Unicum E2

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

26 maart 2016 9:00

Dennis Liibaan

Het is een prachtige voorjaarsdag, de zon schijnt volop. Het belooft een mooie voetbalochtend te worden. Kevin en Frank zijn ook vroeg uit de veren om de jongens scherp te krijgen voor de wedstrijd. Ruben is met vakantie, hij is er dus niet bij. Voor hem speelt Boaz van de E3 mee. Thijn was afgelopen week ziek, maar heeft zich weer opgepept om toch mee te kunnen spelen. Ook Daan leek door ziekte verstek te moeten laten gaan, maar doet toch ook mee.
De wedstrijd begint met een minuut stilte vanwege het overlijden van Joop Bakker. Unicum trapt af en gaat fel van start. Al snel hebben ze de eerste kans van de wedstrijd. Het tempo is hoog en DVS heeft moeite om het bij te benen. We lopen achter de feiten aan, zijn net niet scherp genoeg in de duels. En Unicum heeft een paar snelle jongens lopen. Toch is het eerste doelpunt voor DVS: Na een uitbraak speelt Abdi de bal naar Tumelo, die hem klaarlegt voor Niels. Die haalt uit en het is 1-0. Maar lang duurt de voorsprong niet. Even later wordt de uitgooi van Damian onderschept en scoort Unicum de 1-1. Kort daarna is er balverlies op het middenveld, wat leidt tot de 1-2. Unicum zet aan, en krijgt een vrije trap, die Damian met veel inzet nog tegen de lat weet te werken. Even later is er opnieuw een vrije trap voor Unicum, nu dichter bij het doel. Eerst wordt het schot nog geblokt, maar dan valt hij toch in de touwen: 1-3. Nu moet DVS aan de bak en via een mooie combinatie komen ze terug. Via Abdi, Daan en Niels komt de bal bij Tumelo die de 2-3 binnentikt. Even later is er nog een voorzet van Tumelo, die Daan bijna binnenwerkt. De keeper weet hem net te pakken. Er volgt nog een corner en dan is het rust.
Of er in de rust een donderpreek gehouden is, was aan de zijlijn niet te horen, maar feit is wel dat onze jongens veel scherper aan de 2e helft begonnen. Meteen na de aftrap gingen ze er voor. Al snel heeft Abdi een grote kans, maar de keeper pakt de bal. Kort daarna weet hij wel te scoren: na een vrije trap rondt hij een combinatie met Daan fraai af, 3-3. Zo knokt DVS zich terug in de wedstrijd. Boaz speelt een goede wedstrijd, het is alsof hij veel vaker met de E2 heeft meegedaan. Ook Mandy staat haar ‘mannetje’ weer, ze is na haar blessure weer helemaal terug. Tumelo geeft de bal voor op Niels, die tegen de paal tikt. In de rebound is het wel raak: 4-3. Even later gaat een hard schot van Axel net over. Het harde werken wordt beloond. Boaz speelt de bal naar Axel, die hem voorgeeft op Abdi, die de 5-3 binnentikt. Even later heeft hij alweer een volgende kans, hij gaat alleen op de keeper af, maar weet hem niet te passeren. Dan is het weer de beurt aan Daan, die de bal verovert, hem voor wil geven, maar er zit net een Unicum-been tussen. Jammer. We spelen bijna alleen nog maar op de helft van Unicum (of komt dat door de harde wind, die we nu mee hebben?). Uit een corner van Axel wordt de bal net aan de verkeerde kant van de paal geschoten. Een mooie combinatie van Axel, Abdi en Daan levert bijna nog een doelpunt op. Er volgt nog een bal van Abdi op de paal, een mogelijkheid voor Daan, die alleen voor de keeper komt, maar de stand blijft 5-3. Er zijn veel kansen en Unicum heeft weinig in te brengen, maar het lukt niet om de score nog verder op te voeren. En zo eindigt de wedstrijd met een felbevochten overwinning. Complimenten aan onze jongens, die er hard voor gewerkt hebben!!