E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 02

26 oktober 2013 10:00

Iersel van W.

De laatste dag van de herfstvakantie moet de E1 aantreden tegen E1 uit Nunspeet. Vooraf worden er jasjes uitgereikt die beschikbaar zijn gesteld door Marco v/d Poppe. Voor elke speler en de trainers een regen-/windjack. Bedankt Marco!

Tijdens de teambespreking hamert John er op dat bij balbezit de flanken zich zo breed mogelijk moeten maken. Bij balverlies de flanken meer naar binnen spelen, zodat de ruimtes kleiner worden. Mike deelt de opstelling mee en waar we vandaag op moeten letten bij de wedstrijd.

Vandaag is Roel de aanvoeder!
We hebben ruim de tijd om in te spelen en precies om 10:00 uur start de wedstrijd. Nunspeet probeert gelijk het initiatief naar zich toe te trekken en daardoor komen zij meer in balbezit. In de 7e minuut scoren zij de 0-1. DVS neemt nu het initiatief over en speelt de bal rond. Olaf krijgt de bal op het middenveld en stuurt Thijmen de rechterhoek in. Hij geeft de bal goed voor en Emiran kan de bal intikken 1-1.

Vanaf dit moment proberen wij het spel te maken. In de 15e minuut verovert Wilrik op links de bal en stuurt Lars de linkerhoek in. Hij schiet de bal goed voor op de inkomende Emiran, maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Stan en Rick zijn vandaag onze verdedigers en zij houden stand tegen de Nunspeetse aanvallers. Rick onderschept een bal en wil die wegschieten, maar zijn voet komt hard tegen een Nunspeets been. Hij moet even gewisseld worden. Gelukkig kon hij in de tweede helft weer de wedstrijd hervatten.

In de 17e minuut verdedigt Nunspeet uit, maar Emiran let goed op en onderschept de bal, sprint vervolgens richting het doel en staat vrij voor de keeper. Zijn schot wordt uit de hoek gebokst en door de keeper knap tot corner verwerkt. In de 18e minuut verover Wilrik de bal op links, passt richting Lars die links de ruimte in loopt. Lars geeft de bal goed voor, maar de bal kan nog net door de keeper worden gepakt. In de laatste minuut voor de rust wordt Nunspeet nog een keer gevaarlijk, maar het schot gaat gelukkig naast.

In de rust krijgen de jongens de volgende instructies: Houd bij balbezit het veld breed en feller beginnen vanaf de aftrap. Verdedig kort op de man en speel als team. Kijk wie er vrij staat en overspelen.

We zijn nog maar net begonnen of Wilrik onderschept de bal, passt op Olaf die goed met de binnenkant van zijn voet de bal in de hoek schiet, maar opnieuw is de keeper een goede sta-in-de-weg. Olaf heeft heel wat meters afgelegd als middenvelder en wordt daarna even gewisseld. Thijmen op links en Wilrik neemt de mid-mid over.

Nunspeet komt onder de druk uit en neemt nu het initiatief over. Ze creëren geen echte mogelijkheden, maar we kunnen moeilijk onder de druk uitkomen. Roel keert twee een schot van afstand. In de uitbraak, door een snelle uitrap van Roel krijgen we twee keer een kans, maar Lars kan helaas niet doeltreffend afronden. In de 7e minuut krijgt Nunspeet een vrije trap op zo’ n 15 meter van de goal. Roel stompt de bal uit de bovenhoek en de volgende corner wordt goed door ons afgeslagen.

In de uitbraak die volgt komen we weer met een man meer door, maar spelen het helaas niet goed uit. Jammer. De uittrap van Nunspeet daarop volgend komt er een Nunspeetse aanvaller gevaarlijk door, passeert twee verdedigers en omspeelt Roel. Hij trekt aan de noodrem, met een penalty tot gevolg. Deze wordt goed ingeschoten 1-2. DVS neemt in de 11e minuut de bal uit vanaf de middenstip en met mooi combinatievoetbal wordt er nu wel gescoord.

Luca loopt vanaf het midden op met de bal, passt naar Lars, Lars weer op Luca. Luca geeft de bal strak voor die aan iedereen voorbij gaat, maar Thijmen pikt de bal aan de rechterkant op. Hij passt op Wilrik en loopt door, krijgt de bal tussen twee verdedigers door terug van Wilrik en schiet. De bal wordt nog maar net door een verdediger tot corner verwerkt. Lars neemt de corner en schiet hard voor. Wilrik kan de bal tussen twee verdedigers in scoren 2-2. DVS veert op en de jongens ruiken hun kans. In de vijf minuten daarop volgend spelen we goed combinatievoetbal en zijn dan de bovenliggende partij, maar worden niet gevaarlijk genoeg voor de goal van Nunspeet. Hun keeper schiet de bal elke keer ver uit, net over het middenveld heen. Lastig voor onze verdedigers om de bal voor de stuit op te vangen. Zo stuitert de bal door of wordt die door hun aanvallers doorgekopt. Het is daardoor hard werken voor Rick en Stan wat gevaarlijke situaties oplevert. Een beetje ongelukkig scoren zij in de 17e minuut de 2-3, terwijl wij zoveel balbezit hadden. We vallen nog een paar keer aan, maar de keeper pakt de bal en een schot van Luca en Thijmen gaan naast. In tegenaanval kunnen zij weer scoren uit een verre uittrap die we niet goed kunnen verwerken 2-4. Er wordt doorgewisseld en in de daaropvolgende aanval scoren zij nog 2-5 en in de laatste minuut 2-6.

Daarna fluit de goed leidende scheidsrechter af. Een beetje geflatteerd verloren, wat met name komt doordat de tegenstander ons te slim af is, we onze man niet goed uitdekken en op momenten als het er op aan kwam minder fel waren dan zij. Toch hebben we ook mooie dingen gezien. We creëren kansen en kunnen goed overspelen en de vrije man vinden. Het is alleen lastig om dit lang vol te houden. In de komende weken werken aan onze leerpunten en als team aanstaande zaterdag weer fel van start. Dan komen de punten vanzelf.