Frits Kramer

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

26 november 2016 14:30

Kloet, M.J.

DVS’33 Ermelo was na vier nederlagen op rij in Heemskerk dicht bij een zege, maar ODIN’59 sleepte in de vijftiende speelronde wonderwel een gelijkspel uit het vuur. Voor de Ermeloërs voelde het gelijkspel overduidelijk, dat er twee punten verloren waren. Toch was waarneembaar, dat het zelfvertrouwen in de ploeg van Roeland ten Berge weer toenam, hoewel de geelzwarten nog niet de welverdiende beloning kregen. Door het gelijkspel bleef de Ermelose club elfde.
Bij de thuisclub ontbraken vijf namen op het wedstrijdformulier en een behendige speler als Cerilio Cijntje, vorig seizoen met FC Lisse nog een plaaggeest voor DVS, moest zijn kunsten in het tweede elftal vertonen. Bij de Ermeloërs ontbrak Joran Pot nog, terwijl Daan Huiskamp ook nu onder de lat stond. Jorran van Santen stond ook weer in de basis ten koste van Haico Epe. Met nagenoeg dezelfde spelers stond het nu wel wat anders. Coen Vloedgraven stond nu naast Hayri Pinarci voor de defensie, Frank Heus nam de positie rechts op het middenveld in en Maurice de ruiter opereerde weer vanuit de spits.

DVS brengt verdiende voorsprong niet de rust in
Als nel werd duidelijk, dat DVS in deze wedstrijd de beter voetballende ploeg was. De geelzwarten combineerden veel makkelijker dan de thuisclub. Desalniettemin verscheen ODIN’59 in het eerste kwartier tweemaal driegend in het Ermelose strafschopgebied. Gezien het spelbeeld kwam DVS de 0-1 voorsprong in de 19e minuut toe. Niet uit een vloeiende combinatie, maar uit een dieptepass van Rico Wolven, die de rappe Benjamin Roemeon lanceerde. Hij besloot vanaf rechts zijn rush met een geplaatste schuiver in de verre hoek, 0-1. Eindelijk liepen de geelzwarten niet achter de feiten aan en gloorde er weer eens een zege. Toch kon de ploeg maar tien minuten genieten van de voorsprong. Doelman Daan Huiskamp werkte een voorzet vanaf rechts van Lars Boekel nog wel weg, maar die werd verder op het middenveld niet goed verwerkt. Frank Heus dacht meer tijd te hebben om de bal aan te nemen, maar vergiste zich in de duelkracht van Jeffrey Klijbroek. Die schoot van grote afstand geplaatst in. Het schot leek alleszins houdbaar, maar de Ermelose sluitpost stond op het verkeerde been, 1-1. Toch was er nog geen reden voor DVS om te wanhopen. De aanvallende acties waren in het restant van de eerste helft van Veluwse makelij. In de 33e minuut werd de rush Benjamin Roemeon nog wel gestopt, maar schoot Maurice de Ruiter goed in. Via een Heemskerkse voet ging het leer echter over het doel. Zelf kopte de kleine aanvaller in de 39e minuut uit een corner van Roald de Vries nog voorlangs. De Ermeloërs kregen voor de rust nog wel een tegenvaller te verwerken, toen Basil Camara geblesseerd het veld moest verlaten. Haico Epe was zijn vervanger. Hij ging als rechtsback spelen, terwijl Jorran van santen de voor hem vertrouwde positie in het centrum van de verdediging innam. Voor de wedstrijd zelf had die wijziging geen negatieve gevolgen. In de stand kwam geen wijziging, zodat beide ploegen met 1-1 de kleedkamer opzocht.

ODIN’59 sleept in tweede helft punt uit het vuur
In de tweede helft zou DVS naar een groot veldoverwicht toegroeien. In de 62e minuut was DVS dichtbij een nieuwe voorsprong, toen Hayri Pinarci goed het duel in ging en op links Benjamin Roemeon aanspeelde. Die besloot zijn actie met een voorzet, die Kay Velda bij de tweede paal bereikte. DVS’ schaduwschutter zette vol zijn slof eronder, maar zag zijn schot naast de kruising gaan. Vier minuten later juichte de Ermelose aanhang, nadat Hayri Pinarci Maurice de Ruiter ingespeeld had. Uit de draai schoot de clubtopscorer knap in, maar de bal belandde in het zijnet. De druk op de Heemskerkse verdediging werd steeds groter; de ruimtes in het strafschopgebied steeds kleiner. Ondanks het enorme overwicht kwam DVS niet veel verder meer dan wat schoten, waarbij er eenmaal nog aan hands binnen de ‘zestien’ werd gedacht. Trainer Richard Plug bracht nog twee verse krachten, terwijl bij DVS Deniz Sahbas Frank Heus nog afwisselde. ODIN’59 vond in de laatste tien minuten nog een tweede adem en plaatste nog wat tegenstoten. De score zou 1-1 blijven, waarmee DVS zich het meest tekortgedaan mocht voelen. De lachende gezichten bevonden zich boven de gele shorts van de Heemskerkers.

