2 - 2

DVS'33 Ermelo JO13-1JM

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e divisie B

12 november 2016 10:30

Het is 10.30 uur als de scheidsrechter fluit voor aanvang van de wedstrijd. DVS begint nerveus, wat zeg ik… gewoon beroerd. Waar is de team spirit, die 3 weken geleden is opgedaan tijdens de commando training. Alles lijkt verdwenen en CSV ruikt zijn kans. Als snel moet DVS twee corners weggeven en er ontstaat er grote paniek voor de goal van keeper Roan van Kooij. Hij weet zijn doel nog schoon te houden maar even later is het dan toch raak. Met een mooie aanval weet CSV door onze verdediging te slingeren en zet de score al snel op 1-0. Gaan we weer, denk ik hard op. Het zal toch niet waar zijn, wij zijn toch zeker Sinterklaas niet!! De mannen van CSV staan 3 punten boven ons, hier moet een goed resultaat neer gezet worden willen we niet geheel afhaken in de competitie. Onze mannen lijken het nog niet door te hebben, of is het de spanning die in de koppies zit. Na een kwartier spelen lijkt DVS zich wat te herstellen en weten de vleugels Leon Opdam en Tom Strijdhorst een paar keer gevaarlijk door te breken. Maar echte kansen worden nog niet gecreëerd. Het blijft zwoegen en zweten voor de mannen en DVS komt een paar keer goed weg. Vlak voor rust wordt de druk toch te groot en de  gevaarlijke nr. 11 van CSV weet door te breken en schuift de bal in het doel. 2-0 tevens ruststand.

Tijdens de thee zullen coach Marco en Robin hun mannen op scherp moet zetten anders gaat dit niet goed komen hoor ik van alle kanten. Het in groot getale meegereisde publiek is teleurgesteld en begrijpt er niets van. Een bakje koffie doet ons goed en men is al gauw weer om. Onze mannen hebben zich de eerste helft niet van hun beste kant laten zien, doen ze dat de tweede helft wel dan is er nog veel mogelijk.

De zon schijnt nog steeds als we weer richting het veld lopen. Het is gewoon geweldig lekker weer om een balletje te trappen. DVS lijkt het te begrijpen en heeft in de kleedkamer de koppen weer de zelfde kant op gezet. Met een aantal (positie) wissels komt het als een raket uit de start blokken. Collectief wordt er druk gezet en de één na de ander aanval wordt op de mat gelegd. Het kan niet uitblijven en na 10 minuten is het raak. Leon weet over rechts door te breken en kan uithalen maar de keeper weet de bal weg te werken. Leon krijgt een tweede kans geboden maar ook die wordt door de keeper weggewerkt. Spits Tom Hijmissen is er als de kippen bij en weet de bal er met een halve omhaal in het doel te werken. 1-2. DVS raakt op stoom en gaat onder de bezielende leiding van coach Marco, Robin en good old Gijs op zoek naar de gelijkmaker. CSV moet bij regelmaat aan de noodrem trekken met gevolg dat DVS een paar vrije trappen krijgt op een mooie positie. Maar het vizier staat vandaag niet goed afgesteld, de bal wil er niet in. Toch blijft DVS drukken, de mannen geven niet op. Het is de goed spelende Bilal Said  Sahin die zijn wedstrijd bekroont met een prachtige treffer. Op zo’n 20 meter van het doel weet hij de bal uit de kluts op te pikken en haalt vernietigend uit. Snoeihard belandt de bal in de bovenhoek. 2-2. Het publiek op de banken en het dak gaat er af op sportpark Orderbos in Apeldoorn. Nog 5 minuten spelen, nu doordrukken denk ik maar de mannen lijken leeg gestreden. CSV lijkt wat energie over te hebben en geeft nog een keer gas. De mannen achterin die het werkelijk voortreffelijk hebben gedaan de 2e helft moeten nog even flink aan de bak om de 2-2 vast te houden. Maar het lukt, de scheids kijkt eens op zijn klokje en fluit voor het einde van de wedstrijd. Na een sterke 2e helft kijken we met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd, waren we de wedstrijd maar begonnen zoals de 2e helft dan hadden we…..??   Toch zijn we trots op onze mannen en gaan we met een goed gevoel en 1 punt naar de Sinterklaasintocht.  Eindstand 2-2