Emmeloord SC VR1

1 - 0

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

8 oktober 2016 14:30

Na vijf wedstrijden gewonnen te hebben hadden we zaterdag 8 oktober een belangrijke wedstrijd op het programma staan: SC Emmeloord vrouwen 1 die ook nog ongeslagen waren in onze competitie.

We begonnen de wedstrijd dan ook na een met gezonde spanning om 14.30 in Emmeloord. We begonnen de wedstrijd met een nieuwe overgekomen speelster uit meiden A op de linksvoor positie, Joy van Genderen, top dat je de overstap naar ons gemaakt hebt, kleine vechtersbaas!

Al vrij hadden we door dat dit een sterke en goed voetballende ploeg was. We hadden afgesproken dat we vanuit achteruit gingen opbouwen en dit verliep ons aardig goed. We probeerde te gaan tikken en ons eigen spel te gaan spelen maar Emmeloord zat er steeds kort op waardoor het voor het middenveld en voorhoede lastig was om goede kansen te creëren.

Na 20 minuten werd Vlis gewisseld doordat zij last had van een in de warming-up opgelopen blessure, zij werd gewisseld door Diede die weer is aangesloten bij ons team!

Over de 1e helft werd toch wel duidelijk dat Emmeloord de betere ploeg was. Ze waren af en toe erg gevaarlijk maar onze verdediging stond goed en daardoor hebben ze weinig echte mogelijkheden gehad. Door het harde werken van het hele team gingen wij toch met een 0-0 de rust in.

In de rust werd het praatje weer gehouden en werden er een paar belangrijke punten besproken. Het belangrijkste punt voor ons was dat we gewoon weer op onze posities moesten gaan blijven lopen en proberen ons eigen spel weer op te pakken. Verder moesten de aanvallende middenvelders van Emmeloord strak gedekt worden omdat zij erg gevaarlijk waren.

Ook waren we allemaal weer blij dat Henrieke weer een helft heeft gespeeld na een blessure. Fijn dat je er weer bij bent! Henrieke werd in de rust vervangen door Michelle. Michelle kwam op de plaats van Sabrina te staan waardoor Sabrina doorschoof naar de positief waar Henrieke speelde. Bedankt voor je inzet Michelle!

We begonnen aan de 2e helft. In de eerste minuten waren wij erg fel en zaten we overal strak op. Later in de 2e helft nam Emmeloord het spel weer over en waren zij af en toe erg gevaarlijk. Wel hielden wij de 0. Hierbij moeten wij bij zeggen dat wij dit ook grotendeels te danken hadden aan de keeper die we op het doel hadden staan, Robbin wat heb je een top wedstrijd gekeept!

In de 66ste minuut werd er door het middenveld van de tegenstander toch een gaatje gevonden in onze verdediging en kregen wij toch de 1-0 om onze oren. Na dit tegendoelpunt zijn we positief gebleven en hebben wij gestreden tot de laatste minuut om er nog een 1-1 uit te slepen

Helaas moesten we genoegen nemen met een 1-0 verlies. Wel hebben wij weer bewezen dat we er met elkaar voor kunnen gaan. Hoe sterk en fysiek de tegenstander ook was, we hebben doorgezet, gestreden en zijn uit gegaan van onze eigen kracht! Complimenten voor de strijdlust van het hele team!

We willen Maaike en Michelle bedanken dat zij met ons mee zijn gegaan naar deze spannende wedstrijd. Ook willen we natuurlijk het publiek bedanken die naar Emmeloord zijn afgereisd om bij onze wedstrijd te komen kijken.

Paula

Joy              marloes             sabrina

Henrieke   Miranda V

Heleen       Dul/Deb          Naomi

Robbin

20' Diede erin voor Miranda Vlis

45' Michelle erin voor Henrieke