95'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

10 december 2016 14:00

Cock, R.N. de

In de slotseconden van de laatste competitiewedstrijd in de eerste seizoenshelft zag DVS’33 Ermelo de nipte voorsprong in Scheveningen door de vingers glippen. De geelzwarten verdienden alle lof voor de instelling, waarmee zij de minimale marge verdedigden. Zowel in de begin- als in de slotfase moesten de Ermeloërs het voetballend afleggen tegen de plaatselijke SVV. Of een zege verdiend was, die vraag stelden de Veluwenaren zich niet af, als de gelijkmaker in de vijfde minuut van de extra tijd valt. Als die dan toch moet vallen, dan kan het ook maar een fraai afstandsschot in de kruising zijn. Zowel de (gedeeld) nummer drie als DVS moest leven met het gelijkspel, waardoor beide clubs ook een plaatsje op de ranglijst moeste prijsgeven.
Trainer John Blok van Scheveningen kon niet beschikken over zijn back en maakte van de nood een deugd door twee middenvelders op die posities te posteren. Bij DVS was er één wijziging ten opzichte van de basis, die een week eerder koploper FC Lisse vloerde. Basil Camara zat vanwege een griepje op de bank, maar Jorran van Santen kan de plek in het hart van de defensie uitstekend invullen. Daardoor was er ook een basisplaats ingeruimd voor Haico Epe als rechtsback.

DVS ondanks zwaar openingsoffensief thuisclub met 1-1 de rust in
Met de twee aanvallend ingestelde backs zette Scheveningen vanaf het eerste fluitsignaal heel hoog druk en kreeg al na 26 seconden een strafschop toegewezen. De behendige Rensy Barradas kon door Haico Epe na een goede pas binnen de beruchte lijnen alleen nog vanaf de verkeerde kant verdedigd worden met een sliding. De van RVVH overgenomen wenste het buitenkansje zelf te verzilveren, stuurde Daan Huiskamp ook naar de verkeerde hoek en schoot vervolgens ruim naast. De druk op het Ermelose doel hield echter aan en DVS kon er zich vooralsnog niet onderuit voetballen. Zo lastig als tijdens dit openingsoffensief hadden de geelzwarten het nog niet gehad. Dat die verdiende 1-0 in de 8e minuut viel, was dan ook niet zo vreemd, hoewel er wel hands aan vooraf ging. Sandro Calabro ving het leer met de onderarm op uit een voorzet vanaf links van Mehmet Aldogan en verlengde naar Tim Peters, die de bal hoog in de touwen joeg, 1-0. En nog bleef de druk aanhouden en dwong Aldogan doelman Daan Huiskamp tot een moeizame redding, waarbij het speeltuig voor de voet van Sandro Calabro kwam. Met een snelle reactie voorkwam de sluitpost, dat in de rebound gescoord kon worden. Het tempo, waarin de thuisclub speelde, was natuurlijk niet een hele helft vol te houden en nadat de groenzwarten na zo’n kwartier weer half druk gingen zetten, kwam DVS wat beter in haar spel. De geelzwarten konden nu weer beter van achteruit opbouwen en toonden zich na een langdurige aanval in de 20e minuut heel effectief. Frank Heus beproefde doelman Sven Wolsheimer met een uitstekend schot, dat hij in eerste instantie kon keren. Op de rebound van Maurice de Ruiter was hij verslagen, 1-1.

Het bleef volop een boeiende wedstrijd, waar Ricardo Samoender de Ermelose keeper in de 21
e minuut weer op de proef stelde. Daan Huiskamp dook de bal uit de uiterste hoek en uit de hoekschop werkte Haico Epe het leer vervolgens weg. Ook DVS kreeg hierna een goede kans om op voorsprong te komen. Hayri Pinarci stuurde Maurice de Ruiter met zijn pass het strafschopgebied in, maar de clubtopscorer stuitte met zijn schot op de Scheveningse doelman. Roald de Vries liep nog in de eerste helft tegen geel op na een scherpe sliding, waarmee hij de bal speelde, maar ook zijn tegenstander raakte. De stand onderging voor de rust geen wijziging meer.

Geelzwarten kunnen voorsprong uiteindelijk niet vasthouden
Ook de tweede helft begon met een openingsoffensief van Scheveningen, maar de druk was niet zo groot als in het eerste bedrijf. Het bleef beperkt tot een paar spelhervattingen. Na de vrije trap van Kay Velda in de 49e minuut, die een prooi werd voor doelman Wolsheimer, combineerde DVS zich in de 55e minuut naar een goede mogelijkheid. Benjamin Roemeon werd daarbij op de rand van de ‘zestien’ gestuit. Roald de Vries nam de vrije trap en schoof die om de muur heen in de uiterste hoek. De 1-2 dwong de gastheren in de achtervolging en naarmate de tweede helft vorderde, werd de druk op de Ermelose verdediging ook steeds groter. DVS verdedigde echter met hand en tand. Rensy Barradas was moeilijk te verdedigen, maar ook de voorzetten van Ricardo Samoender stichtten gevaar. Vooralsnog werden die met het hoofd steeds verwerkt door Jorran van Santen of Roald de Vries.

