... (schot)

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

3 september 2016 12:30

D.v Leeuwen

Zaterdag 3 september stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Om half 1 thuis op het door de zon opgewarmde kunstgrasveld achteraan op het DVS-terrein. Met tegenover ons een nog onbekende tegenstander, Steenwijkerwold vrouwen 1.

Met de pittige wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen (waar de meesten nog spierpijn van hadden), begonnen we aan de wedstrijd. Meteen na het fluitsignaal zetten we de druk naar voren, met z’n allen. Dit resulteerde soms in paniek-acties van de verdedigers van Steenwijkerwold, waarop we de bal konden veroveren. We schrokken zelf van ons effectieve druk zetten, want vaak als we de bal eenmaal in bezit hadden waren we geneigd te gehaast naar voren te spelen en leverden we de bal in.

Steenwijkerwold kwam meestal niet tot een schietkans dankzij goed verdedigend werk van onze achterhoede, maar toen ze toch de bal een keer richting de goal wisten te krijgen, stond De Groot daar nog die met 1 handje de bal elegant over tikte. De corner die ze namen was voor ons, mede dankzij het goede meeverdedigen van de andere linies.

Vanaf de zijkant werd geroepen dat we meer rust moesten creëren en we zuiniger op balbezit moesten zijn. Gehoorzaam als we zijn, volgden we de aanwijzingen van Van der Horst op en hieruit kwamen mooie acties voort! In de 30e minuut nam Fiddelaar de bal mee de zestien in en tussen 2 man door, schoot ze tegen de (gelukkig niet zo balvaste) keeper aan. Daardoor kwam de bal in de voeten van Huisman, die de bal beheerst tussen de palen wist te krijgen: 1-0! Dit gaf ons iets meer rust, maar we hadden af en toe toch nog moeite elkaar te vinden.
Het is tot aan rust 1-0 gebleven.

In de rust vond de eerste wissel plaats: Oostindie eruit, Kamps erin. Kamps had, met haar impulsieve sprintjes op de linksbuiten-positie, indruk gemaakt op de trainster. In de 55e minuut werd ons harde werken weer beloond. Huisman nam de bal mee richting de achterlijn en kon de bal strak voorgeven. De Vries liet de bal (bewust) lopen, waardoor de bal voor de rechtervoet van onze linkspoot Bakkenes terecht kwam. Even was het stil op veld 6, zou dit wil goed komen? Gelukkig wist Bakkenes de bal met beleid vlak langs de paal de goal in te schuiven, met rechts. BAM, 2-0! Ze had haar taak volbracht en werd vervangen door onze Griekse Haritos.

Ondanks de kater waar de tegenstander tegen vocht, waren ze nog steeds gretig op zoek naar een doelpunt. Helaas werden ook zij beloond. In de 72e minuut maakten zij de 2-1. De Groot, verrast van het schot, zag de bal de goal in vliegen. Kort erna volgde onze laatste wissel: Fiddelaar eruit, Vlis erin.

De laatste minuten werd het nog even spannend en kon je merken dat we veel energie gegeven hadden de hele wedstrijd, maar door de inzet die we als team hebben getoond, is het 2-1 gebleven en dat zijn gewoon 3 punten!
Deze lekkere overwinning hebben wij die avond goed gevierd met bier, wijn en pizza...

Speciale dank aan de goede vlagger aan onze zijde, Jan Bosch!