“Nu nog meer vertrouwen krijgen”
“Ik vond dat we eigenlijk wel de hele wedstrijd gedomineerd hebben”, zag trainer Roeland ten Berge na afloop in de schaduw van slot Assumburg:” De hele ploeg heeft hard gewerkt en ik heb weer goede dingen gezien; dat we ons met kort combinatiespel goed onder de druk uit voetbalden. We moeten nu nog wat meer vertrouwen krijgen in de voorste lijn, zodat we meer kansen gaan creëren en weer meer gaan scoren. Deze wedstrijd geeft ook weer veel vertrouwen over hoe je in de organisatie staat. Volgende wedstrijd krijgen we wel een betere tegenstander, maar dan nog blijft het belangrijk, hoe je in je organisatie blijft. Kijk, niemand bij ons is tevreden met slechts een punt, maar de negatieve spiraal is wel wat doorbroken. Het spel was goed en wat dat betreft, kan ik niemand wat kwalijk nemen.” Dit natuurlijk behalve het moment, dat tot de gelijkmaker leidde. DVS moest opnieuw op zoek naar de voorsprong. “Die situatie op het middenveld bij die gelijkmaker in de eerste helft zit het niet goed; deze gasten hebben al weinig kansen nodig. Op het moment, dat je zelf geduldig blijft, in balbezit blijft, moeten zij er achteraanlopen. In het begin van de tweede helft probeerden ze wel druk te zetten, maar bleven wij geduldig en liepen zij er steeds achteraan. Toen zij steeds meer terug moesten, voetbalden we ons er een paar keer goed doorheen, maar hadden we bij die kansen het geluk niet mee. Dat heeft dan te maken met de fase, waarin wij als ploeg zitten. Als je kijkt naar de wedstrijd hebben we nauwelijks iets weggegeven. We krijgen zelf drie honderdprocentkansen. Als Kay die bal gewoon op de voet laat vallen, rolt die binnen. Over het algemeen was ik wel tevreden over het spel. Met een kleine wijziging hadden we wel weer helemaal de controle en we hielden het nu ook de hele wedstrijd vol. Omdat we wisten, dat deze ploeg vanuit de omschakeling speelt, moesten we wel controle houden en daarom speelde Coen ook met Hayri voor de verdediging. Vorige week kregen we de 1-2 nog tegen, doordat we niet goed in de organisatie stonden. We hadden deze wedstrijd ook zo kunnen winnen. Stap één was, dat we weer controle hadden en niet bij elke tegenaanval staat te bibberen. We moesten Basil eraf halen, maar met Jorran en Rico stond het ook fantastisch. Ook Haico viel goed in. De opbouw verliep goed.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Basil Camara (43’ Haico Epe), Rico Wolven, Jorran van Santen, Kay Velda, Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven, Frank Heus (78’ (Deniz Sahbas), Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter.
Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Milo Cremers, Ron Scheffer, Lars Boekel, Mart Willemse, Nick burger, Jeffrey Klijbroek, Erik Lensen, Nigel Hardenberg (72’ Stefan Seijs), Eelke de Graaf (74’ Frits Kramer).

Scheidsrechter:  Dhr. M.J. Kloet uit Spijkenisse

Scoreverloop: 19’ Benjamin Roemeon 0-1, 29’ Jeffrey Klijbroek 1-1

Resultaten Derde divisie 26 november (15e speelronde, 3e ronde tweede periode):
Door het gelijkspel bleef DVS met 18 punten op de elfde plaats. ODIN’59 zakte met evenveel punten net uit het linker rijtje, waar het op basis van doelsaldo vertoefde.
ONS Boso Sneek-FC Lisse: De ploeg, die uitstekend op resultaat kan spelen, hield FC Lisse op 0-0. Ook nu leidt FC Lisse nog steeds de dans met 36 punten. ONS voegde er één toe aan het totaal van 16 en volgt DVS op een punt.
IJsselmeervogels-Jong FC Groningen: In de dichte mist op de “Westmaat” kwam geen van beide ploegen tot scoren. Runner up IJsselmeervogels kon dus niet profiteren van het puntverlies van de koploper en het gat bleef zes punten. Jong FC Groningen kwam op 23 punten, waarmee de zesde positie ingenomen wordt.
Scheveningen-Harkemase Boys: Een zondagsschot besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd in Fries voordeel. Scheveningen zag zich daardoor in het puntenaantal van 29 bijgehaald worden, maar zakte vanwege het doelsaldo naar de vierde plek. Harkemase Boys is nog steeds de beste herkanser vanwege het minste doelsaldo, maar heeft evenals de drie clubs daarboven 17 punten.
Capelle-ASWH: De Ambachters haalden op “’t Slot” een verdiende 2-3 overwinning, waardoor ASWH  met eenzelfde puntenaantal als Scheveningen terugkeerde op de derde plaats. Capelle, nog steeds zonder thuiszege, zakte met 16 punten naar de zestiende plek en is nu de slechtste herkanser.
FC Rijnvogels-Jong FC Volendam: Het beste beloftenteam in de Derde Divisie won ook nu met 1-2. Jong FC Volendam nam in de competitie in de competitie met 26 punten afstand van de Groningse neoprofs. FC Rijnvogels viel door de nederlaag met 17 punten terug van de tiende naar de twaalfde plaats.
VVOG-Rijnsburgse Boys: De Harderwijkers gingen door op de ingeslagen weg, doorstonden een Rijnsburgs overwicht en noteerden een ruime 3-0 overwinning. Daardoor klom VVOG over de “Uien” heen naar de zevende plek met nu 21 punten. Rijnsburgse Boys wisselde van plaats met de groenwitten en bezetten nu met 20 punten de achtste positie.
Jong Almere City FC-Quick Boys: De Katwijkers boekten evenals tegen DVS een 1-2 zege. Nu tegen Jong Almere City FC, dat met 13 punten voorlaatste bleef. Quick boys won vier plaatsen op de ranglijst en staat nu met 19 punten negende en dat is net binnen het linker rijtje.
Huizen-SteDoCo: Belangrijke punten voor de Hoornaars, die aan de boorden van het Gooimeer met 1-2 wonnen. Dat bracht het totaal op 17 punten, waarmee nu de dertiende plek bezet wordt. Huizen blijft met 9 punten hekkensluiter.