65'
Gibraldo Plet (schot)
78'

12 juli 2016 20:00

Het eerste blok van de voorbereiding op het komende seizoen in de Derde divisie zit erop voor DVS’33 Ermelo. De geelzwarten speelden de laatste van vier oefenwedstrijd tegen de Utrechtse evenknie op de zondag. Hercules zelf begon aan de eerste van zijn “twaalf werken”, maar bleek meer dan opgewassen tegen de Ermeloërs. De zondagclub won met 2-1.
Voor Frank Heus was het een ontmoeting met veel oud-ploeggenoten; hij speelde vorig seizoen voor die club op “Voordorp”. In deze wedstrijd werd halverwege wat minder gewisseld dan in de voorgaande; drie na de thee. Wel werden sommige posities weer wat anders ingevuld. Ook stagiair Lars Dekker kwam in actie voor het laatste half uur. Helaas moest Michael Musa zich na zijn invalbeurt in de tweede helft geblesseerd laten vervangen.

Het zijn vooral de oudere DVS-supporters, die zich nog de nederlaagtoernooien herinneren in de 70-er jaren, toen de Ermeloërs als “eeuwig derdeklasser” regelmatig wonnen van toonaangevende clubs als IJsselmeervogels, DOVO, e.d. Vervolgens begon de competitie dan met een nederlaag tegen verenigingen als Musketiers, Altius, en speelden de geelzwarten vaak kleurloze seizoenen.
Tijden zijn echter niet met elkaar te vergelijken; voorbereidingen zijn anders. Het is vooralsnog experimenteren en een concept erin slijten. Over het combinerend vermogen in zijn ploeg hoeft Roeland ten Berge zich geen zorgen te maken. Dat bleek ook op het sportcomplex “Voordorp” in Utrecht. Het creëren van kansen liep nog wat achter en ook de vierde oefenwedstrijd leverde nog geen overwinning op. Het compact spelende Hercules, dat veel duelkracht bezit, was een nuttige sparringpartner; DVS slaagde er vaak goed in om zich eruit te voetballen, als er druk gezet werd. Veel kansen kregen de geelzwarten echter niet. Frank Heus schoot in de 4e minuut tegen zijn oude club uit een snel genomen vrije trap net over en een schot van Haico Epe werd in de 22e minuut gepakt door de doelman. Twee minuten later een uitstekende combinatie, maar de voorzet van Joran Pot vond net geen voet van een medespeler. Met de geboden ruimte was Hercules wat dreigender maar een schot ging in de 28e minuut naast en Paul Eppink had oog in oog met de spits de juiste redding in huis bij de volgende kans voor de thuisclub. Uit de reeks spelhervattingen kort voor de rust kon DVS niet scoren. De rust ging in met een brilstand.

In het eerste kwartier na de rust zou wel tweemaal gescoord worden en beide keren uit een strafschop. In de 60e minuut werd de overtreding begaan op Deniz Sahbaz, die zelf de penalty benutte. Vijf minuten later brachten de gastheren dus eveneens van elf meter de de stand op 1-1 na een handsbal. Een nieuwe voorsprong voor DVS kwam er niet meer, doordat een schot van Mohammed Al Haydar in de 64e minuut net over ging en een geplaatst schot van Lars van Wetering in de 85e minuut door de Utrechtse sluitpost knap uit de uiterste hoek werd gehouden. Uit de corner beproefde Basil Camara de doelman nog tevergeefs met zijn schot. Oud-SDC’er Gibraldo Plet stond in de 78e minuut precies op de goede plek om na een goede combinatie 2-1 te scoren. Het had in de slotminuut nog net wat erger kunnen worden, toen Paul Eppink al verslagen was door een lobje, maar die boogbal ging over de lat.

DVS hervat de voorbereiding weer op 30 juli en SDC Putten is dan op het toernooi op “De Putter Eng” de eerstvolgende tegenstander op 2 augustus.