80'

Vrouwen, VR1, Groep 2 05

27 augustus 2016 13:00

Hoevelaken-DVS’33

Vandaag stond de 2de bekerwedstrijd op het programma. Een voor ons niet onbekende. Vorig seizoen hebben we Hoevelaken 3 keer mogen ontmoeten en dat waren duels op het scherpst van de snede. Dus een mooi affiche voor vandaag.
Met de nodige meiden op vakantie, geblesseerd en aan het werk gingen we richting Hoevelaken. We hadden aanvulling van Heidi uit meiden b en Lotte en Marloes uit meiden a.

Op het kunstgras en met een temperatuur van 30 graden begonnen we de warming up. Poe dat viel niet mee, gelukkig hadden zij er ook last van. Wij stonden te popelen om te beginnen alleen Hoevelaken dacht er anders over. Na 10 minuten kwamen zij uit de kleedkamer en we konden starten.
Voor ik ging zitten zat de bal al in het netje van Hoevelaken. Welgeteld 14 seconde deden we erover om te scoren. Een foute bal van de keepster werd door Robbin afgestraft. We bleven de druk naar voren houden en dit resulteerde na 23 minuten in een corner. De corner werd door Marloes genomen, werd door Kath weer richting Marloes gespeeld en die vond Robbin voor de goal. Zij kon van dichtbij inkoppen. 2-0. Wat een mooi begin van de wedstrijd. Na de goal gingen wij iets meer achteruit voetballen en kwam Hoevelaken dichter bij ons doel. In de 28 ste minuut kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van de rechtsbuiten en deze schoot in de linker hoek, onhoudbaar voor Heidi, 2-1. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Hoevelaken konden elkaar makkelijker vinden en wij zochten vaak de lange bal in plaats van te combineren. Na een half uur moest Miranda van de Vlis er geblesseerd uit en in haar plek kwam Lotte. 10 minuten voor rust maakte Hoevelaken de gelijkmaker via een aanval over hun snelle linksbuiten die het overzicht hield en de vrijstaande spits aan kon spelen. In de rust zijn we buiten de kleedkamer gebleven omdat het in de kleedkamer wel 40 graden was. Veel gedronken en het praatje gehouden.
We moesten meer van de goal af spelen en makkelijke oplossingen gaan zoeken. 3 minuten na rust lag de bal weer bij ons in het doel. Heidi, die een goede wedstrijd keepte, speelde de bal in de voeten van een tegenstander die meteen de vrije spits inspeelde en de 3- 2 stond op het bord.
Ondertussen Anita eruit omdat die moest werken en samira in het veld. Wat omzettingen gedaan, Marloes op 10 en Kath in de spits. Heleen naar achter op de plek van Anita en Samira op links. Na een uur spelen en wij steeds minder aan het voetballen toe komen een aanval over rechts en hun linksbuiten naar binnen kwam om de 4-2 te maken. We probeerde het wel via Kath, Robbin en Marloes maar de eindpass was net niet goed genoeg.
Inmiddels is Naomi er ook uit en Robbin zakt 2 linies. Nu wordt het een heel lastig verhaal omdat Henrieke inmiddels ook geblesseerd is en zij in de spits gaan spelen. Nog 2 kansen voor Samira mogen niet lukken en 10 minuten voor tijd valt de 5-2 nog door een afstandschot.
Gezien de selectie die we vandaag hadden was dit het beste wat we konden neerzetten. Complimenten dat we met deze hitte toch de volle 200 procent hebben gegeven en dat het resultaat jammer is maar dat we aanstaande woensdag weer gaan knallen om de punten in Ermelo te houden.

Dank gaat uit naar de meiden van de a, Lotte en Marloes die een goede wedstrijd hebben gespeeld en Heidi, die als b keeper haar mannetje stond!