2 - 3

DVS'33 Ermelo JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

9 april 2016 9:30

Op zaterdag 9 april speelt de E2 van DVS’33 uit Ermelo een uitwedstrijd in de polder tegen de E1 van Swift ’64 uit Swifterbant. Na het midweekse verlies in de lastige wedstrijd tegen Hoevelaken E1 en een paar keer nipt verlies wil de E2 nu toch echt de punten mee naar huis nemen. Mandy bleek in de wedstrijd tegen Hoevelaken al niet helemaal fit en moest helaas ook vandaag ziek afhaken. We hopen dat ze snel weer terug is maar hebben daarom vandaag 1 wissel aan de kant. Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt en ze hebben er zichtbaar zin in. Door de mutatie van Mandy onze rots in de verdediging is de opstelling bij aanvang als volgt, Damian in de goal, Thijn en Niels in de verdediging, links op het middenveld Abdi, Axel centraal, rechts op het middenveld Daan en Tumelo in de spits, Ruben is de eerste wissel. Zoals zo vaak in de polder staan er bij de tegenstander een paar stevig uit de kluiten gewassen kerels, dus DVS kan de borst natmaken. Na een flinke preek van de volledige complete technische leiding, te weten Kevin, Frank en Sander kan de wedstrijd van start.

Eerste helft

Het begin van de wedstrijd is wat aftasten voor beide ploegen met een licht overwicht voor Swift. DVS geeft wel een kleine plaagstoot maar niet voldoende om de keeper van Swift te verontrusten. In de 2e minuut van de wedstrijd is het echter al wel raak voor Swift. Eén van de middenvelders van Swift krijgt op een meter of 15 van de goal de bal ingespeeld en besluit te schieten. Het is een goed schot maar ook een beetje een lucky shot en omdat Damian en eigenlijk niemand de bal zo had verwacht verdwijnt deze in de linkerbovenhoek en staat het 1-0 voor Swift. Dat is even een tegenvaller maar DVS laat zich niet kennen. Het spel golft nu een beetje op en neer en er zijn kleine kansen voor beide partijen. Tumelo krijgt een goede kans maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. In de 14e minuut krijgt DVS een corner die in 1e instantie door Swift wordt uitverdedigd. Ze schieten de bal echter door het midden weg en dat was in dit geval niet de beste keuze. Thijn komt ingelopen en schiet de bal door een wirwar van benen achter de keeper van Swift in de goal: 1-1.
Nu komt er een fase waarbij DVS de bovenliggende partij is. Niels geeft een pass op Tumelo die handig bij zijn tegenstander wegdraait en de hele verdediging zijn hielen laat zien. Hij heeft nu een vrije doorgang naar de goal maar zijn harde schot is helaas wat teveel in het midden en zo kan de keeper de bal stoppen. Vervolgens breekt er een fase aan waarin Swift duidelijk druk zet en DVS de bal niet weg krijgt, het levert niet echt kansen op maar wel een aantal geblokte schoten die voor een klein beetje paniek zorgen. DVS haalt echter door veel werklust met 1-1 de rust.

Tweede helft

In de tweede helft staat er, zo lijkt het een ander DVS in het veld dan het einde van de eerste helft.
DVS laat de bal makkelijk rondgaan via vlot lopende combinaties en Swift komt er niet aan te pas. En de eerste minuut na de rust is het al bijna raak voor DVS. Niels krijgt de bal aan de linkerkant aangespeeld en speelt zichzelf mooi vrij, zijn schot mist echter precisie en gaat net naast. Drie minuten later is het weer bijna raak, Axel legt een vrije trap panklaar op het hoofd van Daan die slim was ingelopen bij de tweede paal, hij komt helaas een paar centimeter tekort om de bal tot goal te promoveren. Daan is sowieso gevaarlijk aan de rechterkant waar hij zijn tegenstander een aantal keer tot wanhoop drijft met goede loopacties. Ondertussen komt Swift bij balbezit vaak niet verder dan net over de middenlijn waar Ruben een aantal keer bikkelhard ingrijpt. De goal van DVS hangt in de lucht, Swift is in deze fase van het spel simpelweg niet bij machte om het DVS lastig te maken. En in de 37e minuut komt dan ook die verdiende goal. Abdi krijgt de bal aangespeeld via weer een vlotte combinatie en besluit op avontuur te gaan. Met een werkelijk fabuleuze dribbel laat hij minstens vier tegenstanders volledig kansloos waarna zijn schot via de eveneens verbouwereerde keeper in het doel verdwijnt: 1-2. DVS blijft ook na deze goal op zoek naar meer en zet Swift telkens onder druk. Vier minuten na de 2e goal van DVS is de 1-3 in de maak en hoe. Thijn pikt de bal op na een tegenstoot van Swift en stuurt Abdi de diepte in met een prachtige splijtende pass. Abdi neemt de bal goed mee en laat de keeper dit keer volledig kansloos met het schot dat volgt. Dit was werkelijk een schoolvoorbeeld van hoe voetbal gespeeld moet worden en verdiende dan ook een goal. DVS blijft ook na de 1-3 de betere partij maar komt niet verder dan een paar ongevaarlijke schoten op de goal van Swift. Swift daarentegen breekt in de 48e minuut gevaarlijk uit en DVS krijgt de bal niet weg voor het doel. Vanuit de scrimmage wordt de bal dan ook ineens langs Damian heen geschoten en staat het plotseling 2-3. En dan wordt het nog ineens gevaarlijk. Swift ruikt nu kansen en gaat volop in de aanval. Bij één van de laatste aanvallen van Swift gaat het bijna mis. De overigens goed leidende scheidsrechter mist een overtreding op Axel maar ziet vervolgens wel de harde tackle van Ruben op een speler van Swift waar hij geheel terecht voor fluit. De vrije trap is echter op een positie gevaarlijk dicht bij het doel. De speler van Swift die de vrije trap neemt, knalt de bal hard richting de linker bovenhoek en ik moet zeggen ik had hem geteld. Maar met een katachtige reactie slaat Damian de bal uit het doel waarmee de zekere 3-3 wordt voorkomen. Dat was het laatste wapenfeit voor Swift in deze wedstrijd want vrij snel daarna blaast de scheidsrechter voor het einde. Een dik verdiende 2-3 overwinning waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen. Heel erg goed en dominant gevoetbald het was een genot om naar te kijken.