46'
Tjeerd Korf (schot)

9 juli 2016 14:30

M. de Boer

De derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde DVS’33 Ermelo thuis tegen Flevo Boys. De Hoofdklasser uit Emmeloord was niet van plan om zo over zich te laten lopen, zoals in haar eerste wedstrijd tegen Harkemase Boys. De competitiegenoot van de geelzwarten won die oefenpot makkelijk met 0-4. Ook voor de polderbewoners was het de derde oefenwedstrijd. Met het vertrek van een aantal sterkhouders lijken de roodwitten er niet sterker op geworden. De verwachting, dat de Ermeloërs het kwaliteitsverschil in deze wedstrijd tot uitdrukking zouden brengen, kwam vooralsnog niet uit. Roeland ten Berge is nog druk aan het experimenteren en probeert diverse spelers naast of voor en achter elkaar uit. Veel wisselingen nog derhalve. In het tweede bedrijf kreeg de voorhoede van het tweede elftal weer volop kansen om de kwaliteiten te laten zien. Van de twee stagiaires, Yordi van Selm (afwezig) en Lars Dekker, kreeg alleen de laatste in de tweede helft speeltijd. De plaats onder de lat gaat ingenomen worden door Paul Eppink en Daan Huiskamp. De laatste keepte deze wedstrijd in zijn geheel.

In de openingsfase van de wedstrijd was DVS duidelijk de betere ploeg en met een aantal steekballen kwamen er mogelijkheden voor de geelzwarten. Maurice de Ruiter profiteerde echter van een terugspeelbal en rondde in de 9e minuut bekeken af, 1-0. De volgende grote kans ontstond uit zo’n fraaie aanval, dat die eigenlijk niet wegens (terecht) buitenspel afgevlagd had moeten worden. Het gaf het krachtsverschil tussen de twee ploegen echter wel aan. Flevo Boys beperkte zich vooral tot verdedigen en moest het hebben van de omschakeling. Zo’n moment ontstond ook in de 31e minuut na balverlies op het middenveld, waarna Frank Post vanaf links vrij op het Ermelose doel kon afgaan. Hij versloeg Daan Huiskamp in de verre hoek, 1-1. Joran Pot en Kay Velda kwamen voor de rust nog wel tot schoten, maar in de rest moest DVS het doen met een aantal hoekschoppen. In de extra tijd schoot Tjeerd Korf met een fraai schot zijn ploeg zelfs op voorsprong, 1-2.

Vanaf de aftrap voor de tweede helft waren de Ermeloërs weer duidelijk sterker. Maurice de Ruiter was bij zijn derde poging succesvol. Bij de tweede hield doelman Rodney Rosink een geplaatst schot er nog knap uit en schoot Edmund Mijnheer uit de corner, die daarop volgde, net over. Na een glanzparade bracht hij de stand in de 62e minuut fraai op 2-2. Met de wissels in het laatste half uur werd er door geen van beide ploegen nog veel afgedwongen en eindigde de wedstrijd in 2-2. De uitslag was uiteraard ondergeschikt aan het experimenteren.
De laatste oefenwedstrijd in het eerste blok van de voorbereiding speelt DVS dinsdagavond 12 juli in Utrecht tegen Derdedivisionist Zondag Hercules.