1 - 2

41'
Serhat Koç (schot)

6 augustus 2016 14:00

DVS’33 Ermelo heeft de Veluwe Cup 2016 op haar naam geschreven ten koste van titelhouder DOVO. De Veenendalers gingen met een punt voorsprong de “finale” in, maar de geelzwarten wonnen de wedstrijd en namen via de strafschoppenreeks na afloop nog verder weg in punten. Als Derdedivisionist waren de Ermeloërs wellicht favoriet, maar de ambitieuze Hoofdklasser wil het komend seizoen zeker promotie naar deze divisie, vorig seizoen nog Topklasse geheten, en heeft de hoofdmacht daarvoor ook op sterkte gebracht.
Bij DVS bleven Coen Vloedgraven en Rico Wolven in de eerste helft nog op de bank, waarvoor Frank Heus en Mohammed Al Haydar speelden.
De Ermeloërs oefenen nog eenmaal, dinsdagavond, tegen Hoofdklasser NSC en beginnen zaterdag 13 augustus aan de competitie.

DVS kan 1-0 voorsprong voor rust niet vasthouden
In de beginfase was DVS ook duidelijk de betere ploeg en plukte daarvan ook al snel de vruchten. Uit een hoekschop kopte Basil Camara op de paal en vervolgens werkte Maurice de Ruiter de bal tussen een aantal Veenendaalse verdedigers in het doel. De 1-0 voorsprong kwam vooralsnog niet in gevaar. De hoofdklasser wist in tegenstelling tot gastheer SDC Putten vier dagen eerder wel, wanneer het druk moest zetten en voorkwamen, dat DVS net zo dominant kon voetballen als in die wedstrijd. Aan kansen kwamen de roodwitten echter nog niet toe. De voorzetten vanaf de zijkanten werden moeiteloos weggewerkt door de lange verdedigers van de geelzwarten. De Ermeloërs kwamen nog wel een paar keer dreigend voor het Veenendaalse doel, maar doelman Bodhi Prinssen pakte de bal of de assist bereikte geen medespeler. Dat DOVO voor rust toch nog naast de Derdedivisionist kwam, had DVS aan zichzelf te wijten. Een foutieve bal werd in de 41e minuut door Serhat Koç opgepikt en vanuit nog altijd lastige hoek knap afgerond. Kort na de 1-1 kregen de Veenendalers een uitgelezen kans om zelfs op voorsprong te komen, toen Joshua Patrick op links werd weggestuurd. Hij zag de kleine Koç naast hem over het hoofd en koos voor eigen succes. Dat stelde doelman Paul Eppink in staat om met een reflex de stand in evenwicht te houden.

Geelzwarten winnen in slotfase
De opening van de tweede helft was voor de titelverdediger, die in de 56e minuut via oud-DVS’er Leon Toonen nog de lat trof. Een minuut later was er een overtreding nodig om een goedlopende combinatie, opgezet door Joran Pot, te onderbreken. De veldverhouding wijzigde daarna ook weer in het voordeel van de Ermeloërs. Schoten van Kay Velda, over, en Maurice de Ruiter, op de lat, waren daar het resultaat van. Ook invaller Isa Kiziler testte de Veenendaalse doelman met een inzet in vrijstaande positie. Terwijl de tijd doortikte in het voordeel van de Hoofdklasser, die voldoende had aan een gelijkspel om met een punt voorsprong de strafschoppenreeks in te gaan, scoorde DVS na een goede combinatie de 2-1.

Isa Kiziler tikte het leer in de 86e minuut na afleggen van Maurice de Ruiter in het lege doel. Toch had Paul Eppink een minuut later nog een katachtige reactie nodig om een inzet na een corner te keren. De stand bleef 2-1, zodat de geelzwarten nog twee penalty’s mochten missen om evengoed de toernooizege te pakken. Dat deed echter geen van de geelzwarten, terwijl Paul Eppink de strafschop van Leon Toonen nog stopte en een andere nog gemist werd. Revanche dus op het ambitieuze DOVO, dat de geelzwarten vorig seizoen op dit toernooi nog met 1-0 versloeg.