94'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

8 oktober 2016 15:00

Bijl, E.R.

De ene wedstrijd is de andere niet. Een week eerder verloor DVS’33 Ermelo onverdiend van Jong Almere City FC en nu stond thuis er bij het verstrijken van de officiële speeltijd tegen sv Huizen een 0-1 stand op het scorebord, maar wel met een toegekende strafschop. Die ging er in en de equipe van Roeland ten Berge wilde meer en kreeg meer. Of zo’n zege dan verdiend is, wil je je dan niet meer afvragen. Het was zuur voor de rodelantaarndrager uit het Gooi, dat zich niet beloond zag voor de goede wedstrijd. De afstand met de eerste veilige plek bleef voor de groengelen hetzelfde, namelijk vier punten. De ploeg van Henk van de Pol mag dus nog op een goede afloop blijven hopen. De Ermeloërs klommen van de zevende naar de zesde plaats met een achterstand van twee op de de vijfde stek.
Roeland ten Berge kon weer gebruik maken Hayri Pinarci, die dan ook weer voor zijn defensie voetbalde. Door de verschuivingen kwam Joran Pot nu achter de twee spitsen te spelen en moest Deniz Sahbaz op de bank plaatsnemen. Henk van de Pol miste het hart van zijn defensie en moest dus sleutelen aan zijn elftal, wat hij met drie verdedigers liet opereren. De man extra op het middenveld moest voorkomen, dat de geelzwarten op hun vertrouwde wijze konden opbouwen.

Weinig boeiende eerste helft besloten met 0-0
In de eerste tien minuten van de wedstrijd had het er nog geen schijn van, dat het plan van de Huizer oefenmeester zou slagen, want de thuisclub startte goed en het eerste gevaar was dan ook van Ermelose kant. Een goede combinatie na balwinst via Frank Heus zette Maurice de Ruiter vrij in de ‘zestien’, maar zijn voorzet vond geen medespeler. Nog binnen de tien minuten speelde Jorran van Santen op rechts zijn opponent uit en zijn voorzet bereikte Frank Heus. Zijn schot was niet hard, maar doelman Johan Verkerk had er nog wel moeite mee. Het bleef bij een hoekschop. Pas na een kwartier kwam Huizen tot de eerste aanval, waar Mohammed Al Haydar een voorzet van Arnoud van Toor tot corner moest verwerken. Voor zover er al sprake was van eenrichtingsverkeer naar het Gooise doel, was dat nu wel gedaan. Huizen zat er kort op en legde veel energie in de wedstrijd. DVS kon niet meer zo opbouwen, zoals het wilde. Maurice de ruiter maakte in de 20e minuut nog wel ruimte voor een schot, maar dat vormde geen onoverkomelijk probleem voor de Huizer sluitpost. Daarna kreeg Siemen Eijkemans een kopkans na een interceptie en voorzet van Aron Klaassen. Rond een half uur voetbal waren er twee kopkansen voor de gastheren.

Eerst kopte Jorran van Santen uit een hoekschop bij de tweede paal in, die voor de keeper was, en vervolgens ging de kopbal van Frank Heus over. In de 37e minuut kon Siemen Eijkemans na een goede actie vanaf de linkerflank schieten, maar die had er van die positie nooit in gemogen. Doelman Paul Eppink stond ook goed opgesteld en ving de bal. Veel echte kansen deden zich on de eerste helft niet voor. Dat de stand halverwege 0-0 was, bevreemdde ook niet.

Boeiende slotfase levert DVS alsnog volle winst
DVS moest beter kunnen en probeerde dat met een omzetting. Middenvelder Coen Vloedgraven bleef in de kleedkamer achter en Benjamin Roemeon, die de dinsdag hiervoor met het beloftenelftal op “De Wolfskamer” in Huizen grote indruk had gemaakt, kwam er als derde aanvaller in. De eerste kans was ook weer voor de thuisclub na afleggen door Frank Heus. Het schot van Kay Velda trof geen doel. Vervolgens leek het juist geen wedstrijd voor Roemeon te worden, toen Basil Camara nabij zijn eigen cornervlag duur balverlies leed. Siemen Eijkemans profiteerde en bediende Iry Etwi en de snelle, behendige aanvaller schoot met de buitenkant van de schoen de 0-1 in. Nog in het eerste kwartier pleegde Roeland ten Berge zijn tweede wissel. Mohammed Al Haydar verliet het veld voor Rico Wolven. Niet veel later werd ook Frank Heus nog gewisseld voor Deniz Sahbaz. Gebrek aan inzet kon DVS niet verweten worden, want de geelzwarten werkten hard, maar dat deed ook de tegenstander.

Het wilde alleen allemaal net niet lukken, zoals uit de vrije trap van Roald de Vries in de 62e minuut. Joran Pot kopte de bal weer voor het doel, waarna Basil Camara in de handen van de doelman kopte. Een schot van Jorran van Santen na een corner halverwege de tweede helft werd geblokt.
 In een tijdsbestek van een kwartier paste Henk van de Pol drie wissels toe, waarvan Desmond Mensen in de 33e minuut dichtbij een doelpunt was. Zijn inzet vrij voor het doel ging echter over. Met het nodige opportunisme ging DVS op jacht naar de gelijkmaker. In de 81e minuut bracht Joran Pot de bal hoog in het strafschopgebied, waarop Maurice de Ruiter inkopte. Die kwam vervolgens op de arm van een verdediger, waarna de bal op de stip ging. DVS’ topscorer belastte zichzelf met de klus, maar trof de binnenkant van de paal. Het leek symptomatisch voor de wedstrijd, waarin voor de Ermeloërs weinig lukte. Waar de eerste helft weinig boeiend was, werd de slotfase van de wedstrijd dat wel. Invaller Denny van Loen trof daarin via de handen van Paul Eppink nog de lat, zodat een Gooise zege niet zeker werd gesteld. Nog net binnen de officiële speeltijd werd een tweede penalty toegekend aan DVS. Maurice de Ruiter onderschepte, zette een rush in en bediende vervolgens Benjamin Roemeon. Dat was een kolfje naar de hand van de rappe aan- en invaller. Denny van Loen tikte hem echter tot tweemaal toe aan.

Tweede man op de lijst, Roald de Vries, liet doelman Johan Verkerk geen enkele kans en tekende voor de 1-1. DVS was niet tevreden met een gelijkspel en kreeg loon naar werken. In de 5e minuut van de extra tijd zat het nu wel mee. Kay Velda bracht het leer in, Basil Camara -in de slotfase voorin geposteerd- kopte door naar Benjamin Roemeon. Zijn inzet bereikte bij de tweede paal Deniz Sahbaz, die de winnende treffer voor de thuisclub binnenschoot. Misschien kreeg DVS met die 2-1 wel wat te veel, maar het was wel een beloning voor een niet aflatende werklust.

“Er zijn ook wedstrijden geweest, waarin we te weinig hebben gehad.”
Na sommige wedstrijden moet je je maar niet afvragen, of een zege verdiend is. Trainer Roeland ten Berge was dan ook gewoon blij met de overwinning:”Je wilt alles maar met elkaar vergelijken en dan zeggen, dat we vandaag niet goed gespeeld hebben. Soms creëert een tegenstander ook iets., waarvoor je dan zelf weer een oplossing moet vinden. De ene keer gaat dat sneller dan de andere keer. Daar moet je soms ook wat geluk bij hebben. Op de momenten, dat zij druk gingen zetten, stonden onze spitsen één op één en dan moet je ze sneller bedienen. Vooral bij de momenten van balwinst kozen we te veel voor balbezit. Dat viel precies in hun plan, waarbij de opbouw bij ons steeds over dezelfde kant ging. Daarin hebben we te weinig gevarieerd. We kregen ook niet echt uitgespeelde kansen en daarom heb ik in de rust ook al gewisseld. Door ons balbezit in de eerste helft, creëren zij aan de andere kant ook niets. Zij hebben ook geen kans gehad. Om meer te kunnen variëren wilde ik na de rust meer snelheid voorop hebben. De ruimtes lagen er ook wel. Dan is het heel vervelend, als je weer een goal tegen krijgt. Ik vind het dan wel knap, dat we erin zijn blijven geloven. Uiteindelijk ga je dan alles of niets spelen en ontstaat er toch nog wat. Ik kan dan ook alleen maar een groot compliment naar mijn ploeg maken, dat ze nooit hebben opgegeven; ook niet na die gemiste penalty van Maurice. Roald is bij ons de tweede man voor de strafschoppen en hij maakt ‘m goed.

We hebben even contact gehad, of we door zouden gaan. Ons combinatievoetbal is bedoeld om kansen te creëren en met de lange bal gaven we ook wel wat weg. Die 0-1 ontstaat, doordat wij meer risico gaan nemen. Dit was weer een andere wedstrijd dan vorige week. In Almere kregen we wat meer ruimte. De complimenten daarom naar de tegenstander van vandaag, die een goed plan had. Dan wordt het ook net zo’n wedstrijd als tegen SteDoCo, maar nu kom je er wel doorheen. Daarom ben ik ook heel blij met deze 2-1. Er zijn ook wedstrijden geweest, waarin we te weinig hebben gehad.”

Foto's door Theo Aalten,
klik hier voor alle foto's

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Roald de Vries, Basil Camara, Mohammed Al Haydar (58’ Rico Wolven), Jorran van Santen, Kay Velda, Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven (45’ Benjamin Roemeon), Joran Pot, Frank Heus (61’ Deniz Sahbaz), Maurice de Ruiter.
Opstelling sv Huizen: Johan Verkerk, Leroy Oehlers, Arnoud van Toor, Rudy Etwi, Bilal Laoikili (67’ Desmond Mensen), Aron Klaassen, Danny Benning, Zakaria El Biyar, Guido de Graaf (75’ Denny van Loen), Siemen Eijkemans (81’ Hidde van der Veldt), Iry Etwi.

Scheidsrechter: Dhr. E.R. Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht

Scoreverloop: 50’ Iry Etwi 0-1, 90+1 Roald de Vries 1-1, 90+5 Deniz Sahbaz 2-1.

Resultaten Derde Divisie 8 oktober (9e speelronde):
FC Lisse-ODIN’59: De 3-0 zege voor de koploper tegen ODIN’59 laat niets aan onduidelijkheid over. FC Lisse is en blijft met nu 23 punten de terechte koploper. De Heemskerkers zakten door een minder doelsaldo van de vierde naar de vijfde plaats en hebben er met zestien punten twee meer dan DVS.
ASWH-Rijnsburgse Boys: De score was in Hendrik-Ido-Ambacht al even duidelijk in het voordeel van de thuisclub. De zege had zelfs nog wel groter kunnen zijn dan de uiteindelijke 3-0. ASWH heeft van de twee runners up het beste doelsaldo en volgt FC Lisse op drie punten. Rijnsburgse Boys moest de zesde plek opgeven en staat nu met 11 punten tiende.
ONS Boso Sneek-Scheveningen: De bezoekers slaagden er ook nu in om een gelijkgaande partij in een zege om te zetten. Scheveningen won met 0-2 en houdt gelijke tred met ASWH. ONS was één van de drie clubs met 9 punten en nu één van de vier. Het doelsaldo deed de Friezen een plaatsje zaken naar de veertiende.
IJsselmeervogels-Jong Almere City FC: De thuisclub gaat onverdroten voort op het pad der overwinningen. Nu werd het (met de 2-0 van Ali Akla) 4-1 voor IJsselmeervogels, dat nu ODIN’59 op de ranglijst passeerde met nu 19 punten. Jong Almere City heeft van de twee clubs met 6 punten het beste doelsaldo, wat de polderbewoners op de zestiende plaats houdt.
Jong FC Groningen-VVOG: De Groningse beloften beslisten de wedstrijd halverwege de tweede helft met de enige treffer van de wedstrijd. Jong FC Groningen houdt gelijke tred met DVS, maar wel met een wat minder doelsaldo. VVOG, als één van de vier met 9 punten, zakte op basis van doelsaldo een plaatsje naar de vijftiende.
Jong FC Volendam-Capelle: De wijdbroeken vinden hun draai steeds beter in de Derde Divisie en klommen door de 2-1 winst op Capelle voor het eerst naar het linker rijtje. Jong FC Volendam bezet nu met 13 punten de achtste plek. Het ging daarmee over Capelle heen, dat met 11 punten het linker rijtje sluit.
Quick Boys-FC Rijnvogels: De Katwijkse derby bracht de zege naar het dorp ‘aan den Rijn’. Een voorsprong voor Quick Boys ten spijt leek de wedstrijd daarna in een onbeslist te eindigen, maar jaap van Duijn benutte in de slotminuut de toegekende strafschop. De “Vogels” vierden dus met een 1-2 het feestje en verliet voor het eerst dit seizoen de onderste vier plekken. Met 10 punten als nummer elf is het gat met de beste herkanser nog wel een punt, maar voorlopig … Het doelsaldo houdt Quick Boys met 9 punten nog boven de herkansing.
SteDoCo-Harkemase Boys: Het kelderduel werd door de thuisclub gewonnen. Bij 3-0 deed Harkemase Boys nog wel wat terug, maar met de 4-1 was het pleit beslecht. SteDoCo bracht het puntentotaal daarmee op 9 en heeft van de vier ploegen het beste doelsaldo. Daardoor wordt nu de twaalfde plek ingenomen. De Harekieten blijven met 6 punten voorlaatste en hebben met afstand het minste doelsaldo.