WSV JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e divisie B

18 februari 2017 10:45

D. Liibaan

Eindelijk, na precies 10 weken, is het weer zover, onze mannen mogen weer aan de bak. Vorige week werd de wedstrijd nog afgelast maar nu lijkt het veld er prima bij te liggen. Iedereen lijkt er weer zin in te hebben want het is weer gezellig druk aan de zijlijn. Wat zeg ik, het is moeilijk een plekkie te vinden. Even terug kijken op de uitwedstrijd in Apeldoorn weet ik me nog te herinneren dat de teams aan elkaar gewaagd waren al had DVS beste kansen. Maar helaas wisten onze mannen deze niet te benutten en zagen een 2-1 voorsprong vlak voor het einde van de wedstrijd in rook op gaan.

Het is 10.45 als de scheids op zijn fluit baast voor aanvang van de wedstrijd. Ik ben wat laat en heb mijn plek nog niet gevonden of de bal ligt er al in. DVS mag aftrappen maar lijdt al snel bal verlies en WSV neemt over. Onze mannen lijken nog niet wakker en WSV weet onmiddellijk te profiteren van een misverstand in onze verdediging. De bal ligt er al in voordat ik mijn camera uit de tas heb gehaald. Niet te geloven, maar het score bord liegt niet en geeft de 0-1 aan. DVS mag weer aftrappen en lijkt wakker. Al snel wordt rechter vleugel spits Leon gevonden. Hij vliegt langs zijn tegenstander maar wordt keihard onderuit gehaald. Vrije trap, Bram gooit de bal voor de pot maar helaas de bal wordt naast gekopt. DVS zit er bovenop en al snel wordt er weer een mooie aanval op de mat gelegd. Tom weet Bram de diepte in te sturen. Met twee man in zijn rug weet hij de 16 m te bereiken maar wordt dan onderuit gehaald. De scheids wijst gedecideerd naar de stip. Penalty!! Leon voelt zich top en gaat achter de bal staan. Vol overtuiging jaagt hij de bal in de rechterhoek, de keeper is kansloos. We zijn amper 3 minuten bezig en de stand is al 1-1, dit belooft wat. Beide teams hebben er zin en er wordt flink strijd geleverd. DVS heeft toch het beste van het spel en creëert een paar mooie kansen maar verzuimt te scoren. WSV loert op de counter en onze verdediging moet regelmatig flink aan de bak om het gevaar te stoppen. Ook keeper Roan krijgt geen tijd om koude handen te krijgen. Eindelijk is het raak als Leon weer eens langs zijn tegenstander flitst. Hij weet de bal bij spits Emirhan te krijgen, deze haalt uit en de bal verdwijnt snoeihard in de touwen 2-1. Tjakkkaaaaa!! Bravo mannen. Vlak voor rust weet WSV het DVS nog erg moeilijk te maken maar de mannen achterin vechten als leeuwen en houden stand.  Ruststand 2-1.

DVS knalt er na de rust meteen weer boven op en forceert al snel een hoekschop. De bal wordt voor de pot gegooid en Bilal kan uithalen. Maar weer staat de keeper in de weg. Kort daarop is het Leon die op goed aangeven van Figo door kan breken. Hij snijdt naar binnen en haalt uit maar de keeper weet de bal knap tot hoekschop te verwerken. Ook deze hoekschop levert niets op. Kans op kans weet DVS te creëren maar de bal wil er niet in. We staan dan wel met 2-1 voor maar de punten zijn nog lang niet binnen. WSV denkt er ook zo over en knokt wat het waard is. Als jullie niet scoren dan doen wij het wel lijkt WSV te denken en met een mooie aanval weet het onze mannen in de luren te leggen en de bal verdwijnt in het netje 2-2. DVS, niet van de leg,  blijft de aanval zoeken en weet via de vleugels grote kansen te creëren maar de bal wil er niet in. Een angstig gevoel bekruipt me en het noodlot slaat toe. De spits van WSV weet door te breken en wordt door een van onze mannen onrechtmatig onderuitgehaald met een penalty tot gevolg. Komt dat schot….Keeper Roan zit in de goeie hoek maar de bal verdwijnt in het uiterste hoekje 2-3. Het kan niet waar zijn! Kans op kans wordt er gecreëerd maar we staan gewoon met 2-3 achter. De moed zakt me in de schoenen maar de mannen van Marco en Robin denken daar anders over. Ze gaan stug door met het zoeken naar een doelpunt. Tien minuten voor tijd is het dan eindelijk raak, en hoe!! Met een aanval uit boekje wordt eindelijk de dik verdiende treffer er in geschoten. Goed spelende Figo weet de bal op de linker flank te veroveren en met een mooie pass tussen 3 man door Tom te bereiken. Tom snijdt naar binnen en legt de bal pan klaar voor opkomende Bilal. Deze haalt vernietigend uit en de bal verdwijnt snoeihard in de touwen 3-3. Beide teams zetten er nog een tandje bij en lijken geen van beide genoegen te nemen met 1 punt. Luid aangemoedigd door het publiek wordt er tot de laatste minuut  gestreden voor de 3 punten. Maar helaas de punten worden net als de wedstrijd in Apeldoorn gedeeld. Eindstand 3-3.