DVS 2 wint van Columbia 1 en plaats zich voor de volgende beker ronde.

DVS'33 Ermelo 2

Mannen, 2, Groep 2 83

27 augustus 2016 17:00

Pekaar, J.

De voorbereiding van het tweede elftal werd afgelopen zaterdag afgesloten met een bekerwedstrijd in Apeldoorn tegen het eerste elftal van zondagploeg Columbia. Beiden ploegen had eerder zowel Apeldoornse Boys als Sint Bernhard aan de respectievelijke zegenkarren gebonden, zodat de winnaar van dit duel door zou bekeren.

Voordat er afgereisd zou worden naar Apeldoorn stond er een lunch bij In de Volksmond op het programma. De uitgebreide lunch bestond uit soep, brood, sap en andere dranken en zorgde er voor dat alle spelers en staf goed geprepareerd werden voor de wedstrijd. Nadat iedereen verzadigd was nam trainer Pascal Diender het woord en werd de voorbereidingsperiode doorgenomen en werden er tevens nog wat andere zaken besproken. Nadat teamleider Jan Betten de lunch had afgesloten, sloten enkele spelers aan bij het 3e en kon de rest nog even in de zon zitten alvorens in de auto te stappen richting Apeldoorn.

Columbia bleek over een mooi natuurgras veld te beschikken. Nadat eerder een doelpunt van Dennis Folkers was afgekeurd kwam DVS na 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Een schot van Lars van Wetering werd aangeraakt waardoor de keeper kansloos was. De assist kwam van Vinh-Dat Ly. Ondanks dat er was aangegeven dat men zoveel mogelijk uit de duels diende te blijven, gebeurde dit naarmate de tijd vorderde steeds meer en sloop er daarnaast enige onachtzaamheid in de ploeg. Toch kreeg DVS een grote kans, een 1-op-1 mogelijkheid met de keeper was niet besteed aan Lars van Wetering.

Nadat eerder een schot van Columbia op de lat eindigde en er tevens een doelpunt was afgekeurd kwam Columbia na een half uur spelen op gelijke hoogte. Na een overtreding van Guido van de Belt werd de toegekende penalty benut. 1-1. De rest van de eerste helft verzandden de aanvallen van DVS en probeerde Columbia er nog een aantal maal snel uit te komen, kansen vielen er niet meer te noteren.

Ondanks de 15 minuten in de kleedkamer veranderde het spelbeeld na rust niet. Columbia schuwde de fysieke duels niet en DVS liet zich hier toe verleiden. Met invaller Jelle Zeeboer kwam er wel wat meer diepte in het spel van DVS. Behoudens een kans voor Isa Kisiler na goed voorbereidend werk van Jelle Zeeboer kwam dit verder niet tot uiting. De soms warrig leidende scheidsrechter floot niet in het voordeel van één der twee partijen, maar bestrafte het fysieke spel van de gastheer wel met enkele gele kaarten.

DVS had aan één moment van geluk genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een indirecte vrije trap op de rand van de vijandelijke 16 leidde tot de 1-2. Na klaarleggen van Jelle Zeeboer werd het schot van Lars van Wetering aangeraakt waardoor de keeper kansloos was en de bal in het net belandde. Voor meer rust op het middenveld kwam Job Kuipers in de ploeg.

Na de hernieuwde voorsprong voor DVS was Columbia genoodzaakt om wat aanvallender te gaan spelen. Ondanks dat het spel zich hierdoor eindelijk ook wat meer afspeelde op de helft van DVS kwam de thuisploeg niet tot mogelijkheden. De ruimtes die ontstonden door de veranderde tactiek van Columbia leidde er wel toe dat de aanvallers van DVS meer konden creëren. Zo kregen Lars van Wetering en Isa Kisiler beiden een grote kans na voorbereidend werk van Lars Dekker en Job Kuipers, maar werden deze mogelijkheden verkwanseld. Zodoende kwam er geen verandering meer in de uitslag en behaalde DVS 2 de derde bekeroverwinning.

Aankomende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, er wordt wederom afgetrapt in Apeldoorn. Ditmaal tegen de reserves van CSV Apeldoorn.