BAS E1

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

16 maart 2016 18:30

D. Liibaan

Op woensdagavond 16 maart was het dan zover. Op deze bewuste avond zou dan eindelijk de 2e competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie gespeeld gaan worden. De eerste was de zaterdag ervoor met veel strijd in een knap 2-2 gelijkspel geëindigd. Gelukkig kon door deze vertraging van de competitie de blessurelijst weer wat uitgedund worden dus het had zeker zijn voordelen. Alleen Mandy was nog niet volledig fit maar wel dichtbij een terugkeer. Om die reden was er dan ook een tijdelijke terugkeer van verloren zoon Janse, hiermee van harte welkom en tegelijk bedankt.
Op een volgens terreinmeester Liibaan, droge en wat stroeve grasmat van veld 5 zou vandaag de strijd worden aangegaan met de E1 van BAS uit Biddinghuizen.

Eerste helft:

De wedstrijd gaat meteen furieus van start met kansen over en weer. DVS combineert er lustig op los en al in de 1e minuut is het bijna raak. Daan maakt een goede actie op rechts en passeert een paar man. Hij levert daarna een panklare voorzet af, maar het laatste zetje tegen de bal ontbreekt.
En daar waar men in de polder vaak grote fysieke mannen heeft hebben ze bij BAS ook een ontzettend snelle speler. In de 2e minuut komt BAS eruit met een lange bal over de verdediging, Damian is geklopt en de 0-1 lijkt een feit maar Axel red op de lijn. Dit was duidelijk een waarschuwing. Nu was het weer de beurt aan DVS, Axel krijgt op het middenveld de bal ingespeeld, hij loopt een paar meter op en besluit maar eens uit te halen. Zijn schot verdwijnt maar rakelings langs het doel. In de 4e minuut gebeurd dan toch het onvermijdelijke, DVS staat met teveel mensen voor de bal en opnieuw via een lange bal op de supersnelle spits van BAS is het doel snel gevonden; 0-1. Voetballend legt DVS de tegenstander het vuur flink aan de schenen alleen maken ze telkens de fout door met teveel mensen voor de bal te voetballen. Dit leidt in de 12e minuut tot bijna dezelfde situatie waardoor BAS op 0-2 komt. DVS blijft voetballend de betere ploeg en krijgt nu wat meer grip op het spel van BAS. Niels houdt links achterin met kunst en vliegwerk wat tegenstanders van zich af en weet vanuit de drukte Ruben te bereiken. Ruben passt op zijn beurt de bal goed door op Tumelo die de bal goed meeneemt en de lange keeper van BAS met een mooie boogbal kansloos laat, in de 20e minuut wordt het daarmee 1-2. Met deze stand wordt er gerust.

Tweede helft:

DVS gaat door waar het de eerste helft mee geëindigd is namelijk goed voetballen. Het eerste wapenfeit is dan ook voor DVS met een schot van Axel dat nu rakelings over vliegt. DVS zet de hele 2e helft druk op het doel van BAS dat er nu echt niet meer onderuit komt. Pas in de 42e minuut krijgt een strijdend DVS loon naar werken. Na een afgeslagen aanval vanuit een corner komt de bal voor de voeten van de inlopende Thijn die de bal zonder aarzelen met een woeste knal langs de keeper van BAS schiet, 2-2 en zeer terecht. Maar DVS wil meer en blijft BAS onder druk zetten. In de 45e minuut ontvangt Tumelo de bal en beslist het duel met zijn directe tegenstander het schot wat daarna volgt verrast de keeper en zo is het ineens 3-2. Dan maakt DVS helaas in een paar minuten tijd de klassieke fouten uit het begin van de wedstrijd, teveel mensen voor de bal, duels aangaan op de verkeerde momenten waardoor er dom balverlies ontstaat en BAS met een meertal situatie tegenover Damian komt te staan. Binnen 5 minuten heeft BAS de wedstrijd compleet omgedraaid naar een 3-5 eindstand. Waarbij gezegd moet worden dat zeker de 5e goal van BAS een plaatje was, een hard gedreven schot, dat van grote afstand via de onderkant van de lat achter Damian verdwijnt. Zonder een slechte verliezer te willen zijn (immers degene die het meeste scoort is winnaar) heeft DVS E2 zichzelf hier duidelijk tekort gedaan. Maar dit is heel waarschijnlijk een goede les voor de volgende keer.