Yassire Hamdani

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

19 november 2016 15:00

Gerritsen, M.P.

DVS’33 Ermelo leed voor eigen publiek al weer voor de vierde achtereenvolgende keer een nederlaag en voor de derde keer achter elkaar was dat tegen een lager geklasseerde tegenstander. Quick Boys kwam immers met een achterstand van vier punten naar Ermelo. Zeker gezien de veldverhouding in de eerste helft zag dat er niet naar uit, maar door een vroege treffer na de rust moesten de geelzwarten in de achtervolging. Het lukte om langszij te komen en net nadat de Ermeloërs de druk op het doel  van de bezoekers vergrootten, sloeg Quick Boys in de counter toe. De equipe van Roeland ten Berge kwam die tweede teleurstelling niet meer te boven. Door de winst naderden de Katwijkers DVS tot op een punt.
Zonder Joran Pot, een geblesseerde Deniz en een niet geheel fitte Jorran van Santen begon DVS met een aantal wijzigingen ten opzichte van een week eerder. Haico Epe startte op de rechtsbackplaats; Coen Vloedgraven en Frank Heus begonnen weer in de basis. En dat in een roerige week, waarin Roeland ten Berge van DVS vernam, dat zijn contract met de club niet verlengd wordt.

Eerste helft zonder veel kansen
Beide clubs probeerden het eerste kwartier grip te krijgen op de wedstrijd, maar over het algemeen had de thuisclub toch een overwicht. DVS combineerde beter, maar kwam vooralsnog niet tot uitgespeelde kansen. Dat was ook de verdienste van Quick Boys, dat alert en adequaat verdedigde. Er lag wel wat meer risico in het Ermelose spel en als er ruimte was, volgde ook een schot. Wat dat betreft lieten de geelzwarten ook meer zien dan de bezoekers, die in de 20e minuut wel de beste kans van de eerste helft kregen. Een pass kon nog niet onderschept worden door Rico Wolven, waarna Jesse Driebergen het leer in riante positie kon aannemen. Met een sliding herstelde de centrale verdediger zich goed. Dat was ook het enige, wat Quick Boys in aanvallend opzicht presteerde. Uitgespeelde mogelijkheden had DVS ook nog niet gehad. Doelman Martijn de Zwart moest echter wel handelend optreden bij een corner van Roald de Vries, die door Basil Camara bij de tweede paal goed naar de grond gekopt werd. De sluitpost lag op de doellijn in de weg. Na ruim een half uur kreeg Benjamin Roemeon een schietkans op aangeven van Maurice de Ruiter, maar dat ging net voorlangs. Kort voor de rust kwam Frank Huis nog uit een lange bal in scoringspositie, maar dicht bij het doel werd hij voldoende gehinderd, waardoor zijn inzet niet over de doellijn ging.

Vroege voorsprong voor bezoekers na rust
Gezien het spelbeeld voor de rust mocht DVS de tweede helft, met twee ongewijzigde ploegen, met vertrouwen tegemoet zien. Na de actie van Maurice de Ruiter in de 49e minuut kon Benjamin Roemeon weer aanleggen voor een schot, dat in de handen van Martijn de Zwart eindigde. Het was des te zuurder, dat de man met de beste balbehandeling een minuut later Dennis van der Plas in staat stelde om simpel de 0-1 in te tikken. Eigenlijk was het gevaar uit die hoekschop al weg, toen de bal van de voet van Maurice De Ruiter voor de Katwijker terecht kwam. DVS’ aanvoerder neemt al weken lang het voortouw en beijverde zich om de gelijkmaker zo snel mogelijk te realiseren. Hij besloot in de 54e minuut een weergaloze actie in het volle strafschopgebied uit de draai met een schot, dat de paal trof. Het gevaar was nog niet geweken en de inzet van Frank Heus vanaf de linkerflank leek onder de lat te dalen. Doelman Martijn de Zwart tikte het leer over. Vijf minuten later kreeg de aanvaller een mogelijk om uit een voorzet van Kay Velda in te koppen, maar die ging naast. In zoverre leek het weer een wedstrijd te worden, waarin het weer niet wilde lukken. In de 62e minuut mocht Kay Velda aanleggen uit een vrije trap en deze sloeg wel binnen bij de linker paal, 1-1. Hij vierde het feestje met zijn trainer. DVS wilde wel, maar kon nog niet doordrukken.

