DVS JO17-1 voetbalt zich tegen Nunspeet fraai naar een thuiszege

Nunspeet JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, Hoofdklasse K

10 september 2016 12:30

Norden, N. van

Afgelopen zaterdag en wel op 10 september 2016 ontving DVS’33 Ermelo JO17-1 streekgenoot Nunspeet JO17-1. Ondanks de hoge zomerse temperaturen kregen de toeschouwers een onderhoudend competitieduel aangeboden. Een duel dat uiteindelijk in het voordeel van DVS eindigde. Kortom, het werd 4-2 voor de manschappen van trainer/coach Lennart Smedes. Die uitslag van 4-2 had ook zomaar heel anders kunnen zijn want met name de thuisploeg verzuimde zich tijdens de eerste helft zichzelf op een zeker moment te belonen. Ook de rol van beide goalies was zeker niet onbelangrijk in dit Onder 17 zaterdag, JO17-1, Hoofdklasse K duel. Beide keepers waren enorm op dreef. Een verslag.

Defensie goed op orde
Om 12:38 uur floot scheidsrechter Dhr. N. van Norden het duel tussen DVS JO17-1-Nunspeet JO7-1 op gang, De Ermelose formatie had er goed zin aan. Eren Turan Yavuz begon goed aan het duel en er volgden in die beginfase meteen al goede acties van Rens Mulderij en Jonathan Martina. De DVS verdedigers Sebastiaan Knijn,  Yannick Olofsen, Rowan Pul en Latif Uzen hadden hun zaakjes goed op orde. Om 12:43 uur zette de DVS speler Nasreddine Sealiti het spel op de wagen en kon uiteindelijk Jonathan Martina heel gevaarlijk worden. Uiteindelijk wist de uitstekend keepende doelman van Nunspeet klaarheid te brengen.

Gastvrouw Annemieke Wessels en scheidsrechter Dhr. N. van Norden

Handsbal over het hoofd gezien
Ook noteerde ondergetekende een hele fraaie voetbalactie tussen Eren Turan Yavuz en Rens Mulderij maar wederom wist de defensie van Nunspeet het gevaar te elimineren. Uiteraard deed Nunspeet iets terug en nu was het Sebastiaan Knijn die de bal rigoureus wist te ruimen. De trainerskompaan van de DVS trainer/coch Lennart Smedes en wel Jeroen Hop ging maar eens goed achter zijn ploeg staan: ‘Schakel! Schakel! Doe mee!’ Om 12:10 uur werd de wedstrijd even onderbroken voor een blessure van Rowan Pul maar gelukkig kon Rowan de wedstrijd weer voortzetten. Bij een mooie aanval van Nunspeet was het tenslotte de op dreef zijnde DVS goalie GerJan van Winkoop die fantastisch goed in wist te grijpen en na een bliksemssnelle spelhervatting van DVS leek er handsbal te zijn gemaakt in het zestienmetergebied van Nunspeet. Waarschijnlijk zag scheidsrechter Van Norden dit voorval over het hoofd want zo snel verliep de uitbraak van gastheer DVS.

Nunspeet op voorsprong
Nadat we eerst Rowan Pul op avontuur zagen gaan waren na een perfecte corner van Eren Turan Yavuz met name Nasreddinne Sealiti en Rens Mulderij heel dreigend aanwezig maar de doelman van Nunspeet bleek uiteindelijk de sterkste. Dan is er ineens om 13:00 uur dat onnodige en hele dure balverlies van DVS en Nunspeet weet daar heel slim en efficiënt gebruik van te maken. Pats, 0-1! Het zijn dan Karim Arzini en Marvin Hanenberg die een tandje bij zetten en nog geen zeven minuten later staan de partijen weer op gelijke hoogte. Het is de ongrijpbare Jonathan Martina die met een prachtige streep in de linker kruising de stand op 1-1 weet te brengen. Voorwaar een prachtig doelpunt!

