districtsbeker Oost. Na negentig minuten voetbal wees het scorebord 0-0 aan, maar dat kwam, doordat die de dubbele cijfers niet aankon. De koploper van de 4e klasse E dichtte zich hooguit tien procent kans in, kwam met een positieve instelling naar de Veluwe, maar kreeg van de geelzwarten geen moment om in de wedstrijd te komen. Ook bij een hopeloze achterstand tegen de Topklasser bleven de bezoekers sportief voetballen. Het bekerduel van de Ermeloërs tegen de Millingers was van de zaterdagmiddag naar de vrijdagavond verplaatst vanwege het carnaval, wat in het dorp aan de Rijn gepaard gaat met een grootse optocht. De plaatselijke voetbaltrots werd in Ermelo vergezeld door ruim 150 supporters (van de 500 toeschouwers). Zij vielen hun club geen moment af. DVS kan zich nu gaan opmaken voor het vervolg in het bekertoernooi in Aalten, waar Hoofdklasser AZSV wacht. De oude bekende plaatste zich via strafschoppen ten koste van DOS’37 bij de laatste zestien. Zowel bij de thuisclub als bij sc Millingen kregen de tweede doelmannen, Laurens Dekker en Paul Hanssen speeltijd. De laatste had in de strafschoppenreeks in de ronde hiervoor een belangrijke rol gehad in de plaatsing voor deze ronde. De bezoekers traden nagenoeg compleet aan, terwijl bij DVS de opstelling enige wijzigingen kende in vergelijking met de basis voor de competitiewedstrijden. Ronald Hoek, die tot twee keer toe na langdurige blessureleed inclusief twee teleurstellingen kende in zijn revalidatie, werkte zich via het tweede elftal weer terug naar de hoofdmacht. Haico Epe begon eveneens in de basis. Jorran van Santen kon zich daardoor uitleven op het middenveld.
DVS laat sc Millingen al voor rust kansloos
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Dijk uit Dronten liet DVS er geen enkele onduidelijkheid over bestaan, wat de bedoelingen waren. De aanstaande kampioen van de 4e klasse mocht geen moment de indruk krijgen, dat er in Ermelo enig resultaat te halen was. De geelzwarten legden sc Millingen een moordend tempo op en de goede wil om voetballend oplossing te vinden werd beperkt tot hooguit twee achtereenvolgende balcontacten. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Prettige bijkomstigheid was, dat Ronald Hoek de voorzet vanaf rechts verzond, waaruit Ali Akla in de 4e minuut met overtuiging de 1-0 binnenschoot. De Millingse topscorer Twan Arnts kwam in dezelfde minuut uit een lange bal in schietpositie, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. De volgende Ermelose treffer liet bijna twintig minuten op zich wachten, maar daartussen had de score al verder opgevoerd kunnen worden; Kay Velda kon tot drie keer toe in riante positie het net nog niet vinden. Hij verzond in de 23e minuut wel de pass, waaruit Ali Akla de 2-0 maakte. Twee minuten later scoorde David van de Groep na goed voorbereidend werk van Jorran van Santen de 3-0. Bij de 4-0 in de 28e minuut perste David van de Groep er met een sliding op de achterlijn een voorzet uit, waarna Kay Velda eenvoudig kon binnentikken. Een goede actie van Ali Akla leverde in de 31e minuut de assist op, waaruit Jorran van Santen zijn goede wedstrijd met een doelpunt bekroonde, 5-0. Zijn volgende poging eindigde op de onderkant van de lat. Laurens Dekker had daarvoor een keer handelend moeten optreden na een lange bal op Twan Arnts. Door tijdig zijn doel uit te komen kon de sluitpost een doelpoging van de snelle aanvaller voorkomen. In de voorlaatste minuut van de eerste helft was hij wel verslagen op de inzet van Maarten Smits op aangeven van Twan Arnts. Dat schot belandde op de paal, zodat de rust met 5-0 inging.

DVS in tweede helft naar dubbele cijfers
Bij de bezoekers was Randy Vermeulen in het veld gekomen voor Menno Houkes. Trainer Roeland ten Berge bracht Stevan de Geijter in voor Basil Camara en Isa Kiziler voor David van de Groep. Het werd bij de hervatting duidelijk, dat DVS de dubbele cijfers wilde halen. Hayri Pinarci onderstreepte dat nog maar eens met zijn schot op de lat in de 51e minuut. De 6-0 viel drie minuten later uit een voorzet van Ronald hoek, waaruit Isa Kiziler raak kopte. Voor doelman Paul Hanssen moet het een vervelende avond zijn geweest, maar hij verrichtte desalniettemin enkele goede reddingen. Zo pareerde hij in de 56e minuut een schot van Isa Kiziler. Hoewel de invaller zelf niet meer zou scoren, bood hij na een knappe actie Jorran van Santen in de 60e minuut wel de mogelijkheid om de 7-0 binnen te schieten. Bij die stand kreeg Twan Arnts de gelegenheid voor een eretreffer, toen hij schuin voor het doel voor doelman Laurens Dekker opdook. Hij zocht de verre hoek, maar de goalie redde. Jorran van Santen mocht halverwege het tweede bedrijf naar de kant en Michael Musa speelde voor hem het restant van de wedstrijd uit. Voor hem bleef een treffer uit, toen zijn kopbal in de 77e minuut op de lat belandde. Daarvoor had Kay Velda al voor de 8-0 gezorgd met een intikkertje. In de 79e minuut plukte Hayri Pinarci attent het leer van de schoen van de centrale verdediger en schoof de 9-0 in . De tiende zou gegund zijn aan Michael Musa, maar uit de assist van Stevan de Geijter trof hij met zijn schot wederom de lat. Het schot van afstand in de 85e minuut door Hayri Pinarci, tekenend voor de gehele ploeg, die maar door bleef gaan, was wel raak, 10-0. Met nog drie goede reddingen in de resterende tijd zorgde doelman Hanssen er voor, dat het niet nog erger werd.. De Millingers hoeven zich niet te schamen, want tegen dit gedreven DVS was het verschil van klassen niet te dichten. Het sierde de ploeg, dat het voetballende oplossingen bleef zoeken en tot het laatste moment sportief bleef spelen.