Trainer Roeland ten Berge wisselde na ruim een kwartier aanvallend. Aanvaller Isa Kiziler kwam in het veld voor middenvelder Coen Vloedgraven. Die wissel pakte niet goed uit. Halverwege het tweede bedrijf profiteerde Quick Boys bijna van een te zachte inspeelbal, waardoor er een overtalsituatie ontstond. Mohamed El Osrouti kwam daardoor vrij voor doelman Daan Huiskamp te staan, maar de sluitpost wierp zich met verve in de baan van het schot. Vervolgens bleek de Katwijkse trainer een gelukkiger hand van wisselen te hebben. Milan Hoek kwam er in de 73e minuut in voor Jordy Groot, niet veel later gevolgd door de wissel El Osrouti-Robert Steemers. Even nadat Philippe den Hartog onreglementair Benjamin Roemeon stopte en daarvoor ook geel ontving, schoot Kay Velda uit een afvallende bal rakelings over. Het was de fase, waarin DVS weer druk op het Katwijkse doel had. Met alle veldspelers op de helft van Quick Boys schakelden de blauwwitten razend snel om na Ermelo’s balverlies in de 84e minuut. Robert Steemers kwam daardoor vrij voor Daan Huiskamp en scoorde beheerst in de verre hoek. De gastheren kwamen daarna niet meer aaneen doelpoging toe, terwijl de schade nog wel groter had kunnen worden.

In de 81e minuut belandde een voorzet van Joey Ravensberger vanaf links van dichtbij op de hand van Haico Epe, waarop scheidsrechter Gerritsen naar de stip wees. Daan Huiskamp ranselde de penalty van Jerghinio Sahadewsing uit zijn doel.  Aanvaller Lars van Wetering kwam er voor de laatste minuten nog in voor verdediger Haico Epe, maar dat veranderde niets meer aan de score. DVS moest weer een nederlaag slikken.
De nederlaag was natuurlijk heel zuur voor de hele ploeg, die met veel inzet streed voor een goed resultaat; in het bijzonder voor aanvoerder Maurice de Ruiter, die voorop gaat in de strijd, en Daan Huiskamp, die een aantal fantastische reddingen verrichtte, waarmee normaal punten gepakt worden.

“We verdienden meer dan een nederlaag”
“Je speelt een goede eerste helft; je geeft in ieder geval nauwelijks iets weg” constateerde Roeland ten Berge na afloop van het duel:”. Daar was ik ook wel tevreden over. Vergeleken met het laatste half uur tegen ONS hoefden we qua spel ook niet zoveel te veranderen. Het is alleen afwachten, wat de tegenstander gaat doen; hoe gaan ze druk zetten. Dat probeerde Quick Boys ook wel, maar daar konden we vrij gemakkelijk onderuit komen. Verder zijn we gewoon ons eigen plan blijven volgen. In de tweede helft probeerden we ons er weer doorheen te voetballen; de gaatjes te vinden. Totdat we heel knullig met 0-1 achter komt, was er ook niets aan de hand. Zij worden wel geholpen door zo’n moment, want daarvoor hebben ze toch vooral achter ons aan gelopen. Dan moeten we weer forceren, maken die 1-1 ook en wisselen we ook aanvallend. Voor mijn gevoel gebeurde er op die rechter kant bij ons te weinig. Die pakte nu voor ons minder uit. We kregen steeds minder rust in ons positiespel, hadden meer moeite om onze taken uit te voeren, waardoor zij er een paar keer snel uit konden komen. De ruimtes werden groter en wij werden minder balvast. Bij hun kwamen er met die wissels een paar hele frisse, snelle jongens in.  Zij trokken zich ook meer terug op hun eigen ‘zestien’ en loerden op de counter. Het zat ons ook weer niet mee met de kansen, die we kregen; de paal, een goede redding van de keeper. Wij hadden moeite met die omschakeling bij hun;  dat deden zij goed. Gezien het wedstrijdbeeld verdienden wij meer dan een nederlaag. Ik was ook heel tevreden over de inzet vandaag van mijn ploeg.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Basil Camara, Rico Wolven, Haico Epe (88’ Lars van Wetering), Kay Velda, Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven (63’ Isa Kiziler), Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon, Frank Heus (80’ Jorran van Santen).
Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Joey Ravensbergen, Dennis van der Plas, Anthony Bentem, Henry Opoku, Jesse Driebergen, Mohamad Mahmoed, Jordy Groot (73’ Milan Hoek), Mohamed El Osrouti, Jerghinio Sahadewsing, Philippe den Hartog (90+1’ Yassire Hamdani).

