3 - 1

DVS'33 Ermelo JO13-1JM

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e divisie B

29 april 2017 10:15

In de thuiswedstrijd tegen koploper Roda speelde DVS een van zijn beste wedstrijden. Er werd niet gescoord die wedstrijd maar de amusement waarde van deze wedstrijd was zeker een 9+. De mannen verdienden die wedstrijd misschien wel 3 punten maar het bleef  jammer genoeg bij maar 1 punt. Roda staat nog steeds bovenaan en moet vandaag winnen om dit ook te blijven. Jonathan uit Zeist hijgt de mannen uit Leusden in de nek.

DVS mag aftrappen en start net als in de thuiswedstrijd furieus. Geen spoortje van angst te bespeuren bij de mannen uit Ermelo. We zitten amper in de 2e minuut en Owen kan uithalen. Snoeihard knalt de bal tegen de paal. De keeper van Roda staat verstijft, hij heeft de bal niet eens zien aankomen zo lijkt het. Maar helaas pindakaas de bal moet tussen de palen, al klinkt het als muziek in de oren, tegen de paal levert helaas niets op. DVS blijft de aanval opzoeken en maakt het de mannen uit Leusden behoorlijk lastig. Even later is het Axel die kan uithalen, maar helaas zijn schot wordt van richting veranderd en gaat naast. In de 8e minuut is het Roda dat met een snelle counter door onze verdediging heen snijdt. Keeper Roan gooit zich voor het schot en weet de bal over de achterlijn te werken. Beide ploegen lijken ,na een sterk begin van DVS, elkaar wat af te tasten. DVS laat de bal goed rondgaan en Roda lijkt af te wachten totdat het kan toeslaan met een snelle counter. Als Bram na circa 20 minuten spelen uitvalt met een blessure, trekt Roda het initiatief naar zich toe. De lange nr.13 en de snelle nr. 10 van Roda lijken hun draai te vinden. Onze mannen achterin moeten vol aan de bak. DVS weet zich heel af en toe onder de druk uit te voetballen. Het levert zowaar een vrije trap op. Chris gaat achter de bal staan. Komt dat schot…. naast. DVS lijkt de rust te halen zonder tegendoelpunt maar dan slaat het noodlot toe. De spits van Roda kan schieten. Keeper Roan lijkt goed opgesteld maar de bal wordt door een speler van Roda, al dan niet buitenspel, van richting veranderd en verdwijnt in het net. De scheids wijst naar de middenstip, 1-0 Roda. DVS lijkt even de kluts kwijt en Roda ruikt zijn kans. De druk wordt nog eens opgevoerd en kansen volgen elkaar in hoog tempo op. DVS houdt zich staande en weet de schade beperkt te houden tot de rust.

In de rust wordt druk gespeculeerd. Er is nog van alles mogelijk  is de mening. Roda speelt ook niet echt kampioenwaardig maar is met de lange nr. 13 en de behendige nr. 10 knap gevaarlijk. Het verlies van Bram is bij DVS duidelijk merkbaar maar gelukkig wordt er hard gewerkt achter de schermen om hem weer fit te krijgen.

Optimistisch gaan we de 2e helft in, maar al snel lijkt dit voorbij als Roda de 2-0 er in schuift. Onze mannen geven niet op en doen er een schepje bovenop. Eindelijk weten onze buitenspelers gevaarlijk te worden. Eerst is het Leon die doorbreekt en met een voorzet komt. Even later is het Tom die zijn man te snel af is. Maar zijn tegenstander weet daar wel raad mee en haalt de kleine man onderuit. Owen is er als de kippen bij en neemt gedecideerd de vrije trap. Nu is het niet de paal maar de lat die hem in de weg zit. DVS drukt door, Emirhan mooie steekbal op Tom maar de keeper is er net iets eerder bij. Weer niet! Even later wordt Owen op 20 meter van het doel getorpedeerd. Bram die weer fit is gaat achter de bal staan. Komt dat schot…… recht in de handen van de keeper. Maar keepertje, keepertje wat doe je nou! Hij laat hem door zijn handen en benen glippen en pats de bal ligt in het net. DVS neemt dit cadeautje gretig aan. 2-1. Nu gas erop mannen denk ik hard op. Maar de mannen lijken moe gestreden en het is Roda dat nog een keer laat zien waarom het bovenaan staat. Even wordt de druk weer opgevoerd en voor we het weten ligt de 3-1 erin. Al snel fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 3-1. Gefeliciteerd Roda.