Daan Huiskamp keerde in de 62
e minuut een hard schot van Tim Peters en had vervolgens nog twee acties nodig om Sandro Calabro van een succesvolle rebound af te houden. Ook Joran Pot, in de 65e minuut ingevallen voor Frank Heus, ging mee in de strijd. Opmerkelijk was de gele kaart in dezelfde minuut voor bankzitter Basil Camara, die de bal bij een inworp voor zijn ploeg niet snel genoeg in het spel bracht. Deniz Sahbas kwam voor het laatste kwartier in het veld voor Maurice de Ruiter. Scheveningen bleef druk houden en de geelzwarten kwamen er nauwelijks nog uit. Deniz Sahbas kwam in de 75e minuut nog wel tot een schot, dat naast ging. De thuisclub was in de 85e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Samoender en een kopbal van Samir El Moussaoui gingen voorlangs. Basil Camara kwam er in de slotminuten nog in voor Benjamin Roemeon als extra slot op de deur. Dat werkte uiteindelijk niet en de 5e minuut van de extra tijd was inmiddels ingegaan. De gehele tweede helft was er geen verzorger in het veld geweest en de vijf wissels aan beide zouden slechts drie minuten opleveren. Scheidsrechter De Cock trok echter ook tijd bij voor de actie van Camara en het opstootje kort voor het sluiten van de markt. Tegen alle druk in had de equipe van Roeland ten Berge nog aan alle onzekerheid een einde kunnen maken. Met alle veldspelers van Scheveningen op de Ermelose helft, toen Deniz Sahbaz de beslissende pass op Kay Velda op de schoen had.

De middenvelder wachtte geduldig op eigen helft om buitenspel te voorkomen, maar de ultieme assist kwam niet. De 1-2 voorsprong leek alsnog over de streep getrokken te worden door de geelzwarten, toen een inzet opnieuw werd weggewerkt door de Ermelose verdediging. De afvallende bal werd door Samir El Moussaoui prachtig in de rechterkruising gejaagd, 2-2. Genoegdoening voor het doorzettingsvermogen van de thuisclub, maar zuur voor DVS, dat zoveel strijd in deze wedstrijd legde en de gelijkmaker in extremis nog moest toestaan.

“Door tijdstip gelijkmaker niet tevreden”
Het gevoel overheerste bij oefenmeester Roeland ten Berge na de late gelijkmaker:”We hadden het in het eerste kwartier heel moeilijk. Dit was natuurlijk wel een heel goede tegenstander. We hadden ook niet helemaal verwacht, dat zij met veel lopende mensen hoog druk zouden zetten. Ze gooiden de ballen er direct in en wij hadden veel moeite om de gaten dicht te lopen. Bij die 1-0 was het volgens mij hands en zelfs ook nog buitenspel en komen ze op 1-0. Zij walsten in het begin wel over ons heen, maar kregen geen honderdprocentkansen. Na die openingsfase gingen ze iets verder terug. De fase daarna hebben we prima gevoetbald. We kregen ook meer ruimte en voetbalden ons er een paar keer goed doorheen. Tijdens dat overwicht maakten we niet alleen de 1-1, maar kregen met Maurice alleen voor de keeper ook nog eens de grootste kans. We hadden dus voor rust op voorsprong kunnen staan. In de tweede helft kregen we nog een aardige kans en maakten uit die vrije trap van Roald de 1-2.

Je probeert dan wel druk te houden, maar we werden teruggedrongen. Tot het laatste kwartier bleven we aardig overeind en in het laatste kwartier hebben zij nog wat grote kansen gehad. Daar kwamen we al goed weg. Het was mooi om te zien, dat we heel veel strijd toonden om tot een goed resultaat te komen. In die laatste minuten probeer je met de wissel van Basil voor Benjamin het ritme er bij hun nog wat uit te halen en iemand extra te brengen, die de bal weg kan koppen. Net voor die 2-2 hadden we zelf de beslissing moeten maken, maar die pass op Kay Velda kwam niet. Dan krijg je nog die situatie, waarbij zij een afvallende bal in de kruising schieten. Heel mooi, maar heel vervelend voor ons. Op basis van inzet vond ik een overwinning wel verdiend voor ons, omdat we ons terug geknokt hebben na een moeilijk eerste kwartier. Normaal had ik wel blij kunnen zijn met een punt in Scheveningen, maar door het tijdstip, waarop die goal valt, ben ik niet tevreden.” Het besef, dat zijn ploeg ondanks de late gelijkmaker een goed resultaat heeft geboekt op “Houtrust” moet dan ook nog later komen.

