DVS'33 Ermelo JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse K

2 november 2013 10:30

Junte, H.

Afgelopen zaterdag kregen de supporters van Be Quick’28 C1 en DVS’33 Ermelo C1 een wedstrijd voorgeschoteld waarin bij beide teams twee speerpunten te ontdekken vielen; gewoon lekker willen voetballen en het bieden van goed veldspel en daarin slaagde men uitstekend. DVS C1 creëert in de 10e minuut haar eerste kans: Bas de Groot wordt door Marvin Hanenberg de diepte ingestuurd maar zijn voorzet wordt gepakt door de Zwolse goalie. Twee minuten later weer een uitval van DVS C1 via Mahunda Sinyangwe en Ivar v.d. Brink, Huub ter Horst speelt zich vrij maar zijn voorzet gaat voor de goal langs.

Spel ging over en weer
Vijf minuten later weer een goede aanval over links; Ivar v.d. Brink speelt Huub ter Horst vrij en diens voorzet bereikt Ruben v.d. Berg die vervolgens aflegt op Danny Lubbersen maar zijn schot wordt vervolgens gepakt. In de 21e minuut doet de Zwolse club iets terug maar DVS C1 staat gewoon goed gepositioneerd; vanuit de tweede lijn schiet Be Quick C1 de bal naast het Ermelose doel. Vijf minuutjes later een soort gelijke situatie maar wederom vanuit de tweede lijn schiet de thuisploeg de bal over.

CorJan goed bezig
Twee minuten later noteert de elftalcorrespondent van DVS een vrije trap voor de Zwollenaren maar de Ermelose goalie CorJan de Vries weet een rare bal met zijn voeten te keren. In de 31e minuut een DVS aanval via Josh Bleijenberg die Bas de Groot weet weg te sturen maar diens voorzet komt net niet terecht bij Ruben v.d. Berg. Een minuut later weet Be Quick’28 vanuit de omschakeling razend snel uit over rechts maar opnieuw weet CorJan de Vries de boel te klaren, hij redt met zijn voeten. Beide teams zoeken de rust op met een 0-0 tussenstand. Het team van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger kan tot dusver tevreden zijn er werd tegen de koploper heel volwassen gespeeld. Rustig en geconcentreerd en met goed voetbal.

Goed voetbal
Na rust zien de voetballiefhebber eigenlijk hetzelfde spelbeeld, twee goed voetballende teams met de juiste intentie. In de 37e speelminuut een goed kans voor de thuisploeg maar de bal wordt echter over geschoten. Twee minuutjes later weer een goede aanval van Be Quick’28 maar de Ermelose doelman CorJan de Vries weet opnieuw redding te brengen. In de 47e minuut een goede uitval van DVS C1 en er rest Be Quick ’28 niets anders dan een overtreding op Huub ter Horst- een vrije trap die overigens niets opleverde.

DVS neemt voorsprong
Naarmate de wedstrijd vorderde nog steeds het zelfde spelbeeld en een DVS dat goed samenspel levert op het middenveld en zo rond de 52e minuut een dreigend DVS, helaas is de eindpass op Huub ter Horst net iets aan de harde kant. In de 57e minuut weet Danny Lubbersen goed druk te zetten en zich vrij te spelen en daarna wordt Ruben v.d. Berg bereikt en deze weet er bekeken 0-1 voor DVS van te maken. Daarna kreeg DVS alle ruimte om het duel definitief op slot te gooien maar met name ontbrak het aan een goede eindpass om daar verder iets mee te doen. Een leermomentje dus…Men liet overigens lang doorspelen maar de Ermelose formatie stond gewoon goed en gaf nooit meer iets weg. Kortom, de koploper werd in het hol van de leeuw verslagen en dat is iets waar men terecht trots op mag zijn!

Een fraaie derde plaats…
Door deze knappe uitzege op Be Quick’28 C1 kroop de formatie van Jos, Jeroen en Jan naar een puike derde plaats in de Hoofdklasse K met slechts één en twee punten achterstand op respectievelijk Be Quick’28 C1 en koploper SVI C1. De terugreis naar Ermelo moet een feestelijk trip zijn geweest, dat kan haast niet anders. Op zaterdag 9 november wacht er een thuiswedstrijd tegen Zeewolde C1. Daarover later meer in een voorbeschouwing. Met dank aan de elftalcorrespondent en een felicitatie richting DVS C1!