Scheidsrechter: Dhr. M.P. Gerritsen uit Best

Scoreverloop: 50. Dennis van der Plas 0-1, 62. Kay Velda 1-1, 84. Robert Steemers 1-2.

Resultaten Derde Divisie 19 november (14e ronde; 2e speelronde tweede periode):
De nederlaag kostte DVS weer een plaats op de ranglijst. Met 17 punten staan de geelzwarten nu elfde. Quick Boys klom er twee naar de dertiende plek met 16 punten.
FC Lisse-ASWH: De wedstrijd leek uit te komen op een 0-0 gelijkspel, maar drie minuten voor tijd maakte de thuisclub de winnende. Omdat ook de runner up punten verspeelde, vergrootte FC Lisse de voorsprong en heeft nu met 35 punten een voorsprong van zes op de naaste belager. ASWH zakte van de derde naar de vierde plek en staat nu 9 punten achter.
IJsselmeervogels-Harkemase Boys: De Friezen dwongen IJsselmeervogels tot een 2-2 gelijkspel. De “Vogels” staan nog steeds tweede met een achterstand van 9 punten op de lijstaanvoerder, maar kregen op die stek wel gezelschap. Harkemase Boys bleef ondanks het punt zestiende met nu 14 punten, maar zag “de beste directe degradant” wel tot op een punt naderen.
Jong FC Volendam-Jong FC Groningen: Ook deze wedstrijd leek in 0-0 te eindigen, maar de wijdbroeken scoorden in de slotminuten de enige treffer. Door de 1-0 is Jong FC Volendam weer het beste beloftenteam op de vijfde plaats met 23 punten. Jong FC Groningen leverde daardoor een plaats in met een punt minder.
Scheveningen-Rijnsburgse Boys: De thuisclub bleef goed bij met een regelmatige 2-0 overwinning. De achterstand op de koploper bleef weliswaar het zelfde, maar met 29 punten heeft Scheveningen de “Vogels” bijgehaald en is dus mede-runner up. Deze uitslag kostte Rijnsburgse Boys een plaats. Met 20 punten staan de “Uien” zevende.
Jong Almere City FC-ODIN’59: De polderbewoners hielden met 3-2 de punten in eigen huis. Dat was wel nodig ook gezien de voorlaatste plaats op de ranglijst. De aansluiting met de herkansers is met 13 punten weer gevonden. ODIN’59 bleef DVS op doelsaldo voor en hangt nog net in het linker rijtje.
FC Rijnvogels-Capelle: Met tien man vanaf de 10e minuut kon de debutant de goede reeks niet voortzetten. Capelle boekte zodoende weer eens een zegen met 1-2. Het kostte de Katwijkers een plaats met evenveel punten als ODIN’59 en DVS. Capelle won zelfs een positie en volgt DVS op een punt.
ONS Boso Sneek-SteDoCo: De 1-1 stand was al bij rust bereikt. Het gelijkspel voorkwam niet, dat ONS met 16 punten naar de veertiende plek zakten. SteDoCo bleef op twee punten afstand van de Snekers en staat vijftiende.
Huizen-VVOG: De 0-1 na ruim een kwartier bleek ook de eindstand. Doordat de directe concurrenten niet verloren, werd Huizen met 6 punten nog vaster op de laatste plaats vastgepind. VVOG maakte een sprong naar de achtste plaats met nu 18 punten.