Apeldoornse Boys 1 (zon)

Mannen, 2, Groep 2 83

20 augustus 2016 17:00

Boer, M. de

Op zaterdag 20 augustus stond de 1e officiële wedstrijd voor DVS'33 Ermelo 2 weer op het programma. In de voorbereiding werd goed spel afgewisseld met minder goed spel, alsmede goede resultaten met mindere resultaten. Met een nieuwe hoofdtrainer en leider op de bank en een nieuwe grensrechter werd Apeldoornse Boys met ruime cijfers (8-0) verslagen, maar de score had hoger kunnen en mogen uitvallen. Een verslag.

Klik hier voor de foto's:

Het niveauverschil tussen DVS 2 en Apeldoornse Boys 1 was overduidelijk en vanaf het begin nam DVS dan ook het initiatief. Binnen 2 minuten kreeg het publiek een mooie combinatie te zien tussen Dennis Folkers en Jelle Zeeboer, de actie eindigt in een corner. Vijf minuten later is het wel raak. Bejamin Roemeon doet het voorbereidende werk, Jordy van Selm rond af. Een prachtige aanval!

Ondanks het overwicht, krijgt Apeldoornse Boys toch ook kansen. Tot driemaal toe moet keeper Thodorie Velanas redding brengen en dat deed hij met verve. Hierna volgt een periode van aftasten, zonder noemswaardigheden. Het baltempo ligt te laag en de term zomeravondvoetbal beschrijft deze periode het beste. Wanneer je de bal sneller rond laat gaan, meer beweging krijgt in de ploeg, dan kun je de tegenstander kapot spelen.

Het duurt dan ook tot de 20e minuut voor er weer kansen te noteren zijn. Een lob van Dennis Folkers mist hoogte, na mooi voorbereidend werk van Lars Dekker en Vinh-Dat Ly. Ook Jelle krijgt een mooie kans, maar zijn schot gaat voorlangs. Hierna is het toch weer Apeldoornse Boys die een grote kans krijgt na misgrijpen in de Ermelose defensie. Guido v/d Belt weet op de doellijn ternauwernood redding te brengen.

Na zo'n 35 minuten voetbal komt DVS toch op 2-0. Een opening van Lars bereikt Jelle. Zijn voorzet wordt door Dennis Folkers na 2 pogingen bij de 2e paal binnengewerkt. Een paar minuten later wordt er wederom gescoord uit een voorzet. Jordy van Selm zet voor en Lars v/d Wetering is er als de kippen bij om bij de 1e paal de bal raak te koppen. Met een 3-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust kreeg het publeik een ander DVS 2 te zien. Het baltempo lag hoger, er was meer beweging en er werd nadrukkelijker de aanval gezocht. Tegen een stug verdedigende tegenstander werd er in de loop van de 2e helft toch  nog 5 maal gescoord.

Na 8 minuten spelen in de 2e helft was het publiekslieveling Peter v/d Horst die vanaf een meter of 17 een droge knal aflevert, die de keeper te machtig is. Tot grote vreugde van de aanwezige C-selectie op de tribune. 10 minuten mochten zij Peter v/d Horst uitzwaaien, hij werd vervangen door Job Kuijpers.

In de 75e minuut wordt het 5-0. Na een mooie steekpass is het Jelle die de bal voor het inschuiven heeft en dit ook niet nalaat. Een minuut later mag Dennis Folkers zijn 2e maken, een snelle aanval en afgemeten voorzet van Jelle geven Dennis een niet te missen kansen op de 6-0. Ook de 7-0 volgt snel (4 minuten later). Dennis Folkers stuurt Vinh-Dat weg. Vinh-Dat legt voor bij de 2e paal en Jelle scoort wederom. Dubbele cijfers waren ineens heel dichtbij.

Waar de aanvalsdrift van DVS niet verstomde, was het toch ineens Apeldoornse Boys met een kansje. Keeper Thod is bij de les en wat volgt is een corner. Deze levert voor de gasten niets op.

Het slotakkoord is toch voor DVS en wederom Jelle Zeeboer. Zijn schot van net buiten de 16 leek houdbaar, maar de keeper vergat zijn arm uit te steken: 8-0. Ondanks grote kansen voor Job Kuijpers (2) en Lars (1) bleef de 8-0 op het scorebord staan.

Al met al, een prima overwinning op een hardnekkig verdedigende tegenstander. Desondanks is het knap dat er toch 8 doelpunten gemaakt zijn. DVS 2 vervolgt de Beker op dinsdagavond 23 augustus tegen Prins Bernhard en is op zaterdag 27 augustus te gast bij Colombia te Apeldoorn.