Eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2016-2017

VVOG VR1

Vrouwen, VR1, Groep 2 05

20 augustus 2016 12:30

Söner, M.

Na 3 weken getraind te hebben samen met de meiden van de A1 en onder bezielende leiding van trainster Miriam en assistent trainer Arie, stond vandaag de eerste (beker) wedstrijd van het seizoen op het programma. En niet zo maar één, nee, het is de derby der lage landen, de derby van Gelderland,
namelijk DVS'33 VR1 - VVOG VR1.

Daar waar een aantal meiden nog genieten van hun vakantie ( Mariëlle, Deborah, Naomi, Miranda V en Robbin) en Miranda D, die nooit ziek is, maar uitgerekend nu ziek moest worden, was er gelijk een uitdaging om een opstelling te maken. Michelle, Sam en Marsha waren vandaag ook van partij, zodat we in ieder geval konden wisselen! Top dames!

Zoals er al gezegd werd trainen we al een tijdje samen met de meiden van de A1. Dit zodat we op elkaar ingespeeld raken en de meiden beter en sneller kunnen door stromen naar de Vrouwen 1. Dit keer waren Carlijn en Joy die met ons meededen!
Met dus de nodige afwezigen heeft Miriam de volgende opstelling gemaakt:

Rondom het veld stonden weer genoeg mensen om ons aan te moedigen en zeker met ons kleinste supporter Levi langs de lijn, moesten we deze wedstrijd wel gaan winnen!

De eerste 10 minuten liepen perfect volgens plan. We zetten de achterhoede goed vast, waardoor we gelijk in de eerste minuut al een kans kregen via Paula, helaas ging de bal niet het doel in. Eveneens als de rebound van Belinda, die voor het goal langs ging.
Een goed begin, is het halve werk! Echter konden we het druk zetten niet volhouden en na die tien minuten zakte ons spel een klein beetje in, waardoor VVOG meer naar voren kon voetballen. Tot grote kansen van hun leidde dat niet, mede door goed werk van onze verdediging Anita, Carlijn, Sabrina en Heleen. En uiteraard onze keepster Amber!
Anita liet tijdens de wedstrijd ook haar technische kwaliteiten zien, door naar voren te dribbelen en menig vrouw voorbij te spelen! Eveneens als Heleen, die na langdurige blessure haar eerste 90 minuten weer speelde!
En Sab en Carlijn wisselden elkaar goed af met het mee naar voren gaan.

Zo ook in de 35e minuut. Wij hadden een ingooi die Henrieke nam. Die gooide de bal naar Paula, die 'm weer door speelde naar de opstomende Sabrina. Zij nam de bal nog iets verder mee en schoot daarna prachtig over de keepster heen! Eindelijk stond die dikverdiende 1-0 op het bord!

Nog voor rust werd de 2-0 ook op fraaie wijze gemaakt door Belinda, echter werd deze niet goed gekeurd door zeer twijfelachtig buitenspel. Desalniettemin gingen wij de rust in met een voorsprong!

De 2e helft was beter en rustiger dan de eerste. Het middenveld hadden we onder controle, mede dankzij Henrieke en Kath. En ook voorin werd er druk gezet door Jolinde, kuitenbijtertje Joy, Paula en Belinda. Jammer genoeg beloonde we onszelf niet door een 2e doelpunt te maken.
Halverwege de tweede helft moest Kath met kramp het veld verlaten. Na lange tijd afwezg te zijn geweest, maakte zij haar eerste minuten weer! Michelle nam verdienstelijk de plek van Kath over.
Een kwartier voor tijd moest ook Paula geblesseerd het veld verlaten. Door een tackle ging ze door haar enkel en kon de wedstrijd niet meer hervatten. Haar plaats werd overgenomen door Marsha.

Doordat het tweede doelpunt maar niet viel, werd het nog onnodig spannend in de laaste minuten. De tegenstander kreeg nog een corner in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Het was even billenknijpen want de bal ging er bijna in! Bijna, want gelukkig was daar Henrieke die de bal, vol met effect, van de lijn weg kon halen!

Zo bleef de eindstand 1-0!

De volgende wedstrijd zal zijn aanstaande zaterdag 27 augustus uit tegen Hoevelaken

Er zijn foto's gemaakt van deze wedstrijd door de moeder van Joy! Deze kunt u vinden via onderstaande link: