DVS’33 Ermelo en SteDoCo niet verder dan 0-0

Stedoco 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

27 augustus 2016 15:00

D'Onorio, G.

gekomen dan een 0-0, wat overigens niet betekende, dat het een saaie wedstrijd was. Gedurende het gehele wedstrijdverloop kon het kwartje beide kanten opvallen en dat hield het spannend. Achteraf moesten beide trainers tevreden zijn met een punt. De Hoornaarse club was in de twee eerdere confrontaties de onderliggende partij en stal in Ermelo een punt. Dat droeg wezenlijk bij tot lijfsbehoud, maar de Zuid-Hollanders willen dit seizoen duidelijk meer DVS’33 Ermelo en SteDoCo zijn in de onderlinge ontmoeting op de Veluwe niet verder dan een rol in de marge van het degradatievoetbal. Met de mutaties voor dit seizoen stond er wel degelijk een sterkere opponent voor de geelzwarten dan in de vorige jaargang. De nieuwste aanwinst, Noël Goossens van FC Dordrecht, was nog niet van de partij. Maurice van de Wilt, vorig seizoen nog actief bij Spakenburg, bleef de hele middag bankzitter. DVS startte behalve met Kay Velda voor Frank Heus en Paul Eppink weer in de goal in de beproefde opstelling als in de bekerwedstrijd tegen AZSV.

Bezoekers voor de rust dreigender.
Roeland ten Berge verwachtte ook, dat SteDoCo hetzelfde zou spelen als de Aaltense Hoofdklasser. Daar hadden ze overigens wel een tien minuten voor nodig om het spel van DVS te lezen. De wedstrijd pakte wellicht wat anders uit dan verwacht. SteDoCo was zeker niet beschroomd naar Ermelo afgereisd. De compact spelende ploeg van Virgil Breetveld zette goed druk op de bal en voorkwam, dat DVS aan het eigen spelletje toekwam. In balbezit waren de bezoekers zelfs dreigender dan de Ermeloërs. Rico wolven kwam als controleur meer in de laatste linie te staan, terwijl de twee Ermelose back hoger stonden. Wat voor de geelzwarten niet gunstig uitpakte, was dat het veelal één-tegen-één-duels werd. Haico Epe had de handen vol aan Hakan Tokul, maar kwam over het algemeen als winnaar tevoorschijn. Desalniettemin kon hij niet voorkomen, dat de aanvaller in de 9e minuut voorlangs schoot. De Ermelose verdediger stond ook goed bij een vrije trap van SteDoCo in de 20e minuut. Het gaf aan, dat de gasten zonder tot uitgespeelde situaties te komen, driegender waren dan de thuisclub. Daarbij zag Paul Eppink Joran Schröder veel dichterbij hem opduiken dan hem lief was na een diepe bal van Roy Weber. De aanvaller had een goede balaanname in huis, maar voordat deze tot een vervolgactie kon komen, had de Ermelose sluitpost zich al ontfermd over de bal.

De ingelaste drinkpauze halverwege de eerste helft leek voor DVS wat beter uit te pakken, want de geelzwarten pakten de controle over de wedstrijd, maar dat was niet definitief. De strakke voorzet van Haico Epe vond in de 31e minuut geen medespeler en uit de omschakeling kon Hakan Tokul voor gevaar zorgen. Het eindigde in een hoekschop. De gasten mochten een minuut later een vrije trap nemen op de rand van de ‘zestien’ waar Jordey van Dam net langs de vrij gelaten linkerbovenhoek draaide. Hairi Pinarci, die even daarvoor na een goede combinatie te zacht inschoot om doelman Richie Steinmann voor onoverkomelijke problemen te stellen, moest reddend optreden, toen Jesse Wielenga kon aanleggen voor een schot uit een voorzet van Jay Jay Meierdres. Hij blokte de inzet voldoende. DVS kwam kort voor de rust pas voor het eerst tot een schot tussen de palen. Maurice de Ruiter zag zijn lage inzet echter gekeerd worden door Steinmann, waarna slechts een corner restte.

DVS na rust beter in de wedstrijd
Roeland ten Berge kon uiteraard niet tevreden zijn over het verloop van de eerste helft. Hij wisselde controleur Rico Wolven voor aanvaller Frank Heus. De wissel had positieve effecten op de veldverhouding ten faveure van DVS. Het begon met een schot van Maurice de Ruiter en een vrije trap van Kay Velda, dat net voorlangs ging. Aan de andere kant kon Joran Schröder het leer laag in de uiterste hoek plaatsen, maar voorkwam doelman Paul Eppink erger ten koste van een corner. Voor de thuisclub kopte Frank Heus in de 54e minuut uit een corner naast. Bij DVS maakte Deniz Sahbaz na een kwartier in de tweede helft plaats voor Benjamin Roemeon.

Hij liet zijn aanwezigheid vijf minuten later gelden met een schot na een draai, dat rakelings naast ging. De wissel van Van Pijkeren bij de bezoekers voor Luke Molkenboer leidde de drinkpauze in de tweede helft in. DVS bleef ook daarna de bovenliggende partij, maar Frank Heus kon dat in de 72e minuut niet bekronen met een treffer. Hij koos voor een aanname en dan pas een schot en zag vervolgens zijn inzet door een Hoornaars been van richting veranderd worden. Kay Velda probeerde drie minuten later het tevergeefs met een schot na afleggen door Maurice de Ruiter. Jorran van Santen volgde dat voorbeeld even later met eenzelfde effect. Bij SteDoCo probeerde Ali Yilmaz zijn geluk met een inzet twee minuten na zijn invalbeurt in de 80e minuut voor Giovanni Gödeken, maar dat werd gepareerd door Paul Eppink. Het bleef zodoende, zoals het begon, 0-0.
Scheidsrechter D’Onorio, die doorgaans op de zondag fluit en in de Eredivisie van het Futsal, voelde de wedstrijd goed aan en kon het zonder gele kaarten af.

“Je wilt thuis natuurlijk gewoon winnen”
“We moeten onze thuiswedstrijden winnen”. Om die reden kon DVS-trainer Roeland ten Berge dan ook niet tevreden zijn met de 0-0 tegen SteDoCo:“Het viel voor ons niet mee om ons in de eerste helft door de goede organisatie van SteDoCo heen te voetballen. We speelden gewoon 4-4-2, maar we wilden op 3-5-2 uitkomen. Omdat zij met twee spitsen speelden, wilden wij het in het centrum drie tegen twee hebben. De bedoeling was om de bal snel in de as te krijgen, maar wij hadden onze vrije mensen steeds centraal achterin. SteDoCo zette een aantal mensen bij ons vast, waardoor ze in verdedigende situaties al met elf man achter de bal kwamen. We hadden verwacht, dat ze met twee man op eigen helft wat meer zouden gaan storen.

Wij zouden dat met onze drie centrale verdedigers moeten gaan uitspelen. Net als woensdag zouden we dan onze backs vrij moeten krijgen op het middenveld. Jorran en Hayri zouden vervolgens voor de toevoer naar voren moeten zorgen. Dat ging aan het einde van de eerste helft al beter, toen we meer gingen indribbelen, waardoor er bij hun iemand moest uitstappen en er bij ons iemand vrijkwam. In de rust hebben we besloten om het om te gooien en onze controlerende middenvelder weer echt op het middenveld te krijgen. Daarom ging Rico eraf, hoewel hij goed speelde. We hadden toen ook weer meer controle over de wedstrijd. In de tweede helft hebben we dat omgezet met Frank op ‘tien’. Onze backs konden zodoende niet hoog blijven staan. Zij moesten ook wat gaan doen in het kantelen en knijpen en in de ondersteuning van het centrale duo. We wilden onze middenvelders weer in balbezit krijgen en dat ging ook beter in de tweede helft. In die tweede helft speelden we onze middenvelders beter in en hadden we ook een goed overwicht. Zij hebben daar natuurlijk twee hele sterke centrale verdedigers en bij ons was het voorin wat te statisch. Dan hoop je met een beweeglijke speler als Benjamin wat meer te kunnen creëren.

Hij viel ook goed in. Je ziet wel in de afstemming, dat we nog steeds niet top zijn. Met Frank kregen we nog een goede kans, Benjamin schiet net naast en de keeper redt goed op een afstandsschot van Kay. We hebben het wel geprobeerd vanuit de tweede lijn. In sommige situatie moeten we toch nog wat meer geduld hebben. Je wilt thuis natuurlijk gewoon winnen, maar zij hadden het goed staan. Aan de andere kant houden we wel de nul en dat is ook knap.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Roald de Vries, Basil Camara, Jorran van Santen, Haico Epe, Joran Pot (81’ Coen Vloedgraven), Rico Wolven (46’ Frank Heus), Hayri Pinarci, Kay Velda, Deniz Sahbaz, Maurice de Ruiter.
Opstelling SteDoCo: Richie Steinmann, Jermaine van Pijkeren (68’ Luke Molkenboer), Shelton Martis, Gautam Kalpoe, Roy Weber (86’ (Chris Boom), Jesse Wielinga, Giovanni Gödeken (80’ Ali Yilmaz), Jordey van Dam, Hakan Tokul, Joran Schröder, Jay Jay Meierdres

Scheidsrechter: dhr. G D’Onorio uit Hoorn

Resultaten Derde Divisie 27 augustus (4e speelronde):
ONS Boso Sneek-Harkemase Boys: De Friese derby in de Derde divisie was natuurlijk moeilijk te voorspellen. ONS nam gaandeweg het initiatief en scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor leiden de Snitsers het kwartet clubs met vier punten op basis van doelsaldo. Aangezien alle koplopers puntverlies leden, is Harkemase Boys nu met een punt minder in de achtervolging op de vier lijstaanvoerders.
IJsselmeervogels-Rijnsburgse Boys: De “Uien” leken op weg naar handhaving aan de kop. Rijnsburgse Boys nam wat tegen de verhouding in een voorsprong, maar IJsselmeervogels breidde dat nog recht met een 2-1 zege. Ook de geelzwarten volgen nu op een punt terwijl de “Vogels” met o.a. vier punten verzamelden en het middenrif vormen.
Scheveningen-ODIN’59: Breekpunt in de wedstrijd was het rood bij de thuisclub, waar ODIN’59 goed van profiteerde. De debutant pakte vervolgens goed uit met 1-5. ODIN’59 onttroonde Scheveningen daarmee als medekoploper en neemt nu op basis van het beste doelsaldo de eerste plek in.
FC Lisse-VVOG: In een wedstrijd, waar een gemiste strafschop en de tweede gele kaart voor de nemer elkaar in kort tempo opvolgde, werd het 1-1. Ondanks het puntverlies bleef FC Lisse medekoploper. VVOG houdt nu zowel in punten als doelsaldo precies gelijke tred met DVS.
Jong Almere City FC-Capelle: De bezoekers verlieten de jongste stad van het land met een 0-2 overwinning. Capelle nestelde zich mede aan kop. Jong Almere City FC blijft puntloos
Jong FC Groningen-ASWH: De nog ongeslagen debutant won van Jong FC Groningen. De 0-2 maakte van ASWH een medekoploper. De neoprofs nemen de gedeelde 12e positie in.
Jong FC Volendam-Quick Boys: De wedstrijd kwam pas na de rust op gang. De jonge wijdbroeken namen een 1-0 voorsprong en hielden die vast. Daarmee haalde Jong FC Volendam de Katwijkers bij met drie punten.
Huizen-FC Rijnvogels: Van de twee nog puntloze debutanten nam Huizen met een ruime 4-1 zege even afstand van de onderste plaatsen. Door de 4-1 hebben de Gooilanders nu het beste doelsaldo van de vier clubs met drie punten.