Assist: Niels Janse

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

26 oktober 2013 9:00

Onasse P.

Om 09.00 uur de aftrap tegen het sterk ingeschatte Lelystad F3. Prachtig weer, kort gemaaid veld kortom alle ingredienten voor een lekker potje voetballen... helaas begonnen we in de (herfst)vakantie stand. Lelystad was sterker, sneller en slimmer en staat na 8 minuten al met 2-0 voor. DVS moet duidelijk even bijschakelen maar dat lukt lang niet altijd. We zijn te afwachtend en houden niet goed onze posities waardoor er nog wel eens een ‘rood-witte’ vrij staat.

Toch scoren we 2-1 (13e minuut) na een goede aanval waarbij Abdi kan scoren na een voorzet van Daan. De verdediging met Axel, Tumelo, Siem en Ruben moet alle zeilen bijzetten tegen de behendige aanvallers. In de 18e minutte wordt Melvin voor de derde keer gepasseerd. In de rust proberen we de boel wat scherper te krijgen.

In het begin van de tweede helft helaas hetzelde spelbeeld. Lelystad scoort 4-1. Melvin redt een aantal keer knap. De laatste tien minuten gaat DVS F2 eindelijk zelf voetballen met meer overtuiging. Siem wint meer duels en kan meer aanvallen. Ook Daan wint meer duels, en voorin krijgen Niels en Abdi wat meer ruimte om aan te vallen en scoren dan ook 4-2. Na een voorzet van Niels scoort opnieuw Abdi. Wordt het dan toch nog spannend?

De Lelystad keeper en de verdedigers zijn sterk en maken het onze aanvallers erg lastig. Toch gaan we door op zoek naar een derde treffer. Dit betekent ook risico’s nemen en Lelystad profiteert hier optimaal van met een paar snelle uitvallen en loopt in de laatste minuten uit naar 7-2.

We zijn er toch voor gegaan alleen was Lelystad vandaag duidelijk een maatje te groot. Volgende week kunnen we het gelukkig meteen goedmaken in de uitwedstrijd tegen Lelystad F4.
Bij de penalty’s zijn de mannen van F2 met van alles en nog wat druk en lijkt de vakantiestand weer terug. Alleen Niels weet vandaag te scoren.