“Genoten”
Er stond geen beloning op, als zijn ploeg de dubbele cijfers zou halen, liet trainer Roeland ten Berge na afloop van de bekerwedstrijd weten: ”We zijn het hele seizoen met twee dingen bezig; de competitie en de beker. We hebben andere spelers kunnen zien, Jorran van Santen in een wat andere rol en de terugkeer van Ronald Hoek. Dat is heel aardig gelukt. Ook zij hebben nog mogelijkheden gehad om te scoren, maar de perfecte wedstrijd bestaat niet. Ik heb genoten van deze wedstrijd. Na de winterstop hebben we een hele zware serie, waar we na het goede punt tegen Lisse twee heel zware wedstrijden verloren hebben. We krijgen volgende week Kozakken Boys en daarna ook weer een belangrijke wedstrijd tegen RVVH. We speelden ook tegen een ploeg, die wilde voetballen. Dat scheelt ook. Je bent het hele seizoen al bezig met het positiespel, de manier van spelen, het doorbewegen, het tempo daarin. In een bekerwedstrijd tegen een tegenstander, die een wat lager tempo speelt en wat meer ruimte geeft, heb je nu de gelegenheid om zo te voetballen. In de competitie is het heel moeilijk om tegen ploegen als Katwijk en Kozakken Boys op zo’n manier druk te zetten. Dat kan hooguit in gedeelten, als we allemaal volop meedoen. In deze wedstrijd moest het mogelijk zijn om deze tegenstander negentig minuten op de eigen helft te houden. Daartussen kan je nog wat bekerwedstrijden spelen en daar wilden we van genieten. We wilden er vanavond allemaal veel plezier aan beleven. Zowel de spelers, de staf, als het publiek. Dat is vanaf de eerste minuut fantastisch uitgevoerd. We schoten er al snel één in en door goed voetbal bleven we kans op kans krijgen. Dan beleven spelers er zelf ook veel plezier aan. Het waren allemaal mooie aanvallen; er was er maar één bij, die niet zo mooi was. Het siert de groep ook, dat ze het bleven volhouden en dat je dan ook tot 10-0 komt. We hebben daar vooraf ook op gehamerd. Even was het voor de rust wat slordiger, maar in de rust hebben we ook uitgesproken, dat we de dubbele cijfers wilden halen.

We zijn nu al zover in de beker gekomen, dat we die niet meer moeten laten lopen. En nu tegen AZSV. Die ploeg kennen we goed. Dat is een goede ploeg met een goede mentaliteit. AZSV zal ook gebrand zijn om van een Topklasser te winnen; zeker thuis, dus dat wordt ook wel weer een opgave. Ik dacht, dat die vastgesteld was voor 27 februari. Voordeel van die bekerwedstrijden is ook, dat je spelers terug kan laten komen en schorsingen weg kan spelen. En je speelt gewoon om een prijs. Ik beleef daar ook veel plezier aan”.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Laurens Dekker, Roald de Vries, Basil Camara (46’ Stevan de Geijter), Haico Epe, Ronald Hoek, Kay Velda, Hayri Pinarci, Mike Ahrens, Jorran van Santen (68’ Michael Musa), David van de Groep (46’ Isa Kiziler), Ali Akla.

Opstelling sc Millingen: Paul Hanssen, Menno Houkes (46. Randy Vermeulen), Theo Houkes, Daan Arnts, Robin van der Hoeven, Sam van der Velden, Joey Wijnhoven, Joris Weeren, Maarten Smits, Twan Arnts (71. T. Celissen), Dirk Spann.

Scheidsrechter: dhr. J. van Dijk uit Dronten

Scoreverloop: 4’ Ali Akla 1-0, 23’ Ali Akla 2-0, 25’ Jorran van Santen 3-0, 28’ Kay Velda 4-0, 31’ Jorran van Santen 5-0, 54’ Isa Kiziler 6-0, 60’ Jorran van Santen 7-0, 70’ Kay Velda 8-0, 79’ Hayri Pinarci 9-0, 85’ Hayri Pinarci 10-0.