Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e divisie B

6 mei 2017 10:45

Bussel, J.A. van

DVS zwoegend naar het einde van de competitie.

De zon schijnt volop als ik met mijn zoon richting DVS fiets. Hij heeft er zin in zegt ie. Deze laatste wedstrijd gaan we 3 punten pakken pap. DVS heeft ze niet echt meer nodig om in de 3e divisie te blijven maar het zou wel mooi zijn als de mannen het seizoen afsluiten met een goeie wedstrijd. Aan het weer, al staat er nog een frisse wind, kan het niet liggen en de opkomst van de ouders is weer geweldig. Ook opa Muller, met de zomer in zijn hoofd, is er weer bij.  Veld 2 wordt op het laatste moment nog even ingeruild voor veld 6.

Inmiddels is het 11.15 uur als de scheids fluit voor aanvang van de wedstrijd, CSV mag aftrappen. Beide ploegen laten de bal wat rond gaan en het zijn de mannen uit Apeldoorn die de eerste kans krijgen. Keeper Roan is in vorm en weet de bal naast te kijken. Even later is het DVS dat een vrije trap krijgt op zo’n 20 meter van het doel verwijderd. Een mooi klusje voor Bram. Komt dat schot…………….. mooi schot maar net iets te hoog, over! Terwijl CSV de bal bij vlagen goed rond laat gaan,  blijven echte kansen uit totdat DVS een corner forceert. Tom gooit de bal hoog in de 16 maar de bal wordt weggewerkt. De afvallende bal komt weer voor zijn voeten en Tom kan uithalen. Terwijl ik de bal rakelings naast zie gaan denkt het publiek, dat recht tegen de zon in kijkt, daar heel anders over. Het spel golft op en ik moet eerlijk zijn de mannen uit Apeldoorn hebben het beste van het spel. DVS laat niet veel zien. Als CSV weer een corner forceert moet er door een van onze verdedigers aan de noodrem worden getrokken. De scheids is gedecideerd en wijst naar de penalty stip. Roan wrijft is in zijn handen en is er klaar voor. Het is de keeper van CSV die de penalty gaat nemen. Het publiek houdt de adem in. Komt dat schot…..!!!!! goed schot, dito redding. Het rubber spat alle kanten op als keeper Roan lang uit naar de hoek vliegt. Met zijn vingertoppen weet hij de bal net te keren. Bravo Roan! De scheids heeft genoeg gezien en fluit voor de rust.

In de rust staan wij ouders weer al beste stuurlui aan de wal en weten wel wat er moet gebeuren. Druk wordt er weer geanalyseerd en geadviseerd. Gelukkig zijn onze mannen toevertrouwd aan een paar coaches die het koppie er bij hebben. Of toch niet? Beide Die Hard Feyenoord fan en vanaf hun kindertijd al wachtend op een kampioenschap. Mannen nr.14 heeft lang geleden een belangrijke rol gespeeld in de Feyenoord historie. Morgen is het 7 mei dat is de helft van 14 mei. Da’s logisch!  Op 14 mei wordt de beste club kampioen. Da’s logisch. Zou Cruijff zeggen.

Het is de scheids die me uit de dromen helpt, onze mannen mogen weer. DVS trapt af maar levert de bal al snel weer in. Na 5 minuten spelen geef ik de moed op, het gaat hem vandaag niet worden. Onze mannen lijken het vandaag niet te hebben. Het blijkt moeilijk om de bal ook maar drie keer naar elkaar over te spelen. CSV combineert beter maar kan ook niet echt een vuist maken. Net als de zon vat op me begint te krijgen en mijn gedachten in Stockholm en het Leidseplein zitten krijgt DVS zowaar een penalty als Bram wordt onderuitgehaald. Er wordt getwijfeld van wie gaat hem nemen. Dat geeft wel aan dat ook niemand van de mannen echt lekker in de wedstrijd zit. Owen neemt toch de verantwoording en gaat achter de bal staan. Komt dat schot…………….. naast!!! Een voorsprong zou ook niet echt verdiend zijn geweest. Het lijkt op een typische 0-0 wedstrijd uit te lopen maar niets is minder waar. CSV weet met een mooie aanval de bal alsnog in het net te krijgen en mag verdient de 3 punten mee  naar huis nemen. Het is jammer dat het seizoen zo moet eindigen maar wij zijn trots op onze mannen dat de doelstelling het handhaven in de 3e divisie is behaald.