Sparta Nijkerk JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e divisie B

3 september 2016 10:45

Talhi, J.

De zon schijnt op volle kracht als de scheidsrechter op zijn fluit blaast voor aanvang van de eerste competitie wedstrijd voor de mannen van de JO13-1. Het is wel even wennen voor een groot aantal spelers. Een andere club, een nieuw team, een ander shirt, geen D1 meer maar JO13-1. Ook voor mij is het flink wennen. Van FC Horst, ons oranje, naar de trots van Ermelo. Mijn oranje hart zal niet gauw geel-zwart kleuren, maar als je zoon kiest voor DVS dan moet je als ouder toch ook een steentje bijdragen, en dat doen we graag.

Is de JO13-1 er klaar voor? In de voorbereiding hadden de mannen al een paar mooie resultaten geboekt. Belangrijker nog de boys hadden goed voetbal laten zien volgens Trainer Marco Hop. Nu is het voor het echie en de mannen lijken gespannen. Om 10.45 uur, als Emiran Baycan voor DVS mag aftrappen, is de tribune inmiddels al aardig volgelopen en de sfeer zit er al goed in. DVS kan niet voorkomen dat Sparta Nijkerk het spel naar zich toetrekt en onze verdediging flink aan de bak moet. Ook keeper Roan van Kooi krijgt alle tijd om zijn talent te etaleren. Nummer 14 (wie anders) en nummer 7 van Sparta Nijkerk zijn een ware plaag voor de verdediging van DVS. Maar ze weten stand te houden en na 10 minuten spelen is het eindelijk DVS die wat terug kan doen. De keeper van Sparta wordt eindelijk aan het werk gezet maar veel stelt het nog niet voor. Sparta blijft de bovenliggende partij en forceert aan de lopende band een aantal corners. De druk op het goal van Roan is enorm. Onze mannen komen niet in hun spel, Sparta zit er boven op, is feller en weet elkaar beter te vinden. In de 20e minuut wordt spits Tom Hijmissen eindelijk in stelling gebracht. Hij weet zijn tegenstander van zich af te schudden en kan uithalen. Maar het voortreffelijke keepertje gooit zich voor het schot en weet de bal te keren. DVS kruipt wat uit zijn schulp en komt eindelijk toe aan wat aanvallen. Na een mooie combinatie met Bilal Said Sahin weet Emiran door te breken. Maar zijn inzet gaat naast. Vlak voor rust is het toch weer Sparta en komt DVS goed weg. Keeper Roan  moet uitgestrekt naar de hoek en weet met zijn vingertoppen de bal uit het hoekje te tikken. De scheids vindt het genoeg en fluit voor de rust. Ruststand 0-0

Het publiek is niet echt  gerust. Het spel is rommelig, slordig, weinig voetbal. We mogen van geluk spreken dat het nog 0-0 staat hoor ik iemand zeggen. Inderdaad dat denk ik ook. Sparta is de betere ploeg. Trainer Robin zal flink aan de bak moeten om het team daadwerkelijk aan de praat te krijgen.

De mannen lijken inderdaad goed te hebben geluisterd en komen herboren de kleedkamer uit. Al vrij vlot is de motor van het middenveld Owen Muller dicht bij een doelpunt. Hij wordt op rechts hard onderuit gehaald en Chris van Krimpen mag de vrije trap nemen. Hij gooit de bal voor de pot en Owen weet de bal te koppen. Maar de bal belandt in de handen van de keeper. Kort daarop krijgt Chris weer de ruimte om de bal voor te gooien. Nu is het Merlijn Verdoorn die kan uithalen, komt dat schot…. helaas gaat zijn inzet net naast. DVS lijkt zijn draai te hebben gevonden, de vleugels worden eindelijk gevonden en zowaar creëren onze mannen wat kansen. Het publiek, onder leiding van Van Krimpen sr.  laat zich ook horen en sfeer lijkt er eindelijk goed in te komen. Een doelpunt hangt in de lucht. Leon Opdam krijgt op mooi aangeven van Bram Speksnijder een mooie kans maar weer staat de keeper in de weg. Dan slaat het noodlot toe. In de 20e minuut wordt een vrij trap op 30 m van eigen doel wat klungelig genomen. Sparta is er als de kippen bij en weet de bal te onderscheppen. Een vrije doortocht voor de spits van Sparta tot gevolg. Roan, die de nul al regelmatig op miraculeuze wijze heeft weten te houden, kan deze inzet helaas niet meer stoppen.  0-1  Dit is een domper, vijf minuten voor tijd wordt Thijs van Diermen naar voren gestuurd om de voorhoede te ondersteunen. Deze alles of niets poging pakt helaas verkeerd uit, Sparta profiteert van de ruimte achterin en de 0-2 ligt erin. DVS geeft niet op en blijft de aanval zoeken. Leon weet door te breken op links, de voortreffelijke keeper (blijkt keepster) moet aan de noodrem trekken en Leon wordt onderuit gehaald. Penalty!! Owen gaat achter de bal staan en haalt snoeihard uit. De bal spat uiteen op de lat maar in 2e instantie weet hij de bal toch in het doel te werken. 1-2  Even is daar weer hoop maar de voortreffelijk leidende scheids vindt het welletjes en fluit voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 1-2. Jammer mannen. De 2e helft biedt zeker perspectief voor een mooie competitie.  Sparta gefeliciteerd met de overwinning.