Zeewolde E2

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 02

7 mei 2016 9:00

Christiaan Schoonhoven A2

Op zaterdag 7 mei j.l. moest de E2 van DVS’33 Ermelo aantreden tegen de E2 van vv Zeewolde met als inzet een eventuele 4e plaats in de competitie. Waarbij vermeld moet worden dat elke plek hoger dan de onderste 3 plekken al een nette prestatie zou zijn. En ondanks het terugkeren van Tumelo in de selectie startte de E2 toch met 8 spelers omdat Mandy onverwacht bij de E1 moest aansluiten. Opnieuw moest er ook hier weer rekening gehouden worden met een pittige tegenstander die toch ook al een paar goede resultaten had weten te behalen. De opstelling van de E2 was deze morgen als volgt; Damian zoals altijd vertrouwd onder de lat, in de verdediging Thijn en Ruben, op het middenveld Niels, Axel en Daan, in de spits Abdi en dit keer Tumelo als gretige wissel.

Eerste helft

Zoals wel vaker dit seizoen begon de E2 wat afwachtend en nam Zeewolde het intiatief. De passing van de E2 was slordig waardoor Zeewolde regelmatig de gelegenheid geboden werd de druk op het voor hun vijandige doel te verhogen. Dat liep in eerste instantie vrij regelmatig goed af. Echter in de 14e minuut ging dit toch mis. Na verkeerde communicatie werd een bal verkeerd teruggespeeld en zat er een speler van Zeewolde tussen. Deze schoot direct op de goal, Damian raakte de bal nog wel maar onvoldoende om de 0-1 te voorkomen. Dat was wel even zuur maar de E2 riep dit over zichzelf af. En of DVS nu pas wakker geschud werd volgde vrij snel daarna de eerste kans voor de E2. Met een mooie pass zette Axel de inmiddels ingevallen Tumelo vrij voor de keeper. Tumelo die met een verdediger in zijn rug snel moest handelen schoot echter net voorlangs. Even later was het aan de andere kant wel raak. Zeewolde kreeg een vrije trap op een acceptabele afstand van de goal en de bal zeilde over Damian heen in het doel, waardoor het in de 20e minuut 0-2 staat. Vlak na de 0-2 is het weer Tumelo die een goede kans krijgt op een goal maar helaas weer op een haar na mist. En uit de tegenstoot is het Zeewolde die in de 24e minuut de 0-3 laat aantekenen. En zo is de malaise in de eerste helft compleet terwijl de E2 eigenlijk niet heel slecht speelt. Zo wordt er gerust met een 0-3 achterstand.

Tweede helft

In de tweede helft moet het over een andere boeg, dat heeft de leiding de E2 wel duidelijk weten te maken. Er moeten beduidend meer duels gewonnen worden en de passing moet zorgvuldiger. En dat lijkt niet tegen dovemans oren gezegd. De E2 is beduidend scherper begonnen aan de 2e helft en dat leidt al vrij snel tot resultaat. Na goed samenspel via Ruben en Axel komt de bal bij Niels die op zijn beurt Abdi weet te bereiken. Abdi weet zichzelf op de voor hem zo bekende manier behendig vrij te spelen en puntert de bal in de 27e minuut langs de keeper van Zeewolde; 1-3. Vroeg in de 2e helft een aansluitingstreffer biedt toch wat hoop voor het vervolg. In deze fase van de wedstrijd is het duidelijk DVS wat het spel dicteert en bij de spaarzame uitvallen van Zeewolde staat Damian zijn mannetje met een paar knappe reddingen in 1 op 1 situaties. In de 34e minuut is het opnieuw raak voor DVS. Thijn krijgt de bal via Axel en besluit uit te halen, de bal draait met een prachtige curve richting de kruising en de keeper van Zeewolde is kansloos, waardoor de 2-3 wordt genoteerd. En direct na de aftrap is het alweer raak voor DVS, nu is het Daan die de bal beheerst langs de keeper in het doel knalt en daarmee in de 35e minuut de 3-3 aantekent. Zeewolde is nu rijp voor de nekslag en DVS gaat vol voor de winst. De gemoederen lopen nog even hoog op door een schandalige overtreding op Thijn waardoor de hele E2 even goed van slag is en daar ook niet echt meer overheen komt. De laatste kans van de wedstrijd op een overwinning is voor Axel die een enorme pegel in gedachte had maar de bal jammerlijk verkeerd raakt. Dit zou zeker geen onverdiende treffer geweest zijn gezien het spelbeeld in de 2e helft. Helaas valt de winnende goal niet en blijft het bij een 3-3 gelijkspel waardoor de E2 uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 5e stek eindigt in de eerste klasse. Helemaal niet slecht gedaan. De slappe momenten aan het begin van veel wedstrijden moeten er nog even uit. Maar ik moet zeggen alle lof voor de staf van de E2 dit jaar, er is erg leuk gevoetbald in een leuk team en veel bijgeleerd, dit is een opmars naar meer.