Jasper Waalkens
13'
47'

5 juli 2016 20:00

Als Derdedivisionist kon DVS’33 Ermelo in haar tweede oefenwedstrijd de profs van Almere City FC goed bijhouden. In het Yanmar Stadion in Almere werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisclub. Beide trainers zetten voor zover mogelijk zoveel mogelijk spelers in, zodat de opstellingen in de eerste- en de tweede helft sterk verschilden. Het past in de fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van de nieuwelingen, die in de eerste oefenpot nog niet in actie gekomen waren, maakte Joran Pot in het tweede bedrijf voor het eerst zijn opwachting. De geelzwarten begonnen de sparringpartij met de voorhoede, zoals die er in de wedstrijd tegen HSC’21 stond, dus met de aanvallers uit het kampioenselftal van DVS 2. Daan Huiskamp stond nu vanaf de aftrap onder de lat.

DVS vind nog voor rust de aansluiting
Dat Almere City FC twee divisies hoger speelt dan de nummer negen uit de topklasse van ’15-’16, lieten de gastheren in de eerste twintig minuten van de wedstrijd wel zien. Voor Khalid Tadmine verliep de oefenwedstrijd ongelukkig. Hij moest zich al na enkele minuten laten vervangen vanwege naar wat late zou blijken een breuk van zijn middenvoetsbeentje. De Almeerder aanvaller zal daardoor enige tijd uit de roulatie zijn. In een hoog tempo was de club uit de Jupiler League veel op de Ermelose helft te vinden en toonde het drang om te produceren. Al in de 3e minuut kopte verdediger Damon Mirani uit een corner bij de eerste paal de vroege voorsprong binnen. Tien minuten later werd het al 2-0, toen de gastheren een strafschop mochten nemen na een overtreding in ‘de zestien’. Jasper Waalkens benutte die, hoewel Daan Huiskamp naar de goede hoek ging. Daarmee was het overigens wel gedaan met de Almeerse dadendrang, waar de herstelde sluitpost van DVS halverwege de eerste helft nog wel een kopbal van Nick van Velden met een knappe redding onschadelijk en schoot Silvester van der Water in vrijstaande positie in de 44e minuut over. Het overwicht van de thuisclub was toen al verdwenen. Natuurlijk mag niet direct verwacht worden, dat de voorhoede van voor de rust de verdediging van de Eerstedivisionist maar zo even sloopt, maar toch waren er mogelijkheden voor de Ermeloërs. In de 36e minuut kopte Lars van Wetering net over en beproefde Kay Velda met een uitstekend schot doelman Roy Pistoor. De aansluiting zou voor de rust nog vallen, toen Edmund Mijnheer bij de tweede paal uit een hoekschop raak kopte.

Verdiende gelijkmaker voor DVS blijft in tweede helft uit
Paul Eppink keepte in het tweede bedrijf en hoewel de opening nog wel voor Almere City FC was, namen de Ermeloërs steeds meer het initiatief en creëerden zelfs een veldoverwicht. Voor Joran Pot was het in het veld een hernieuwde kennismaking met Coen Vloedgraven en Rico Wolven. Paul Eppink moest kort na de hervatting nog wel handelend optreden, maar pareerde een schot vakkundig. De betere kansen ontstonden, naarmate de tweede helft vorderde, voor DVS. De geelzwarten, nu in het wit, legden een aantal fraaie combinaties op de mat, wat Deniz Sahbaz in de 72e minuut en Maurice de Ruiter in de 88e oog in oog met doelman Chiel Kramer bracht. De Almeerse goalie bleef overeind in het schot van de oud-Zwaluw en de stift van De Ruiter, dat via de lat over ging. Daartussen schoot Frank Heus in de 74e minuut uit een afgemeten voorzet van Roald de Vries naast, had de keeper vijf minuten daarna nog de nodige moeite met een schot van Haico Epe en trof Maurice de Ruiter kort hierna nog het zijnet. Het slotakkoord was weer voor de thuisclub met een schot van Van der Water, dat gepareerd werd door Paul Eppink. De verdiende gelijkmaker viel dus niet voor DVS, dat wel een goede indruk maakte tegen de profs. Een aantal spelers van Almere City zullen de geelzwarten weer tegenkomen in de competitie bij Jong FC.

Basis DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Lars Dekker, Basil Camara, Edmund Mijnheer, Mohammed Al Haydar, Kay Velda, Hayri Pinarci, Dennis Folkers, Isa Kiziler, Lars van Wetering, Michael Musa. Invallers: Paul Eppink, Roald de Vries, Rico Wolven, Jorran van Santen, Joran Pot, Yordi van Selm, Coen Vloedgraven, Maurice de Ruiter, Frank Heus, Deniz Sahbaz.
Basis Almere City FC: Roy Pistoor, Lars Nieuwpoort, Paul Quasten, Abdel Metalsi, Damon Mirani, Gaston Salaisiwa, Tom Overtoom, Nick van der Velden, Yener Arica, Khalid Tadmine, Sylvester van der Water. Invallers: Chiel Kramer, Kees van Buuren, Kaj Ramstein, Maarten Davids, Dyllan Lanser, Jeffrey Rijsdijk, Soufyane Ahannach, Jasper Waalkens, Rafael Boer, Jorni Camps, Jean Willy Mappinga.

Scoreverloop: 3’ Damon Mirani 1-0, 13’ Jasper Waalkens 2-0 (pen.), 45+2’ Edmund Mijnheer 2-1

DVS vervolgt haar oefencampagne zaterdag 12 juli thuis tegen Hoofdklasser Flevo Boys.