50'

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

16 april 2016 9:00

Daan Beliën A2

De E2 ontvangst vandaag de E2 van Lelystad’67. Na de winst op Swift ’64 E1 willen de mannen en dame de punten in Ermelo houden. Dennis Liibaan is bereid gevonden de wedstrijd te leiden en DVS trapt om 09:00 precies af. Ondanks de inzet van DVS zijn de eerste minuten voor Lelystad. Na een eerste aanval waarbij het schot van Lelystad ruim naast gaat wordt er bij een volgende aanval wel tussen de palen gemikt en moet Damian in actie komen, hij werkt de bal buiten de palen maar kan een corner  niet voorkomen. Uit de corner ontstaat geen noemenswaardig gevaar. Lelystad zet DVS onder druk waardoor er moeilijk opgebouwd kan worden, na balverlies komt de bal uit een kluts voor de voeten van een speler van Lelystad, het opvolgende schot is gelukkig een afzwaaier en verdwijnt ver naast het doel. Het begint iets beter te lopen bij DVS en Daan komt tot een voorzet vanaf de rechterkant, iets te scherp voor onze aanvallers en dus een makkelijke prooi voor de keeper van Lelystad. DVS veroverd snel de bal en een voorzet van Axel op Niels is op maat, het schot van Niels beland op de buitenkant van de paal. Nu mag Lelystad weer bouwen aan een aanval en weer moet Damian in actie komen wat een corner voor Lelystad oplevert. In deze fase is er een redelijk evenwicht beide ploegen vallen aan, na een goede pass ban Niels komt Axel in schietpositie maar daar zit niet genoeg kracht achter. Vervolgens doet Damian weer goed werk door zijn goal schoon te houden. Inmiddels zijn we 10 minuten onderweg en krijgt DVS een corner te nemen welke door Axel kort wordt genomen richting Thijn, die krijgt zoveel ruimte dat hij de bal aan kan nemen, het daaropvolgende schot wordt door de prima keeper van Lelystad gekeerd.

Lelystad schakelt een tandje op probeert DVS zo vroeg mogelijk vast et zetten, in de ze fase moet Damian aantal keren ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Ruben en Tumelo komen in het veld voor Mandy en Abdi. DVS begint weer op te bouwen en via een goede pass van Axel komt Tumelo allen voor de keeper, deze komt goed uit en het schot van Tumelo gaat voorlangs. Dat de keeper van Lelystad ver kan uittrappen had hij al eerder getoond en dat leverde een aantal keren direct gevaar op achterin. Bij de volgende aanval van DVS zet Niels met een mooie pass Tumelo alleen voor de keeper maar zijn inzet gaat net naast. Ondanks dat er periodes zijn dat Lelystad grote druk uitoefent waarbij Damian weer een tweetal keren zijn doel schoon houdt zijn de beste wapenfeiten aan het eind van de eerste helft voor DVS. Daan onderschept een te korte terugspeelbal van Lelystad maar schiet voorlangs en een combinatie van Axel en Daan eindigt voor de voeten van Tumelo die op de buitenkant van de paal schiet. We gaan rusten met een stand 0-0.

Na een nieuwe set instructies van trainers/leider beginnen we aan de 2e helft. Lelystad verzorgt de aftrap maar raakt tijdens de opbouw de bal kwijt aan DVS. Tumelo ontvangt een bal via Axel en kapt zijn man uit, het daaropvolgende schot gaat ruim over de verre hoek. De volgende noemenswaardige actie is ook weer voor Tumelo ook dit schot gaat voorlangs. Abdi wordt dusdanig tussen de grassprieten gewerkt dat dit een vrije trap oplevert, maar dit levert niets op. Deze eerste fase van de tweede helft is DVS de bovenliggende partij. Toch weet Lelystad er uit t e komen en meteen gevaarlijk voor het doel van Damian te verschijnen, helaas voor Lelystad staat Damian de wedstrijd van zijn leven te keepen en ook langs de kant hoor ik instemmend gemompel wanner gesteld wordt dat Damian vandaag niet te passeren is. Bij een volgende aanval van Lelystad staat Ruben zijn mannetje en wekt de bal over de zijlijn. Mandy is van rechtsachter naar rechtshalf opgeschoven, dat is voor haar even wennen maar ze brengt het er prima vanaf. DE  tweede helft is alweer 10 minuten oud als Abdi een steekpass  geeft op de op tijd startende Tumelo, de goed uitkomende keeper wordt omspeeld en Tumelo dribbelt de 1-0 over de doellijn. Blijkbaar geeft de voorsprong vleugels want Lelystad komt er even minder aan te pas. De keeper van Lelystad weet een inzet van Abdi tot corner te verwerken, corner wordt nog een corner en die tweede corner van Axel brengt de bal voor de voeten van Mandy……dat was bijna de 2-0. DVS is los en laat de ene mooie combinatie na de andere zien, Lelystad komt niet verder dan verdedigen waarbij niet voor de eerste keer Abdi naar de grond gewerkt wordt. Thijn neemt de vrije trap, Tumelo neemt aan en draait perfect bij zijn tegenstander weg en schiet hoog in het doel, 2-0! Er is 18 minuten gespeeld, het is dus zaak nog een minuut of 7 à 8 te controleren om zo de punten veilig te stellen. Lelystad wenst zich daar niet bij neer te leggen en dringt nog een aantal keer aan, uitverdedigen voor het doel langs helpt ze daar een beetje maar het uiteindelijkschot van een Lelystedeling gaat ruim over, een volgende aanval van Lelystad wordt door Damian gekeerd die deze wedstrijd het meest aanspraak maakt voor de titel “man of the match”. Lelystad krijgt weer meer grip op de wedstrijd en weet weer een aanvaller in stelling te brengen. Vanaf de kant wordt druk gecoacht en zo verstrijkt de tijd in Ermeloos voordeel. De laatste minuut weet DVS naar zich toe te trekken met een vinnig schot van Tumelo wat de keeper met de vingertoppen en met hulp van de lat tot corner weet te verwerken. De tijd zit er zo goed als op en de corner zal het laatste wapenfeit zijn. Lelystad vergeet een mannetje bij de eerste paal te posteren, dit gaatje wordt gezien door Axel en die schiet op de valreep de 3-0 binnen.