Bal teistert linkerpaal!
Daarna wat afstandsschoten van Rens Mulderij en een stukje hogeschoolvoetbal van het trio Yannick Olofsen,Rens Mulderij en Karim Arzini en opnieuw is de Nunspeet goalie een sta-in-de-weg. Dan lijkt Jonathan Martina zijn team op voorsprong te gaan brengen maar de linkerpaal brengt redding voor Nunspeet! Even later is het wel raak voor het team van Lennart Smedes, Jeroen Hop, elftalleider Godert de Leeuw en grensrechter Hans Olofsen. Uit een hoekschop van Eren Turan Yavuz weet Jonathan Martina fraai raak te koppen, 2-1!

DVS trainer/coach Lennart Smedes bezint zich op een strategie

Nunspeet geeft niet op
Nunspeet doet wederom iets terug en we zien hun nummer zes een vrije trap net naast het Ermelose doel schieten. Nadat we Latif Uzen en Nasreddinne Sealiti nog een keer gevaarlijk zagen opstomen werd Nunspeet vlak voor rust nog een keer gevaarlijk maar nu bracht de DVS doelman GerJan van Winkoop redding. Rust 2-1.

GerJan van Winkoop goed bezig
In de tweede helft bracht Marvin Hanenberg op een bepaald moment rust in het spel en zagen we Karim Arzini net iets te laat opduiken in het zestienmetergebied van Nunspeet. Eren Turan Yavuz liet een schot op doel los die vervolgens vol het hoofd van een Nunspeet verdediger raakte. De jongen kon gelukkig het spel voortzetten. Dat weet de thuisploeg haar voorsprong te vergroten; uit een corner van Rens Mulderij weet Sebastiaan Knijn om 13:57 uur fraai 3-1 te scoren. Vlak daarna zien we de nummer zes van Nunspeet een goed geplaatst schot los laten maar opnieuw is doelman GerJan van Winkoop alert en ter plekke.

Elkaar stimuleren
Tijdens een korte drinkpauze hamert de DVS JO17-1 trainer/coach Lennart Smedes er op vooral het geduld te bewaren, een hoog tempo te houden en vooral het balletje rond te laten gaan en lest but not least elkaar te stimuleren. De spelersgroep pikte dat vervolgens prima op.

DVS defensie in volle concentratie

Nunspeet terug naar 3-2
Dan verlaten Nasreddinne en Karim Arzini het veld en worden Nadir Djeddi en Tim Elisa gebracht. DVS zet nog maar eens aan en er is meteen een goede mogelijkheid voor Nadi Djeddi. Diezelfde Nadir zien we even later opnieuw een goede mogelijkheid krijgen maar opnieuw weet Nunspeet de boel te klaren. Dan treedt er een oude voetbalwet in werking oftewel daar waar jij niet scoort doet de tegenstander dat dan wel. Om 14:21 uur weet Nunspeet 3-2 te scoren en is het weer een wedstrijd.

Perfecte timing
Nauwelijks een klein minuutje later maakt de DVS er Jonathan Martina aan alle Nunspeetse hoop een einde door een bal te onderscheppen en het zaakje uit te spelen en te scoren, 4-2 voor DVS! Een geniaal moment en een perfecte timing! Om 14:27 uur zien we nog een zeer doelgerichte Nadir Djeddi aan het werk maar helaas wet hij net niet te scoren. Dan vindt scheidsrechter Dhr. N. van Norden het welletjes en fluit hij het duel ten einde.

Complimenten!
We mochten terugzien op een onderhoudend duel met ondermeer Jonathan Martina in een hoofdrol. Ook de beide keepers waren afgelopen zaterdagmiddag nadrukkelijk en goed aanwezig. Complimenten voor beide teams voor de uiterst sportieve wijze waarop ze elkaar bestreden! Beide teams kunnen met vertrouwen de competitie tegemoet zien. Naast Jonathan Martina en doelman GerJan van Winkoop vond ik ook Nadir Djeddi heel lekker invallen en ik had die knaapo graag een doelpunt gegund! DVS JO17-1 speelt haar eerst volgende wedstrijd op 17 september tegen en bij DOS Kampen JO17-1. Ik verwijs u graag naar de op handen zijnde voorbeschouwing. DVS JO17-1 van harte gefeliciteerd met deze thuiszege. Ik heb van jullie genoten! Trouwens ook van Nunspeet.