1'
68'
Bas Ent (schot)

9 augustus 2016 20:00

De overmacht van DVS’33 Ermelo voor eigen publiek ten opzichte van NSC in het laatste oefenduel, voordat de competitie begint, wees naar een ruime zege voor de geelzwarten. Na negentig minuten stond er echter gewoon een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Het grote experimenteren was natuurlijk voorbij en de equipe van Roeland ten Berge, die zaterdag 13 augustus thuis tegen Jong FC Volendam aan de competitie in de Derde Divisie begint, moet er zo onderhand staan. Helaas heeft Benjamin Roemeon zijn opwachting in het geel-zwart nog niet kunnen maken en ook Edmund Mijnheer keek geblesseerd toe.

Matige score in eenzijdige eerste helft
De Ermeloërs creëerden in de eerste helft een groot veldoverwicht, waarbij DVS-doelman Daan Huiskamp pas in de 20e minuut het eerste balcontact had. De eerste de beste aanval leverde ook al meteen een score op, toen Basil Camara de bal vanaf links voortrok. Via een Nijkerker kwam deze bij Frank Heus, die het leer binnen werkte. De wedstrijd was nog maar 22 seconden oud. De 1-0 kreeg echter geen vervolg, hoewel de mogelijkheden daartoe toch legio waren. De Nijkerkse goalie liet zich  in deze oefenwedstrijd met een aantal knappe reddingen niet meer passeren. Te beginnen in de 8e minuut met een geplaatst schot van Frank Heus na een listig hakballetje van Kay Velda. Op schoten van Maurice de Ruiter en Deniz Sahbaz, die net naast gingen, hoefde de sluitpost niet in actie te komen. Na Ermelo’s balverlies kon oud-DVS’er David van de Groep er namens NSC voor het eerst uitkomen, maar zijn voorzet vanaf rechts ging aan de andere kant over de zijlijn. Voor de rest trokken de bezoekers een handbalverdediging op rond de eigen ‘zestien’. Maar ook in deze zeer eenzijdige helft van de wedstrijd waren er kansen om de score verder op te voeren. Een schot van Hayri Pinarci ging in de 28e minuut net over en de gelanceerde Maurice de Ruiter omspeelde drie minuten later de doelman. Uit moeilijke hoek scheerde zijn inzet de lat. Tien minuten voor de rust was de sluitpost verslagen na een lob van Deniz Sahbaz, maar deze kon nog voor de doellijn door een verdediger gekeerd worden. Een voorzet van Basil Camara kon door Kay Velda net niet binnen gegleden worden. NSC kwam met een uitval in de extra tijd nog tot een schot, dat net naast ging.

NSC na rust gelijk
Met voormalig DVS-speler Rinke Rozema in de gelederen zou NSC wat meer van het eigen doel af spelen, hoewel de thuisclub nog altijd de betere ploeg was. Met een schot in de 50e minuut leek de Hoofdklasser wat aanvallender, maar het zou tot halverwege de tweede helft duren, voordat de Nijkerkers weer tot aanvallende daden kwam. Daarentegen werd Maurice de Ruiter in de 51e minuut ten koste van een overtreding binnen de ‘zestien’ gestopt, maar scheidsrechter Vrijhof legde de bal er net buiten. De vrije trap leverde niets op, evenmin als de schoten daarna. In de 65e minuut kwamen onder andere Lars van Wetering en Isa Kiziler nog in het veld. Halverwege het tweede bedrijf kwam NSC na een snelle uitval gelijk. Bas Ent schoot in de rebound na een redding van invaller Paul Eppink de 1-1 binnen. De voorsprong leek twee minuten later hersteld te worden, maar Kiziler kwam centimeters te kort om een voorzet van Lars van Wetering binnen te glijden. Zijn twee schoten daarna werden knap gestopt door de doelman. Twee ploeggenoten konden hun voet kort voor het sluiten van de markt niet tegen de bal krijgen uit een voorzet van Haico Epe. Daardoor bleven de Ermeloërs ondanks een overwicht steken op één treffer. NSC ging er nog bijna met de zege vandoor, toen Bas Ent er na een fraaie balbehandeling in riante scoringspositie kwam. De redding van Paul Eppink was bekwaam. De 1-1 gold voor de Hoofdklasser als een prima resultaat.