88'
Joy van Genderen (intikker)

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

24 september 2016 12:00

24 september, SC Rouveen vr1 – DVS’33 vr1. Op deze warme dag stond om 12:00 het duel tegen Rouveen op het programma. Een relatief onbekende tegenstander die wel bekend staan om hun fysieke spel.

Om 10:00 uur op de vroege morgen stonden wij klaar op ons prachtige sportpark om richting het noorden te vertrekken. Alleen hadden we vergeleken met vorige week een dunne spoeling, want met de nodige blessures en wat teamgenoten die genieten van een welverdiende vakantie stonden we met welgeteld 11 vrouwen van dames 1 klaar. Gelukkig stonden 4 meiden van de A ook klaar om ons te helpen de ongeslagen reeks voort te zetten.

Met een warming up in de benen die niet optimaal was en de klanken van onze mooie boom box gingen wij vol volle moed de wedstrijd in!

Het fluitsignaal klonk en we begonnen gelijk met het opzetten van mooie aanvallen die zowel over de rechterflank als linkerflank werden opgezet. Geheel onverwachts via een afstandsschot viel dan ook in de 8e minuut de 1-0 voor Rouveen binnen. Hier namen wij geen genoegen mee en 2 minuten later werd een mooie aanval over links via Paula beloond door Marloes die vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal tegen de touwen werkt. De welverdiende 1-1! En nu doorgaan..

In de 13e minuut werd het voorbereidende werk van Paula weer beloond door Inge die vanuit bijna de zelfde hoek als het eerste doelpunt genadeloos afrond.
Als één team bleven we de druk opvoeren en zo kon Marloes in de 20e minuut met een geplaatste voorzet Robbin bereiken. Vanuit een lastige stuit kon ze de bal nog met links toucheren en de bal achter de keepster van Rouveen werken. De 1-3 was een feit!

De vechtlust werd wat minder en de ballen kwamen niet zo aan als we in ons hoofd hadden. Dit leidde tot de 2-3 van Rouveen. Eén van de aanvallers van Rouveen kon vrijuit schieten en deze bal belande hoog in de linkerhoek. Dit was tevens de ruststand.

Vanwege de warmte bleven we tijdens de rust op het veld waar we elkaar hebben opgepept om door te gaan met het harde werken, ons niet op de kop te laten zitten door het fysieke/harde spel van de tegenstander en het werk van de scheidsrechter die volgens mij zijn fluitje had thuisgelaten. Joy kwam erin voor Inge die haar steentje had bijgedragen en haar werk beloond heeft met een mooi doelpunt.

De 2e helft was begonnen en voor de verandering speelde we goed ons eigen spel en bleven we met goed voetbal mooie aanvallen creëren dat in de 60e minuut leidde tot de 2-4. Sabrina stuurde met een (bedoelde) dieptepass Robbin weg die 1 op 1 met de keeper kon afronden.

Ondertussen ging Miranda vd Vlis eruit die alles gegeven had voor Melissa uit de meiden A.

Ondanks het harde werk van het middenveld en onze verdediging vielen toch nog de 3-4 en zelfs de 4-4 binnen. Dit alles via een vrijetrap en een afstandsschot. Met nog 10 minuten op de klok keken we elkaar allemaal eens aan, maakte ons boos en waren vast besloten het hier niet bij te laten! Wat was het spannend, zowel naast de kant als in het veld werd de spanning gevoeld.

Als één team pakten we door en wat een karakter werd er getoond door iedereen. De bemoedigende coaching langs de kant en de vechtlust in het veld kwam in de 83e minuut tot uiting. Een vrijetrap die werd genomen door onze Miranda Dul belande over alles en iedereen heen bij Belinda die de keepster die te ver uit haar doel stond kon verschalken met een lob. Wat was het mooi om de tegenstander allemaal NEE te horen roepen en aan onze kant iedereen JA terwijl de bal langzaam het doel in stuiterde.

In de 87e minuut nam Miranda de vrije trap weer onder haar hoede en met de zelfde souplesse legde ze hem in de 16. Zo kon Paula de hardwerkende Joy bereiken die met een intikker de wedstrijd besliste.

Een dik verdiende 4-6 overwinning! Ondanks alle fysieke duels en het matige werk van de arbitrage hebben we ons niet op de kop laten zitten en het voetballend opgelost. Grote klasse!

Volgende week bent u allen van harte welkom aan de Sportlaan voor de wedstrijd tegen St Meppel/Alcides. De aanvang is om 12:30 op het kunstgrasveld 6.