2e competitie wedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys!

Flevo Boys VR1

0 - 3

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

10 september 2016 14:30

Op zaterdag 10 september om 14:30 stond voor ons het duel tegen Flevo boys op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld op het zonnige hoofdveld van het complex in Emmeloord.

Voorafgaand aan de wedstrijd hing er een goede en strijdlustige sfeer in de kleedkamer. Dit gevoel namen wij ook zichtbaar mee het veld op. Met de nodige blessures en aanpassingen stond er een sterk elftal op het veld dat vanaf het begin liet zien dat de 3 punten niet in Emmeloord zouden blijven.

Vanaf het eerste fluitsignaal zetten wij direct goed druk. Dit resulteerde in snel balbezit voor Sabrina. In de eerste minuut gaf zij een gevaarlijk voorzet voor de goal langs die in de voeten van de tegenstander terecht kwam. Vervolgens speelde de tegenstander de bal niet goed terug naar de keeper waardoor Jolinde kon onderscheppen. Zij speelde de keepster goed uit en schoot gemakkelijk de 0-1 binnen. Deze snelle goal gaf het team een extra boost om de 3 punten mee naar Ermelo te nemen.

Deze boost was duidelijke zichtbaar in de daarop volgende minuten. Door middel van goed positie spel en het sterk aangaan van duels veroverde wij de bal snel terug. Hierdoor konden wij in de 10e minuut de 0-2 aantekenen. Een corner die Paula slim kort naar Sabrina kaatste werd voorgegeven. Deze corner kwam via Marloes bij Jolinde. Die wist hier wel raad mee en krulde hem tot eigen verbazing prachtig in de rechter bovenhoek.

In de 43e minuut wisten wij ons aanvallende te belonen met een 3e doelpunt. Door goed spel over de verschillende schijven, kon Marloes de bal met een sneaky pass bij Belinda brengen die kinderlijk eenvoudig afronde. Een dik verdiende 3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden kleine aspecten besproken maar over het algemeen was de trainster dik tevreden over ons spel en het vechten voor elkaar.

In de 2e helft pakten we dit verder op maar al snel zakte we wat in. Dit resulteerde in een lager baltempo en onnodig balverlies. Een erg positief punt is hoe ons centrale duo doorschoven en zo de tegenstander het zo nu en dan extra moeilijk maakte. Complimenten aan onze toppers Deb en Dul.
Ook onze keepster Robbin heeft in de tweede helft een sterk staaltje keeperswerk laten zien. Met een snelle counter kwam de tegenstander eruit, hier waren wij gezien het wedstrijd beeld niet op voorbereid. Gelukkig kon Robbin redding bieden middels een geweldige actie, hierdoor bleef de verdiende nul toch op het scorebord staan.

Na ongeveer een uur spelen werd bij ons de eerste wissel geplaatst. Naomi ging eruit en werd vervangen door Joy. Hierdoor ging Sabrina in de achterste linie spelen en kwam Joy op de plek van Sabrina.
En met nog 12 minuten te gaan kwam Kath nog in het veld voor Miranda V.
Samira die al een wedstrijd gespeeld had met dames 2, ging ook nog eens met dames 1 mee om indien nodig in te kunnen vallen! Klasse en goed voor de support!
Verder bood de tweede helft nog een aantal mooie kansen en aanvallen van onze zijde. Helaas konden wij onszelf niet belonen met een grotere score maar wat mogen we trots op onszelf zijn voor de inzet en het mooie voetbal.

De meiden van de A hebben ook weer een geweldige inzet getoond. Dank hiervoor meiden! Volgende week spelen wij op ons eigen kunstgrasveld tegen VV Balk. U bent allen van harte welkom aan de Sportlaan om 12:30 op veld 6.