Foto's gemaakt door Theo Aalten.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Jorran van Santen, Rico Wolven, Kay Velda, Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven, Frank Heus (65’ Joran Pot), Benjamin Roemeon (88’ Basil Camara), Maurice de Ruiter (74’ Deniz Sahbas).
Opstelling svv Scheveningen: Sven Wolsheimer, Ricardo Samoender, Samir El Moussaoui, Peter Jungschläger, Mitchel de Vlugt, Mehmet Aldogan, Leroy Resodihardjo, Levi Schwiebe, Rensy Barradas (87’ Angelo Vyent), Tim Peters, Sandro Calabro (67’ Marvin Nieuwlaat).

Scheidsrechter: dhr. R.N. de Cock uit Tilburg

Scoreverloop: 8’ Tim Peters 1-0, 20 Maurice de Ruiter 1-1, 56’ Roald de Vries 1-2, 90+5’ Samir El Moussaoui 2-2.

Resultaten Derde Divisie (17e speelronde, 5e ronde tweede periode):
Het gelijkspel kostte beide clubs een plaats op de ranglijst. Scheveningen verloor de gedeelde derde positie en staat nu met 31 punten vierde. DVS zakte naar de elfde plaats met nu 22 punten.
FC Lisse-Jong FC Groningen: Na een week eerder in Ermelo gevloerd te zijn stond de koploper op het eigen “Ter Specke” weer op tegen Jong FC Groningen. De 2-1 betekende halverwege het seizoen al weer de achtste zege voor eigen publiek. FC Lisse deed goede zaken en weet zich met nu 39 punten al winterkampioen. De Groningse beloften zakten een plek naar de zevende en bezitten nu 23 punten. Van de vier clubs met dat puntenaantal hebben zij het beste doelsaldo.
IJsselmeervogels-Quick Boys: Op een rumoerige “Westmaat” keek te thuisclub lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar Ali Akla redde enkele minuten voor tijd een punt voor IJsselmeervogels. De ‘Rooien’ bleven runner up, al liep de achterstand op de lijstaanvoerder wel op tot vijf punten. Quick Boys bleef op 23 punten staan en volgt jong FC Groningen op doelsaldo.
Jong Almere City FC-ASWH: De debutant blijft het goed doen en drukte in de polder het overwicht uit in een 0-2 overwinning. ASWH naderde de runner up zodoende tot op een punt. Aan de positie van Jong Almere City, met 16 punten nummer 16, veranderde niets.
ONS Boso Sneek-Jong FC Volendam: De best geklasseerde neoprofs leken op weg om die status te behouden na een 0-1 voorsprong, maar ONS verhing de bordjes na de rust en won met 3-1. Daardoor schurken de Snitsers met 23 (als één van de vier) tegen het linker rijtje aan. Het doelsaldo houdt ze er nog buiten. De ploeg van scheidend trainer Richard Karrenbelt doet met twee punten achterstand nog helemaal mee in de tweede periode. Jong FC Volendam bleef met 26 punten, maar moest op basis van doelsaldo de vijfde plek wel afstaan.
Capelle-Rijnsburgse Boys: De thuisclub leek op weg naar de eerste zege in eigen coulisse, maar ging na een 1-0 voorsprong weer onderuit; 1-4. Dat houdt Capelle met 16 punten op een voorlaatste plek. Dat dan op basis van een minder doelsaldo dan de herkanser uit Almere. Rijnsburgse Boys klom twee plaatsen naar de vijfde stek en blijft de Volendammers op doelsaldo voor.
VVOG-SteDoCo: De sterkere thuisclub nam in de eerste helft onvoldoende afstand en zag de 1-0 niet alleen ongedaan maken, maar kreeg in de laatste minuut ook nog de 1-2 om de oren. Daardoor kreeg VVOG in punten gezelschap van DVS, terwijl de Ermeloërs het beste doelsaldo hebben. Dat kost de groenwitten dus drie plaatsen. SteDoCo is met 20 punten, twee minder dan de Harderwijkers, op de dertiende plaats de naaste belager.
FC Rijnvogels-Harkemase Boys: De Friezen lijken onstuitbaar in hun opmars. Harkemase Boys pakte na de 1-4 zege de negende plaats met 23 punten en wat tot nog meer vreugde zal leiden; met vier overwinningen en een gelijkspel is de club de sterkste in de tweede periode. FC Rijnvogels bleef met 17 punten de beste herkanser.
Huizen-ODIN’59: In de ronde van de gemiste strafschoppen was de redding van Johan Verkerk goud waard voor Huizen. De rodelantaarndrager won mede daardoor met 2-1 van het gevallen ODIN’59. Het hielp de “Taatjes” nog niet van de laatste plek af, maar met 12 punten, een achterstand van vier op de slechtste herkanser, groeit er weer wat hoop op “De Wolfskamer”. ODIN’59 werd op de ranglijst gepasseerd door SteDoCo en heeft met 19 punten een voorsprong van twee op de beste herkanser.