3 - 5

DVS'33 Ermelo JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

23 april 2016 8:30

In de vroege ochtend van zaterdag 23 april treden de mannen en dame van DVS’33 Ermelo aan tegen de E2 van Sparta Nijkerk. Maar ondanks het feit dat Sparta nog maar 4 punten uit 8 wedstrijden heeft vergaard zal de E2 bij de les moeten blijven! Geen enkel team is echt zwak in deze competitie dat is inmiddels wel duidelijk! Bovendien is de E2 niet helemaal compleet, Tumelo is vanwege de vakantie afwezig en dus wordt er gespeeld met maar 1 wissel. De opstelling is aan het begin van de wedstrijd als volgt. In het doel natuurlijk Damian, in de verdediging Thijn en Ruben, op het middenveld Niels, Axel en Daan en Abdi in de spits en Mandy als eerste wissel. Na de bekende tactische bespreking van de driekoppige technische leiding kon de wedstrijd van start.

Eerste helft

De E2 startte opnieuw wat onwennig met onzorgvuldige passes en dom balverlies maar kwam toch verrassend snel op voorsprong! In de 1e minuut kwam de bal via de verdediging terecht bij Axel die een paar meter kon oplopen. De keeper van Sparta had vervolgens geen antwoord op de droge knal toen Axel van afstand besloot te schieten, 0-1 en een goed begin van de wedstrijd. Nu moest Sparta komen waarbij er ruimte zou ontstaan voor DVS. Maar het tegenovergestelde bleek het geval. DVS bleef onzorgvuldig spelen en bood Sparta de kans om op gelijke hoogte te komen. En nadat Sparta een aantal kansen had verspeeld was het in de 10e minuut raak voor de Nijkerkers! Na een goed uitgespeelde aanval werd de 1-1 binnengeschoten. Een minuut later was het echter alweer raak voor DVS. DVS kwam er combinerend wat beter uit en Axel ontving de bal op het middenveld. Laatstgenoemde passte de bal op de op links mee opgekomen Niels. Niels liep nog een paar meter op en besloot toen met links ook maar uit te halen. De keeper raakte de bal nog wel maar onvoldoende om een goal te voorkomen, 1-2 in de 11e minuut. Maar opnieuw was DVS niet bij de les. Zoals gezegd zijn er geen slechte ploegen en ook bij Sparta liepen een paar handige dribbelaars! Daarmee stichtten ze al een paar keer gevaar en ook nu kreeg DVS de bal niet weg. Uit een scrimmage voor de goal van Damian werd de bal door Sparta binnenschoten en was het in de 12e minuut 2-2! Opnieuw terug bij af dus. DVS kon daarna niet het gewenste combinatievoetbal op de mat leggen waarmee ze normaal hun tegenstander de wil opleggen. Hierdoor ontstonden er een aantal kansen voor Sparta maar de bal werd of gestopt door Damian of simpelweg gemist voor de goal. Tegen het einde van de eerste helft kreeg DVS weer wat grip op de wedstrijd. Via Mandy kwam de bal terecht bij Daan die op rechts vrij liep. Daan had wat ruimte en zou kunnen schieten, hij vertraagde echter en legde de bal af op Abdi! Abdi nam de bal mee tot een meter of 15 vanaf het doel en lepelde de bal met een prachtige boog over de verdediging van Sparta en de kansloze keeper. 2-3 in de 25e minuut en een goal van grote schoonheid! Sparta mocht daarna nog wel aftrappen maar de toen floot de scheidsrechter ook voor de rust.

Tweede helft

Meteen in de tweede helft deed de E2 waar het in de eerste helft mee was geëindigd namelijk goed voetballen. DVS hield de bal na de aftrap meteen goed in de ploeg. En na een paar passes kwam Thijn op de linkerkant aan de bal. Thijn liep op over links langs Niels die goed overnam. Daarna passeerde hij handig een verdediger en liep door naar de eerste paal waar hij keurig op maat Abdi bediende! Abdi behield het overzicht en schoot de bal beheerst in de rechterhoek langs de keeper, 2-4 in de 26e minuut. En hoe, prachtig combinatievoetbal uit het boekje een genot om naar te kijken! Vanaf dat moment was DVS duidelijk de betere en speelde ze het voetbal waar ze goed in zijn. Ruben brak op rechts door en passeerde langs de lijn behendig een paar tegenstanders, helaas bereikte zijn voorzet Abdi niet die zijn mooie actie meer glans had kunnen geven. In de 31e minuut speelde Abdi zichzelf handig vrij en leek op weg naar zijn volgende treffer. Hij werd echter onreglementair afgestopt en DVS kreeg een vrije trap op een mooie afstand van de goal! Thijn ging achter de bal staan en trapte de bal geplaatst langs de muur in de rechterbenedenhoek, 2-5 in de 32e minuut. In het deel van de wedstrijd na de 5e goal had de E2 zich meer moeten belonen maar werden een aantal kansen om de score te vergroten niet goed uitgespeeld. Ook ging men weer met teveel mensen voor de bal spelen waardoor de aanvallers van Sparta meer ruimte kregen. Eerst ontstond er een kans voor Sparta waarbij Damian al gepasseerd was maar Thijn nog miraculeus op de lijn redding bracht. Maar in de 42e minuut was het alsnog raak! Sparta liep met drie spelers alleen op Damian af en speelde het dit keer slim uit waardoor de 3-5 werd gescoord! De laatste minuten van de wedstrijd kwam DVS niet echt meer in gevaar en bleef de 3-5 uitslag ook de eindstand! Weer 3 punten in de tas en gestegen naar plek 4 op de ranglijst! Bij vlagen goed gevoetbald maar ook een aantal keer vervallen in oude gewoontes. Volgende wedstrijd is tegen de koploper, Lelystad E3! Ben benieuwd wat we de E2 dan kan laten zien.